bugün

Acilen herkese öğretilmesi gereken fark.
biri gevurca diğeri türkçe telafuza sahip tek şeyi anlatan kavramlar. şeytanın, ademe secde etmem; çünkü o toprak, ben ateşim demesinin farklı dillerdeki özet ifadesi..
aptalliktir.

cunku ayni degiller, ayni bokun lacivertidir. bakin cocuklar bu iki kavramin acilimini iyi okuyun. ve hala "muhtac oldugum kudret damarlarimdaki asil kanda mevcuttur." derseniz, milliyetci bi fasistsinizdir. demenizin bence bi sakincasi yok. ama kavramsal olarak, terimsel olarak fasistsinizdir.

kürtler "kürtlük harika bi sey yaa" dediginde ne milliyetci ne de fasist olur. cunku onlar azinliktir. azinligin bu soylemi onlari fasist degil direnisci yapar.

milliyetcilikle ulusalcilik baska seylerdir bakin, bunlari birbirinden muhakkak ayirmak gerekir. he ulusunu sevmeyen bi kurt yine fasist olmaz o ayri.

ben de turkum ve bu soylediklerim keyfi degil, kavramsaldir. ne yazik ki kavramsaldir.
en iyisi liberalizm.
kişisel özgürlük başkasına zarar vermediğin sürece istediğin boku yiyebilirsin.
genelde milliyeti ve ülküsü olmayan, eziklik psikolojisindeki alt kültüre tabi olan popülasyon yapar bunu.

(bkz: kürt)

edit: ahahah kekoşlar basın eksiyi
Sosyalizm ile komünizmi aynı şey sanmaktan farklı olmayan hadise.
Aptallıktır,cahilliktir.
ikisi aynı şey değildir belki ama, milliyetçilik, faşizme dönüşme potansiyeli taşıyan bir akımdır.
(bkz: faşizm ile milliyetçiliği farklı şey sanmak)

(bkz: ne diyek mahmut mu diyek)

(bkz: bizde göte göt denir delikanlı)
Her Türkçü kişiliğe faşist diyen Kürtün düştüğü durumdur.
faşizmin genel bir tabir olmadan önce italyan ırkçısı anlamına geldiğini dahi bilmeyen güruhun düştüğü büyük yanlıştır.
birinci dünya savaşından sonra yenik olan italya ve Almanya'da güçlü olan komünist kolun Musolini ve Hitler tarafından tefeye konması ve anti-komünist bir siyasal yapıyla yola devam etmeleri sonucunda, dünya komünistlerinin bir numaralı düşmanı faşizm olmuştur. daha sonraki yıllarda ise komünistler, komünizme düşman herkese faşist demişlerdir. durum buyken ülkemizde komünizmle mücadelede en etkin rol oynayan ülkücü yani milliyetçi çevrenin faşistlikle suçlanmaması beklenemez. cehalettir.

ayrıca solcu geçinen kimi kimseler bile faşistlikle suçlanmıştır.
(bkz: Ecevit)
(bkz: ismet inönü)
herşeyi bildiğini sanan entel solcuların ve sözde kendilerine apocu diye hitab eden vatan hainlerinin zorlarına giden. Atatürke dil uzatan Türk tarihini sadece Osmanlıdan ibaret sanan gerici ve yobaz zihniyetin düğündüğü önermedir .
O zaman MHP ve ülkücüler nerede yanlış yapıyorlar ? dedirten olaydır. Zaten ortada globalleşen bi dünya var. Her yerin standartları bir oldu. Yediğimiz yemekler , giydiğimiz elbiseler , kullandığımız cep telefonları , bilgisayarlar , dinlediğimiz müzikler , filmler hep aynı. bu ikiyüzlülükten vazgeçmek lazım diye düşünüyorum.
faşizm milliyetçilik ile beslenir. aynı zamanda milliyetçilikle beslenmekle kalmaz çıkış noktası da ona dayanır. milliyetçi biri olmadan faşist olamazsınız yani. ama tabi ki aynı şey değildir. aynı dal değillerdir çünkü.
faşizm bir yönetim şekli(tercihi) iken, milliyetçilik bir devlet ideolojisidir. yani kişilerin tercihlerine kalmış bir görüştür.
ülkemizde insanların siyasetten anlamadıklarının kanıtıdır.
en büyük türkiye hatalarındandır.
(bkz: adım adım çıkacaksın bu merdivenlerden)
her ikisi de emperyalizmin piçi ve maşası olduğu için ayırdetmeye çalışmaya gerek yoktur. her ikisi de eninde sonunda emperyal isteklere sahip olmak zorunda oldukları için her zaman her yerde istisnasız bir şekilde emperyalizmin verili tarihteki en büyük gücünün köpeği olmak zorundadırlar. emperyalizm bunları o dönemi kapayınca sıçar, bağırsaklarını temizler.
(bkz: bok degil kaka)
her ikisi de muhteşem şeyler olduğu için aynı şey sanmak ile farklı şey sanmak arasında seçim yapmaya gerek yoktur.
andavallıktır.

milliyetçi ulusunun geçmişteki hatalarından ders alır,faşistin ulusu ise hata yapmaz.
*
büyük bir cehalettir. mesela troçki'ye göre dünyanın gelmiş geçmiş en büyük faşisti stalin'in milliyetçilikle alakası yoktur.

mussolini, italyan aşırı milliyetçilerine önderlik yapmaya başladığında partisinin adına faşist demiştir. halbuki mussolini çok koyu bir sosyalistti. tek hedefi, üstün italyan ırkı tarafından kurulduğunu zannettiği eski roma imparatorluğunu yeniden canlandırmaktı. aşırı milliyetçiliği buna dayanır. halbuki söylemleriyle tam bir sosyalistti.

aynı şekilde türkiye siyasi tarihinde hitler ve mussolini gibi faşist liderleri taklit eden tek lider ismet paşaydı. 1950 yılına kadar yürüttüğü tüm politikaları onlardan kopyalamıştır. hele bir varlık vergisi faciası vardır ki hitlere bile taş çıkartır. ama ismet paşa hiç bir zaman milliyetçi olmamıştır aksine milliyetçilere kök söktürmüştür.
yakın gibi dursa da farklı anlamlar taşır. Milliyetçilik saygı duyulması gereken ırkını soyunu sevme yüksek mertebelere taşımak isteği olarak bilinir. Faşizm baskı ve zorlayıcılıkla diğer ırk ve soydan olan insanları küçük görme, yok sayma kendilerini en üstün ırk, soy, din gibi hissetme ve ona göre hareket etmedir.
okumamış insan sanar.
güncel Önemli Başlıklar