bugün

sorun şu ki devlet özgür, bağımsız düşünebilen bireyler yaratmak istemiyor, aksine kendine itaat eden, ses çıkarmayan bireyleri yeğliyor.

ayrıca planlı bir eğitim sistemi de yok.

cumhuriyet devriminden sonraki nesil planlı bir ekonomi gereği iş sıkıntısı yaşamayan nesildi.

çünkü eğer ülkeye 10 mühendis lazımsa 10 mühendise maksimum verim verebilecek kadar okul vardı, bugün ise önüne gelen herkese diploma verme peşinde millet.

nüfus o kadar fazla ki, öğrenciye ihtiyaç yok artık.
çünkü ülkede planlı bir nüfus politikası da yok.

biri çıkıp ''en az üç çocuk'' diyor, devletin politikası haline geliyor bu söz, başka kimse çıkıp bir şey diyemiyor.

çünkü aksini iddia eden ''reisicumhuru haksız çıkarmaya çalışan terörist'' oluyor, çünkü özgür basın yok.

çünkü sadece yandaş olan gazeteler ayakta kalabiliyor..

kısacası türkiye'deki tüm sorunlar demokrasi sorunu, baskı sorunudur esasında, ve baskıcıların en sevdiği şey birbirine benzeyen ve sorgulamayan bireylerdir.
Öğrenci
Öğretmen
Aile
Sistem.
görsel
Nokta.
1. Maddiyat arkadaşlar. Heryerde olduğu gibi eğitimde de.

Daha çok okul olsa sınıf mevcutları daha az olsa, 6/a değil de matematik fen derslik sınıfları olsa ve içleri donanımlı olsa eğitici ve ilgi çekici gibi inanın daha iyi olurdu herşey. Çocukların tüm masraflarını devlet karşılasa okullara para gönderse vs bunlar hep ütopya. Bizim okulda temizlikçi bile yok pislikten ölmesek diye dua ediyoruz mesela. Neyse.

2. Sırf iş olsun diye öğretmen olanlar var. Çocuklarla iletişimi iyi olmayan seviyelerine inemeyen bildiği şeyleri güzel bi şekilde aktaramayan. işini sevmeyen sadece mesai dolduran. Bu arkadaşların başka işlere yönlendirilmesi gerekiyor. Öğretmen mutlu değilse öğrenci de olmuyor maalesef.

3. Çocuklara sevgi saygı disiplinin önce ailede öğretilmesi her ailenin bilinçli olması ve okulda da bunun devam ettirilebilir olması gerekiyor. Bu da maalesef bir ütopya bizim ülkemizde.

4. Son olarak da her öğrenci farklıdır eşsizdir diyoruz fakat tüm ülkede tüm öğrenciler aynı müfredatı işliyor. Öğrencilerin ihtiyaç ve ilgilerine göre derslere yönlendirilmeleri gerekiyor. Aslında en büyük problem tam olarak bu. Biz maalesef bunu yapamıyoruz.
müfredat, maddiyat, kültür, eğitimcilerin eğitimsizliği, eğitim sisteminin komple çöp olması.