bugün

Şu sıralar moda olan sanmak. insanların ilgi alanları zaten başlı başına hususidir. Kaldı ki felsefe kendi içerisinde pratik bir faydayı vaat etmez. Filozoflar ve felsefeleri kadın tavlamak için veya para için öğrenilmez. Teoriye yükselmek denilen bir eski Yunan merkezinden varlık sorgulaması yapısı içinde varoluşmayı getirir.

En nihayetinde felsefecileri eleştiren dallamalar sadece komiktirler. Tamam, siz büyük kafasınız.
Tommaso Campanella “Felsefe eleştiridir” diyor..

Felsefe de felsefeci de eleştirilemez değildir.
birinin felsefe anlatışını, birnin felsefe görüşünü, felsefenin ders olmasını vs eleştirebilirsiniz ama felsefeyi eleştiremezsiniz düşünmek, düşünüyorsan varsın.
bir Felsefeci açısından halt etmek kullanılmaması gereken bir kavram.

A partisi seçimde 31 çeker demek halt etmek midir? Akıl yürütürsek bunu söyleyen kişinin A partisi seçimde yüzde 31 oy alır demek isteğini anlarıZ.
felsefeyi savunarak bir halt yaptığını sanmaktan daha iyidir. insan, doğası gereği düşünmek zorundadır. fakat her şey için felsefi dogmalar üzerinden çıkarımlarda bulunmak popüler kültüre feda edilmiş aptal bir beyni temsil eder.
felesefe eleştirmek için önce felsefeyi anlamak gerekir.
muhammedin eleştirildiği yerde felsefeciler ne ki..

koyun götlerine gitsin..
Felsefe para kazandırmaz, hatta size para kazanabileceğiniz herhangi bir bilgi sunmaz. Ortamlarda geçici bir süre bir kaç sarışının ilgi ve hayranlığına mazhar olursunuz ki; aynı etkiyi bir kaç matematik paradoksu veya kuantum fiziği ile de yapabilirsiniz. Yahut hepsini boş verin abartılmış bir kaç kompliman bile kafi. Ve fakat bunların hiçbiri elinizden gelmiyorsa "felsefeyi eleştirmek" gibi saçma sapan bir davranışta bulunmayın. felsefeden biraz anlayan biri bunun ne kadar anlamsız bir ifade olduğunu bilir.

Felsefe her şeyden önce bir fikir ve düşünce tarihidir ve tarihte nasıl ki kavimler göçünün veya devrimlerin saçmalığı tartışılmıyor; nedenleri ve sonuçları değerlendiriliyorsa felsefenin de tarihi tartışılamaz. Bilginin kaynağı, varlık, sanat, estetik veya etik tartışılabilir, bir filozofun felsefesi... ki; düşünce sistemleri üzerinde çok etkilidir hepsinin hayatları fikrimce. Fakat düşüncenin sistemini ve tarihini eleştirmek anlamsızdır. Bir fikre karşı olmak da; eğer safsata olmayacaksa onu en az iki kere iyi bilmeyi ve sistemli bir eleştiriyi gerektirir.

Ve felsefe her şeyden önce "doğru düşünmek ve eleştirmek nedir?" bize onu verir.
güncel Önemli Başlıklar