bugün

Eğitim sistemimizin bütün kademelerinde revize edilecek onlarca husus var. Hele üniversitelerimizde ingilizce hayranlığını anlamış değilim. Bazı üniversitelerde dersler de ingilizce anlatılmaktadır. ingilizce anlatılan ders, türkçe anlatılana kıyasla ne kadar başarılı olabilir ki. Kaldı ki özellikle sayısal ağırlıklı bazı derslerin türkçe anlatıldığında bile anlaşılması güçtür.
Akademisyenlerce Yayınlanan araştırma makalelerinin çoğu ingilizce dilinde. Bu makaleler acaba sırf yabancıların istifade etmesi için mi hazırlanıyor? ülkemizde kaç kişi bunları okuyup anlayabiliyor? Yapılan bu araştırmaların Ülkemizin bilimine ve teknolojisine katkısı ne? Eğitim sistemimizi ingilizce kısır döngüsünden biran önce kurtarmalıyız. ilkokuldan itibaren ingilizce öğrenmek isteğe bağlı olmalıdır. ingilizcenin okullarda ve üniversitelerde zorunlu olarak okutulmasını son derece yanlış bulmaktayım.Gerçek anlamda başarı elde etmek için Eğitim sistemimiz de yerli ve milli olmalıdır.
oof okurken sinirim bozuldu.

toplanın.

şimdi ekonomik güç, sömürgeler, siyasi üstünlükler derken geçen bin sene için de ingilizce dünyanın dili oldu.

burdaki esas mesele ingilizcenin eğitim ve bilimin de dili olması. bilgi küreseldir ve ortak bir havuzda toplanmak zorundadır ki bilgi pratiğe ya da daha fazla bilgiye yükselebilsin.

sen bi mühendis olarak türkçe türkçe diyebilirsin lakin almancan ya hele hele ingilizcen olmadan ne o bilgi havuzuna ulaşabilirsin ne de bilgini havuza dahil edebilirsin. eğer seni anlayan kimse yoksa istersen ölümsüzlüğü bul bunun bir değeri yoktur.

türk eğitim sisteminde atılan en mantıklı adımlardan biridir bu. üstelik ilerleme ve kalkınma için de ingilizce öğrenmeye mecburuz

ha sen diyorsan ben türkçe çay taşırım, harç kararım sana ve emeğine saygı duyarız. ama üretmek ve işe yarar olmak, öğrenmek istiyorsan ingilizce öğrenmek zorundasın. yaşadığın ülkenin neresi olduğu mühim değil bu noktada.

ingilizce öğrenince de milli değerlerinizi kaybetmezsiniz. bi türlü geçmedi şu toplumun bilgi ve bilim korkusu.
isteyen öğrenmesin ...
ingilizce serbest bırakılsın bundan daha çok talep görür...
kimse kimseye zorla ingilizce öğretmiyor.
çocuğunu amerikada doğurup amerikan vatandaşı yapıyor millet...
siz hiç çocuğunu imam hatibe yollayan zengin gördünüz mü?
hatta ingilizcenin yanında mümkünse isteğe bağlı başka dillerde öğretilmeli...
örnek:çince,arapça ,rusça ,almanca vs
Üniversitede ingilizce eğitim öğrenci açısından son derece zorlayıcıdır.ancak artısı eksisi karşılaştırıldığında
artısı çoktur.
ingilizceyi devlet okullarında ortaokul ve lisede öğrendim, ünide hazırlık okumadım yüksek lisansta ise ingilizce başarı bursu aldım. su an da mesleğimle ilgili hemen hemen ne okusam anlarım.

o iş biraz nerede eğitim aldığınıza ve kapasitenize bakıyor sisteme bok atarken kendisine de bakmalı insan.
man, take your stupid ideas beside and go out of this website.
güncel Önemli Başlıklar