bugün

şuanlıktır.

ama yakın gelecekte, her şey değişecektir.
bir zamanlar galileo nun da taraftar bulamadığını düşünürsek gelecekte değişmesi gayet mümkün önerme... * *
zeki insanların oranın 'daha az zeki olanlara göre' düşük olmasıyla alakalıdır. sadece evrim için değil her şey için böyledir bu. zeki insan sorgular, eleştirir bir şeyi kabul etmeden didik didik eder ve direnir. çok yönlü düşünür. üzgünüm ama eleştirinin ve sorgulamanın kesinlikle yasak olduğu dinler zeki insanlar için anlamsızdır.
(bkz: adem ve havva aslında maymundu evrim geçirdi)*
bazılarının aklına din deyince sadece müslümanlık gelmesi kadar komik bir kıyase.
evrim bir gün öleceğimizi ve bilincimizin tamamen yok olacağını söyler,

din ise rengarenk, hurili, nehirli bir yerde sonsuza kadar mutlu yaşayacağımızı...

şimdi homo sapiens'in özgüvensiz, zayıf iradeli, korkak yapısını düşününce hangisi daha çelici geliyor?
(bkz: shalke 04)
çok ilginç olmayan durumdur. çünkü evrim ona inanmayanlar için bir tehdit içermez. dine inanmayanlar ise o dine göre cezalarını çekecektirler.
düşünme gerektirdiğindendir. sorgulamadan inanmak daha kolay gelir insanlara.
evrim herkesin anlayabileceği kadar basit bir şey olmadığı, hatta bilimsel bir mesele olduğu için normal olan durumdur. yine de hayatı boyunca evrimle ilgili iki satır okumamış insanlar evrime taraf olabilmekte ya da evrimin karşısında yer alabilmektedirler.
din, götünü yiyim, der.
evrim, götüne bakayım, sen nerden geliyorsun, der.
din, uçağa biner gibi yapar.
evrim, düşen uçakta ateist olmadığını bilir.
din, teknolojiyi reddeder ama allahına kadar kullanır.
evrim, teknoloji benim elimin artığı, ben yaptım, der.
din, paranın gerçek tanrı olduğunu yüzyıllar önce tesbit etmiştir.
evrim, parayı reddeder.
din, matbaalara tapar.
evrim, matbaa kurar.
din, eline geçen her şeyi kendi çıkarına kullanır.
evrim, elindeki her şeyi başkalarının kullanımına sunar.
(bkz: evrim in sezonluk kombine satışları başlamıştır)
eğer taraftar dan kastımız holigan ise doğru bir önermedir.

lakin din adına kan dökülmüştür, devletler yıkılmış ve yükselmiştir, yaşan şekilleri değişmiştir, insanlar köleleştirilmiştir...
(dipnot: iyi yönleri yok demiyorum. birçoğunun görmeyi reddettiği kötü yönlerini söylüyorum.)

bilim ise hayat vermiştir, hayata anlam katmıştır, yaşam şekillerini iyi yönde değiştirmiştir....

Biyolojide evrim, canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması.Evrim, modern biyolojinin temel taşıdır.Bu teoriye göre hayvanlar, bitkiler ve Dünya'daki diğer tüm canlıların kökeni kendilerinden önce yaşamış türlere dayanır ve ayırdedilebilir farklılıklar, başarılı nesillerde meydana gelmiş genetik değişikliklerin bir sonucudur. (vikipedi den alıntıdır.)

bilim bize sürekli gelişme sunar.
evrim teoremi bilim dünyasında doğruluğu büyük oranda kabul gören bir teoremdir.
evet teoremdir fakat birazda şunu düşünmek gerekir diyorum. düşününki evrim teorisini kanıtlayan bir fosil bulundu! vatikanda oluşacak tepkiyi bi düşünün. inananların tepkilerini. lütfen tekrar düşünün. açıklayamadığı şeylere "şeytanın işi" diyen bir vatikan bu. müslüman dünyasına bakarsakda vatikat gibi güvenilir bir dinsel odak olmayışı daha büyük bir kaos yaratıcaktır.
müslümanlık değişmemiştir. isa tanrının (bazı kaynaklara göre değişiklik gösterir) oğlu/kendisi dir. museviler özel bir ırktır. bunların hepsine inanabilirmiyiz? yada tüm bu dinlerin çok farklı yada çok benzer olduklarını iddia edebilirmiyiz? dinleri kanıtlamanın bir yolu yoktur maalesef bunu kabul etmeliyiz.

ama bilim deney yapar ve kanıt sunar. fakat evrim teorisi henüz kanıtlanmış bir teorem değildir.

inanmak veya güvenmek denebilir belki. fakat taraftarlık bu durumda biraz holiganlığa benzemezmi? bir durup düşünün.

yorum değil soru var şimdi. sizce doğruyu aramak mı? yoksa size sunulan hazır doğruya tutunup bununla yetinmek ve doğru olduğunu ummakmı?
(evrim yada din i savunmuyorum. görüşüm bana kalsın, yorum katmadan görüş yazmaya çalıştım*. ayrıca dinleri yada bilimi yerin dibine sokma niyetindede değilim*. lütfen tarafsız okumaya çalışın ve kendinizi, düşünce yapınızı eleştirmeyi deneyin)*
Dünyanın düz oluşuna inananlar çoğunluktayken, yuvarlak olduğunu bilenlerin azınlıkta olması fakat sonra azınlığın haklı çıkmasının bir türevidir.

"Popüler olan şey her zaman doğru değildir, doğru olan şey ise her zaman popüler değildir."
Bilimin dinler karşısında doğal seleksiyona maruz kalması ile açıklanabilir. insan beynindeki sayısız nöron birbirleriyle değişik olaylar üzerinde bağ kurarak çevreyi anlamayı sağlarken ne yazık ki henüz bağlantı kurulamayan olgular arasındaki boşlukları da içermektedir. Bu kara delik olarak adlandırabileceğimiz boşluklar dinler ve mitolojik/mistik ögelerle bilimsel veri akışını ve bağlantı becerisini kütle çekim kuvveti uygulayarak içine çeker. Bunun neticesinde okumaya devam eden ve çevresini anlamlandırmaya çalışan araştırmacı özelliğini koruyan bireylerde beyindeki bu sinapslar sürekli genişlediği için aynı anda hem inançlar hem de bilimsel veriler mevcut bulunabilir. Ancak bunun tam tersi kendisini cehalete ve okumamışlığa, araştırmamaya ve sorgulamamaya alıştırmış kişiler için durum daha da vahimdir. Bunların beyinleri tamamen kara delikten oluşmaktadır. Etrafındaki insanları da içlerine çekerler. Bilimadamlarının belki de bu konudaki en önemli görevi bilimi ve bilimsel bulguları halka anlaşılabilir şekilde ulaştırmaktır. Ayrıca bu konular üzerinde eğitim sisteminde geniş ve detaylı bir şekilde yer verilmiyorsa, biyoloji bölümünde okuyan üniversite öğrencisinin bile evrim düşmanı olarak mezun olmasına izin veriliyorsa elbette mevcut karadelik giderek başkalarını da içine alarak genişleyecektir ve kendisini richard dawkins'in ortaya attığı meme'ler şeklinde gelecek nesillere kopyalayarak genişleyecektir.
maymunun çirkin olarak görülmesi. çamur da pis kardeşim, hem kaburga düşüncesi de iğrenç.
evrim, düşünmektir.
din, inanmaktır.
düşünmek, sorgulamaktır.
din, sorgulamadan kabullenmektir.
düşünmek, yanlışlıkları çözme çabasıdır.
din, yanlışlıkların çözümünü belirsiz bir tarihe ertelemektir.
düşünmek, "ben sizin babanızım." diyenlere hassiktir çekmektir.
din, "ben si..." demeden, "sen bizim her şeyimizsin." demektir.
evrim, bilimsel çaba ve araştırma ister.
din, hazıra konma kurnazlığıdır.
(bkz: insanların boş laflara karnının tok olması)

(bkz: bir bilimsellik ölçütü olarak taraftar sayısı)
elmanın armut kadar kırmızı olamamasıyla aynı nedenden dolayıdır. tuvalet temizleme sapının, diş fırçası kadar ağıza alınmaması da bazılarını üzebilir.
*
(bkz: uçağın dinler kadar taraftar bulamaması)
(bkz: din)
(bkz: bilim)
1,5 milyarlık Çin'in Darwinizm'i öğrettiği ve halkın %96'sının resmi dini bulunmadığı göz önüne alınırsa yanlış önermedir.