bugün

asıl nedeninin fotoğraf çektirirken ortamdaki ışığa göre normal açıklıktaki gözbebeklerinin fotograf makinesinin flaşının patlaması sırasında, flaş ışığına göre fazlasıyla açık olan gözbebeğinden gözün içindeki kılcal damarlardaki kanın kırmızılığının görüntüye yansıması durumudur.
(bkz: photoshop)
red eye flash ile önceden engellenebilinecek durumdur
bi zamanlar halk arasında fotoğraflarda gözleri kırmızı çıkanların gözlerinde ciddi bi hastalık varmış diye bi söylenti dolaşıodu...
alkollü fotograf çektirince de gözler kirmizi cikiyor.ek olarak hafif sasilik da olabiliyor tabi.
artık teknoloji ile birlikte çok kafaya takılmayacak olan olaydır. şayet photoshop, ulead gibi programlarla gözlerinize istediğiniz rengi verebilirsiniz.. sadece gözlerinize mi? bu, programları ne kadar bildiğinize bağlıdır biraz da...
daha cok renkli olarak adlandırılan mavi ve yesil gözlerde görünen olay
iyiki "red eye" gibi bir özellik cıkmıstır da rahatlamıstır bu insanlar
gozleri ela olan insanlarin basina gelen durumsal
sağlıklı bir gözün işaretidir.
(bkz: şeytan ayrıntıda gizlidir)
bu duruma fotoğrafta terminatör gibi çıkmak da denilir.
(bkz: canon digital ixus65)
photoshopla ortadan kaldirilabilecek sorundur.
dogal ışığın olmadığı florasan ile aydınlanan kapalı ortamlarda, uzak mesafeyi zoom girerek yapılan çekimlerde meydana gelen durumdur.
Gözde problem olduğunun habercisi değildir.
https://fbcdn-sphotos-a-a...371649285_771156512_n.jpg
Sharingan lens takılıysa normal olan durumdur. Tamam tamam bakmayın öyle, sustum.
lens kullanıyorsanız her fotoğrafınızda karşılaşacağınız durum.
fotoğraftakinin gözlerinin mavi olması kadar kötüdür. daha kötüsü fotoğraftakinin mavi görmesidir.
ortamdaki ışık düzeyi yüksek olduğunda göz bebekleri küçülürken, düşük ışık düzeyinde ise göze daha fazla ışık gelmesini sağlamak için göz bebekleri büyür.
Flaş kullanımı, düşük ışık düzeyinde olduğundan, o esnada göz bebekleri büyümüş durumdadır. Gözün arka kısmında retina adı verilen bir tabaka bulunur. Flaş aniden patladığında, henüz göz bebekleri kapanmaya fırsat bulamadan ışık gözümüzden içeri girer ve retina tabakasına çarparak geri yansır. Bu sırada göz bebekleri büyük halde olduğu için yansıyan ışığın büyük bir kısmı tekrar fotoğraf makinesine geri döner. Retina ve çevresinde gözü besleyen kılcal damarlar bulunduğundan, aniden yansıyan ışık, fotoğrafta kırmızı bir leke oluşturur.
işte bu yüzden ışık az olduğu zaman, flaş kullanılarak çekilmiş fotoğraflarda gözler kırmızı çıkar.

https://www.youtube.com/watch?v=qpkllexB7jc
gözlerimiz ışığa duyarlıdır. çok ışıkta küçülen gözbebekleri az ışıkta görmeyi daha iyi sağlamak için büyür. gece karanlığında aniden flaş patladığında gözbebeklerimiz objektife büyük olarak yakalanır. fotoğrafta çıkan kırmızılık retina tabakasındaki kılcal damarların anlık yansımasıdır. yeni nesil fotoğraf makinalarında kırmızı göz olayı yaşanmaz çünkü yeni makinalarda önce birkaç minik flaş patlar ve böylece gözbebeği esas flaş patlayana kadar küçülür.
fotoğraflar hep gözümüzü kan bürüdükten sonra çekiliyor bahanesi ile savunulan olaydır.
Vampir ruhlu olmaktır. Aslında göz kanseri gibi ciddi ve çok nadir görülen kanserin olmadığının da belirtisidir. Sağlıklı gözler bazen kırmızı çıkar fotoğraflarda.
fotoğraf makinesi flaşı çok kısa bir süre içinde çok kuvvetli bir ışık verir, normalde göz bebeği çok kuvetli ışık karşısında küçülüp göz içine fazla ışık girmesini engellemekle görevlidir ama bu kadar kısa sürede çakan ışığa tepki veremez.
flaş aniden patladığında gözün içine çokça ışık girer ve bu ışık göz merceği aracılığıyla retina denilen, kılcal damarlarla dolu tabakanın üzerine düşer. bilindiği gibi maddeler bazı renklerdeki ışığı yansıtır ve bazı renklerdeki ışığı soğurur. cisimlere rengini veren olay da budur zaten. flaştan her renkte yayılan ışık, retina üzerine düştüğünde, kılcal damarlarla dolu olan bu kısım sadece kırmızı ışığı yansıtır ve bu ışık merceklerden tekrar kırılarak fotoğraf makinesine geri dönüp gözlerin kırmızı çıkmasına sebep olur. yani gözlerdeki kırmızılık aslında damar tabaknın ve kanın görüntüsüdür. hatta fotoğraf uygun bir şekilde çekildiğinde bu kırmızılık sayesinde damarların şekli bile seçilebilir.
güncel Önemli Başlıklar