bugün

kesinlikle doğru olduğu düşünülen tespittir. kitap okumak zaten başlı başına gereksiz bir işken bunu fazla fazla yapan bir insan salaklaşmaz, angutlaşmaz da ne olur sorarım?
fazla kitap okuyanın salaklaşması biraz saçma bir kavramdır çünkü salaklık izafi yani kişiden kişiye değişen bir kavramdır misal kitap okumaya başlayan biri ilk başlarda çok sosyaldir ve çok konuşur sonraları çok kitap okudukça az ve öz konuşmaya sonradanda hiç konuşmayabilir bu olay nadir olabilir fakat genede böyle bir genelleme yapmak yanlıştır salaklaşmasının dışında benim kanıma göre daha aklı başında ve daha suskun bir insan haline dönüşebilir kanısı çıkartılabilir eğer böyle birşey derseniz insanları kitap okumaktan soğutmuş olabilirsiniz ( gerçi kim bu başlıksa kitap okumaktan soğuyacaksa) genede ben sölemiş olayım bu söylem yanlıştır.
(bkz: ah keşke okusaydın)
özellikte türkiye'de olması muhtemel durumdur. gerçeği yansıtmasa da insanların gözünde salaktır. bu okuyan kişinin değil ülkenin sorunudur.
kitap okumamis birinin diyecegi sozdur.
(bkz: ve 2010 en dangalak troll üne kavuştu)
okumayan birinin yapabileceği kesinlikle yanlış olan tespittir.
egosunu sanal bir sözlükten tepki toplayarak doyuracak kadar dipteki insanların iddiası.
yalandır aksine insanın hayata bakış açısı değişir. sözlükte çok vakit geçiren insanlar aptallaşır.
okuda sende böyle salak ol! denilesidir. okumayıp salaklaşanlardansa okuyup salaklaşanları yeğlerimdir.

- çok kitap okuyan insanlar farklı birçok fikirle haşırneşir olurlar ve böylece okuduklarını süzgeçten geçirir yani fikirlere açılır ufku. eğer gerçekten okuyorsa tabi. ne olursa olsun okuduğu farketmez içerik birşey katmasa anlatım katar, anlatım birşey katmasa içerik bir şeyler katar o da olmadı okuması hızlanır. her türlü yararı vardır. hiç canını sıkma hacı sen okuma...
okunulan yazarın etkisi vardır bu durumda. eğer kitapta ağır bir dil, büyük bir felsefe yatıyorsa beynin ambale olma potansiyeli mevcuttur. fakat salaklaşma lafı katiyen yanlıştır doğruluk payı yoktur. burda böyle tespit sıçıcağınıza alın iki sayfa çevirin okuyun, adam olun.
ramiz dayi
ezel.
fazla kitap okuyanların beyin kıvrımları arttığından dolayı sanki boyut değiştirmişçesine dünyayı algılama durumlarının değişmesiyle birlikte, algılama durumları değişmeyenlerin bu tipleri çözememesi ve salak olarak algılaması durumudur.
fazla kitap okuyan o kişiler belli ki çağının ötesine geçmiş bir şeyleri farketmiş ve bir kesim tarafından anlaşılamamış, o kişilerce salaklaşmış. aklıma bir kaç hafta önce beyaz show da yaşananlar aklıma geldi. dünyaya geri dön dünyaya hooppp.
http://www.youtube.com/wa...LlCyE&feature=related
birçok düşünceyi kafasına yerleştirdiği birçok olaya kitaplar sayesinde farklı bakış açılarıyla bakmasını öğrenmiştir.bu şekilde salaklaştığını düşünüyorsanız size göre salak kendine göre her kavramı içinde barındıran bir hazine kutusudur..
Okuyan kimse asla salaklaşmaz.

(bkz: anne ben salak oldum)
hiç okumayandan daha az salaktır.
bir kısmı gerçekten öyle. Heralde evde oturup sürekli kitap okumaktan insanlarla ilişki kurmakta güçlük çekiyorlar. Karşısındakine nasıl davranacağını bir türlü bilemiyor böyleleri. Tabi bu bazıları. Hepsini bağlamaz.
yanlış önermedir. okumak zekayı biler, keskinleştirir, iç dünyayı zenginleştirir, sözlü, yazılı ifade yeteneğini geliştirir, uygarlaştırır, kişiyi daha anlayışlı, hoşgörülü kılar.
doğru önermedir, ne kadar kitap manyağı arkadaşım varsa onlarla bir türlü anlaşamıyorum.

kitap manyağı olmuş kız arkadaşım diyor ki; yazılarımda kısaltma yapmayacakmışım, kelimeleri düzgün yazacakmışım, yoksa küsermiş. ya bi git adamı hasta etme !!!!!
ancak çok okuyarak test edilebilecek önerme.
var mısın? *
Kitap okumayan hanzoların okuyanlara çamur atmak istediği zamanda söylediği sözdür.
dini kitaplar dışında kesinlikle doğru sayılabilecek bir önermedir.
kafadan "kitap okumayan insan önermesi" oluşu kendi kendini çürütür, dikkate değer olmadığını gösterir.
kitabın insanı salaklaştırması için hiç bir neden göremiyorum. bilakis olayları daha iyi yorumla kabileyiti kazandırır. çalışan şey işlev kazanır. fonksiyonunu daha iyi icra eder.

eğer kişi salak oluyorsa, bu o bünyeye has bir şeydir. yani salaklığı evvelinde olan bir şey. salaklığını kitaba bağlamaması lazım. bu arada dünyada en az kitap okuyan ülkelerden biri olduğumuz gerçeği ise bu salaklığı hiçbir zaman değiştirmeyecektir.
güncel Önemli Başlıklar