bugün

faşizm genç, yaşlı, çocuk, politik, apolitik ayırt etmeden insana zarar verdiğinden, insanlık mottosu olmalı bu slogan, komünist değil.
eooo faşistlerden şöyle bir farkı var bu sözü söyleyenlerin çok açık:
faşizmi "döktüğü" kanda boğacağız.
onlar gibi kan dökmeyeceğiz.
faşistleri değil "faşizmi döktüğü kanda boğacağız" dediği için faşistlerden baya bir farkı vardır bunu söyleyenlerin. faşizmin dünyanın her yanında insanları yiyip bitiren, üzen, öldüren bir pislik olduğu unutulmamalıdır. dünyanın başına ne geldiyse bu illet yüzünden geldiği hatırlanmalıdır. kendi ırkını/milletini/ülkesini diğerlerinden üstün görerek ezme/kırma/öldürme hakkını kendinde bulan hayvanımsıların (hayvan demek epey yumuşak kalır) faşizm hastalığından kurtulmaları hem kendileri için, hem bizim için, hem tüm dünya için en yararlısıdır.
(bkz: gizli faşist)*
kendileri gibi düşünmeyen herkese faşist damgası vurmayı alışkanlık haline getirdikleri için komunist olmayan herkes tehlike altındadır..
(bkz: şiddet yanlılarını kurşunlayın)
"iyva buav!" tepkisiyle karşılık verdiğim, "n'oluyo ya?" şeklinde korkumu belli ettiğim ürkünç iddaa. uvvv tüylerim dikeldi adamım. serin gel accıkın he?
yani faşist diye tanımladıklarına şunu demek istiyorlar..

(bkz: yok aslında birbirimizden farkımız)

ayrıca

(bkz: faşiste faşist diyen faşist)
faşizm, sermaye sınıfının emekçi sınıflara karşı uyguladığı zorbalık yöntemi, ideolojik ve fiziksel anlamda kullandığı terör biçimi. iktidarın yönetimsel krizlerinde emek mücadelesini yok edemediği anlarda şiddet tekeline başvurur ve halkın öncülerini kana bular.

tüm bunlara karşılık, şiddetin ve zoru elinde tekelleştiren egemen sınıflara karşılık emekçi halk ne yapacaktır? kendi örgütlülüğüne başvurarak hiçbir şekilde kendi iktidarını elde etmekten vazgeçmeyecektir. tüm sömürücü sınıfların tasfiyesi için, emekçi sınıflar kendi kararlılıklarından vazgeçmemelidir.

faşist cellatlar, liberal sermayedarlar ile emekçi sınıfın öncülerini birbirine karıştırmak ise ya bir bilgisizliğin, körlüğün eseridir ya da art niyetin. hümanizm oyunu oynamadan maddi olana bakmalıyız.

faşizm nedir ve nasıl durdurulur? faşizm şiddet midir yoksa egemen sınıfın bir ideolojisi midir? bunları kaffasında metleştiremeyenler, kafaları karışık bir biçimde ne dedidkleri belli olmayan bir muhalefet izlemek zorundalar, tarihin ilerleyişine ters yönde giderek hareket etmek zorundalar.
Kelime anlamları ile yorumlanmaması gereken cümledir . Faşizmin egemen kıldığı kapitalist sistem ve onun sınıfı burjuvazinin işçi ve emekçilerin canına okuyan siyasal , ideolojik , iktisadi ve kültürel baskılarını , mevcut sömürü düzenini yıkıp proleteryanın sosyalist oluşumlarında üretim güçlerini eline almak ve üretimin paylaşılması , tüketimin dengeli dağıtımı gibi kapitalistlerde tek tarafa çalışan olguların işçi sınıfının iktidarı ile tersyüz edilmesini ve ilerleyen aşamada sınıfsız toplum yapısını burjuvanın gözünün içine içine sokulması durumunu ifade eder . En net biçimiyle köpekler gibi sigortasız ve iş güvencesiz çalıştırılanların , eğitim ve sağlık hakları paralı hale getirilerek ellerinden alınanların döktüğü kanları ve ecel terlerini , din ve milliyetçilik ile insanları birbirine düşüren , savaşlarla ve darbelerle toplumları yozlaştıran kapitalist emperyalistlerin ve küçük-burjuva tekellerin suratına sıçratmayı hedefleyen eylemlerin sloganıdır .
Farklı bir bakış açısıyla kapitalist sömürü düzeninin silahlarını ona karşı kullanmaktır . işte bu burjuvaziyi en çok kızdıran ve temel yapısını sarsan olgudur . devrimci şiddet elbette kapitalist sermaye düzeninin ve sömürüsünün işçi ve emekçi sınıfı üzerinde oluşturduğu baskıyı tersyüz etmek amacıyla kullanılacaktır . Bunun adı Üzerinize atılan bir bombayı patlamadan atılan yere geri göndermektir ve bu sizin kendinizi savunma adına en doğal hakkınızdır .
(bkz: ezbere konuşmak)
(bkz: demode olmak)
(bkz: atı alanın üsküdar ı geçmesi)
(bkz: heç bi skim yapaman)
" faşizmi döktüğü kanda boğacağız" Bir mücadele sloganı olarak genellenebilir. Faşizm , sözcük olarak bazılarını rahatsız edebilir. Alınganlık gösteren çıkabilir. Olur olmaz zamanlar da kullanıldığı da çok olmuştur. Daha çok ve öncelikli olarak italyan togligatti ve bulgar dimitrov tarafından ciddi tahlil ve eleştirilere tabii tutulmuştur. Özellikle sscb arşivleri nin açılmasından sonra da dimitrov tahlillerinde daha çok da faşizme karşı mücadele önermelerinde stalin etkilerinin izlerine rastlanılmıştır.( faşizme karşı birleşik cepheve faşizme karşı burjuva demokrasisi önermeleri) Öte yandan faşizm bir devlet biçimi olarak kabul görmüş, burjuvazinin normal zamanlar da yönetememezliğinden kaynaklı zorunlu ve son tercih olarak başvurduğu şiddet,baskı ve kıyıma dayalı bir yönetim biçimi olarak teyit edilmiştir. Farklı coğrafyada ki farklı ülkeler de farklı tezahürleri olmuştur. En bilinen klasikleri alman hitler ve italyan mussolini faşizm leridir. Ülkemiz de de çeşitli tezahürleri olmuştur. 12 Eylül Evren faşizmi en yakın tarihtir. Faşizm üzerine farklı coğrafyalar dan ve farklı ülkeler den katkı teoriler olmuştur. Biz de bunlara en yakın örnek mahir çayan yazımı sürekli faşizm teorisidir.
Askeri faşist hareket ler, cunta lar, diktatörlük ler olduğu gibi sivil faşist hareket ler, sivil faşist diktatörlükler de olagelmiştir. Daha çok ülkelerin milliyetçi ve ırkçı söylem ve örgütlülükleri nin içinde ve üzerinde bina edilen bir oluşumdur. Yakın tarihten örnekler verecek olursak; rusya da jirinovski herkesin bilegeldiği canlı bir örnektir. Ülkemiz de bu ad la daha çok Türkeş ve hareket olarak mhp anılmaktadır. Tabii hiç bir zaman ne türkeş ne de mhp biz faşist bir hareketiz ya da faşistiz cümlelerini kullanmamıştır. Bu sıfat, savundukları görüşler ve örgütlenme biçimlerinden ve bu örgütlülüklerin icraatlarından kaynak lı olarak atfedilmiştir. Şimdiler de dünya da küreseleşmeyle birlik te neo faşist hareketler baş göstermektedir.Faşizm öz itibariyle özgürlük alanlarının yok edilmesi anlamı taşıdığı için özgürlük çü tüm akımlar çeşitli ittifaklar la faşizme karşı mücadele etmişlerdir. Her toplumsal öznenin şu veya bu şekil de bu devlet biçimine karşı duruş ve mücadelesi vardır. Bu konu da en sert mücadele gayretliliği sınıf temelli toplumsal özne örgütlülüklerinden gelmektedir. Bahsi geçen "faşizmi döktüğü kanda boğacağız" sloganı da buradan gelmektedir.
güncel Önemli Başlıklar