bugün

sevmek sevmekse eğer sevmek sevmemektir.
görsel
Bize felsefede sonuca ulaşmaktan çok yeni sorular oluşturmanın daha önemli olduğu söylendi. Çünkü felsefe öznel bir bilgiyken bu mümkün değil.
sülalesinin binlerce yıllık buhranlı hayatından çıkış için fantezi (bkz: fantazi)arayan alman yahudi kaçıklardan akla gelen felsefe ise evet katıldığım gerekliliktir.

yine (bkz: felsefe taşı)
Olmayan gerekliliktir.
Günümüz dünyasında zaten insanlar birbirinden az, teknolojiden çok şey bekler oldu. Kimse birbirinden hatta kendinden bile bir şey beklemiyor. Teknoloji her geçen gün gelişiyor, bu durumda daha da mutlu olmamız gerekiyor teoride çünkü hayat kalitemiz artıyor bir nevi. Fakat pratikte bakınca insan mutsuzlasiyor. Çünkü insan kendini tanımıyor. Kendini keşfetmeye çalışmıyor. insan kendini ve çevresini felsefe yaparak, düşünerek keşfeder. Felsefe yaparak, sorular sorarak felsefenin bitmesine değil aksine yaşamasına yardımcı oluruz. Hem felsefeyi hem kendimizi yaşatırız.
Her manada.
felsefe boş konuşma değildir.

hatta biraz ilgilenirseniz, bana göre diye başlayan her cümlenizin aslında size göre olmadığını görürsünüz.

bunlar her şeyi düşünen psikopatlar ve onların fikirlerini alıp kimileri hayata geçiriyor.

o yüzden onlar olmasa kötü olur bence.
bu sefer güldürmedi yazarıdır.

elbette "felsefe yolda olmaktır" düşüncesinde olanlar için " sorulara cevaplar" üzücü ,heves kırıcı olabilir fakat " hem yolda olmaktır, hem de sonuca varmaktır" düşüncesinde olanlar için üzüntü ve heves kırılması yaşanmayacaktır. felsefi sorgulamalara bakış açım budur.
felsefe olmasa şuanki olanların hiçbiri olmazdı biliyorsun değil mi?
felsefe anlamak için bir düşünce sistematiğinde ilerlemektir. O zaman teori kurarken aslında gerçeğe yaklaşmak esas amaçtır. Bu da bir nevi felsefeden kurtulmayı gerektirir.
yaşam, siyaset, psikoloji, tarih, bilim vs. insanı doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren her konuda felsefe yapılabilir. hangi konuda felsefeden bahsediyoruz. kaldı ki birde felsefi veriler bilimsel verilerde olduğu gibi doğrulanması ya da yanlışlanması mümkün olmuyor. bu yüzden öznel olmaktan ileri gidemiyor. 2 farklı filozof aynı konuda birbirlerine zıt görüşler öne sürüyorlar. bu görüşler tutarlı ise kabul görüyor. bu yüzden de öznel olmaktan ileri gidemiyor. herkes için geçeli bir sonuca nasıl ulaşılabilr filozof bey.
bir sonu yoktur felsefenin. kurtulmak denmesi doğru değildir bence. kişinin kendi fikrine ulaşmasıyla son bulmalıdır. var olan bir fikre inanmaya da başlayabilir.
Felsefe bir yaşam biçimi değildir. Felsefe bi gereklilikte değildir. Felsefe tümüyle hayatın kendisidir.