bugün

Asıl hali "evrime inanmayıp da kurdun insan doğurduğuna inanan mal"dır
Bir canlının milyon yııllık bir süreçte sadece tüy çıkardığına inanmayıp, "Olum kurt emzirmiş sonra adam kurdu pompişlemiş kurt da adam doğurmuş türkler geri doğmuş" masalını anlatan maldır.
(bkz: türeyiş destanı)
aynı mal, kadının erkeğin leğen kemiğinden oluştuğuna da inanır.
destanın anlamına bir kez olsun sözlükten açıp bakmamış zır cahillerin bir saçmalaması dahadır.
eğer bu destana gerçekten inanan varsa, aklını sikeyim onun. destan o destan.
evrime inanan var inanmayan var ya da kurdun insan doğurduğuna inanan var inanmayan var ama asıl soru şu ; kendisine ve sahip olduğu algıların mikro kozmos değeri taşıdığına inanan var mı?
(bkz: destan)
bu iki farklı kavramı ve arasındaki ilişkiyi eleştiri argümanı haline getirmek için verilen iki kavramın da özelliklerine bakalım:

--destan--

Anonim olup halkın ortak belleğinin ürünüdür.
Belli bir ulusun özelliklerini yansıtır.
Genellikle manzum, yani şiir şeklindedir.
Günümüze nesir hâlinde ulaşmıştır.
Tarihî ve sosyal olaylardan doğar, beslenir.
Destanlarda olağan ve olağanüstü olaylar iç içedir.
Toplumun hafızasında iz bırakmış önemli olayları anlatır.
Kahramanlar olağanüstü özelliklere sahip olabilir.
Genellikle, yiğitlik, aşk, dostluk, ölüm ve yurt sevgisi gibi temalar işlenir.
Coşkulu bir söyleyişi vardır.
--alıntı--

kimse de "tanrı yok ki. o zaman biz kurttan türemişiz. gelin, artık materyalist, ateist olmamıza kılıf uyduralım." diyip destanları inançsızlığı için kullanmaz.

ama evrim? "yaratıcının olmadığını, her şeyin tesadüfen oluştuğunu, yaratma sanatının olmadığını ve her şeyin ama her şeyin bilinçsizce kendi kendine oluştuğu" gibi bir anlayışa sahip. bir nevi, ateistlerin "yaratıcı yoksa, e biz de mükemmel oluşmuş bir evrende, mükemmel bir yapıda yaşıyorsak, bunun nasıl bir açıklaması olabilir?" sorusuna ve çıkmazına bilimsel bir kılıf olmuştur.
ama gelin görün ki hala "evrim teorisi" diyoruz, hala teori...

not: "evrim" ve "tanrı" kavramı arasındaki ilişkiyi, evrimi deli gibi savunanların arasında en çok ateistlerin bulunmasıyla anlayabilirsiniz. zaten, ben size "ateizm, evrimle doğdu." demiyorum. zamanla, ateistliğinizi perçinleyecek, buna en mantıklı(?) dayanak olarak göstereceğiniz bir kılıf ortaya çıktı diyorum.
Teori ile destani bir tutan maldır. Teori inanılmayacak ya da inanilacak bir şey değildir. Teori ispatlanir ya da curutulur. Yercekiminin bile teori olduğunu düşünürsek öyle dinle, destanla alakası olmayan bir olgu olduğunu görürüz. Ilahiyatcilarin genetik mevzulara yorum yapmamaları temennisiyle...

Not : evrim teorisinin tanrıyla, ateistle ilişkisi olduğunu sanan, muhtemelen maymundan insana geçiş hikayesi sanan cahilleri gösteren de maldır bu kisi aynı zamanda.
Destanı savuncam diye içbükey olan beyinlerin, evrimi "herşey tesadüf, tanrı yok ki ehe" sandığını görmemizi sağlayan maldır.
(bkz: türk mitolojisinde ensestlik ve zoofili olması)
adı üstünde destandır. efsanedir fakat dinin dediği insanlar topraktan olmuştur şeyine inananla aynıdır.
Çocuğuna içinde zoofili ve ensestlik olan masalları anlatan kişileri de görmemizi sağlamıştır.
evrime inanıp kurdun insan doğurduğuna inanan ve destanın ne demek olduğunu bilmeden her önüne gelene mal diyen insanlarla aynı kategorideki insan tipidir.
Adı üstünde destan bu.

(bkz: Bozkurt Destanı)
güncel Önemli Başlıklar