bugün

iki videoyu da izlemedim ama 100 milyar ışık yılı büyüklüğündeki devasa alan.
çocukluğumuzdaki tüm çizgi filmlerde korunan, kurtarılan şey. daha büyüğü yok tabi.

(bkz: he man)
(bkz: voltran)
insanı büyüleyen bir şeydir. Sadece güneş sistemimiz dahi keşfedilmeyi bekleyen bir gizemdir.
Evren bir kitaptır, önemli olan o kitabı okuyabilmektir. Kutsal kitapta geçen oku kelimesi kitap oku anlamında değildir. Evren bir kitapsa, kutsal metinler o kitabın içindekiler bölümüdür. Materyalizm ve naturalizm prangalarından kurtulup özgür bir akıl ile çevrenize bakarsanız; inanılmaz bir kitap göreceksiniz. O yüzdendir ki kitap okuyanlar çevresinde olan olayları daha iyi gözlemler ve ''oku'r.
fizik hocam her zaman ''feza'' derdi.
1- yıldız sayısı gezegenimizin sahillerindeki kum tanelerinin sayısından daha fazladır. Yani en az bir milyar trilyon tane!

2-Evrenin bir merkezi yoktur ve her saniye genişlemeye devam eder. Bu yüzden evrenin kenarlarına ulaşmak imkansızdır.

3- Evrenin yaklaşık 13.5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.

4. Dünya Güneş'e 1.3 milyon kez sığabilir.

5. Evren o kadar geniştir ki, gece gökyüzüne baktığınızda aslında geçmişe bakıyorsunuzdur.

6. Uzayda 40233.6 kilometre boyutunda dev bir elmas bulunur. 10 milyar trilyon trilyon karatlık bu elmasın adı "Lucy" olarak belirlenmiştir.

7. 25 kilometre yüksekliği ve 600 kilometre genişliğiyle Mars'taki Olympus Mons, Güneş Sistemi'ndeki tüm dağlardan daha yüksektir. Everest'in yaklaşık 3 katı boyundadır.

8. Sagittarius B, Samanyolu'nun merkezinde süzülen dev bir moleküler gaz ve toz bulutudur. 10 milyar milyar milyar ton alkol içerir.

9. Güneşimizin galaksimizin etrafında dolaşması 225 milyon yıl alıyor.

10. Gözlemlenebilir evrende 170 milyardan fazla galaksi bulunur.

11. Evrenin her yerinde sıcaklığın aynı olduğu tahmin ediliyor.

12. Evrenin her yeri tamamen sessizdir.

13. Jüpiter'deki kızıl leke fırtınasına önceden üç dünya sığabiliyordu. Şimdilerde ise bir dünya sığabilir.

14. PSRJ1748-2446AD isimli bir nötron yıldızının ekvatoru ışık hızının %24'ü hızda döner. Yani saniyede 70,000 kilometre hızla.
Evren ne renktir?

Resmi olarak bej rengindedir. 2002 yılında, Johns Hopkins Üniversitesi’nden Amerikalı bilimciler, Avustralya Kırmızıya Kayan Galaksileri inceleme Kurumu’nun topladığı 200,000 galaksi ışığını inceledikten sonra evrenin soluk yeşil renkte olduğu sonucuna vardılar. Ancak birkaç hafta, hesaplamalarında bir hata yaptıklarını ve evrenin aslında daha çok köstebek derisi renginin kasvetli bir tonu olduğunu itiraf etmek durumunda kaldılar.
Evreni annemin beni kucaklamasından daha çok seviyorum. Evreni her şeyden çok seviyorum. Ve 42'yi de.
Başlangıçta evren olmadan önce evreni saran mükemmel bir ruh vardı. Bu madde ya da varlık her neyse bigbangle kendini tanıttı. işte o andan sonra uzay ve zaman oluştu. Ve dokusu her yere yayıldı. Bu yoğun olan enerji zamanla soğudu ve uzayı soğukluk kapladı. Ama burada herhangi bir sebeple bir güç daha çıktı. Biz bu gücün adına bugün tree of life Demiurge/Demiurgos adını veriyoruz. Yani matrix ve simülasyonun mimarı. O öyle istedi. Dog eat dog world dedi. Bundan dolayı zayıf bir tür diğerki zayıf türünü milyonlar yıl boyu eledi. Ancak evreni tohumlayan mükemmel ruhtan gelen bir tohum yani reef olmalı. işte bundan dolayı adı Branchreef oluyor. ilk yaşamın okyanusta tohumlamış olması muhtemel. Daha da bitmedi. Gezegenlerdeki yaşamların hepsinin tohumlanmış olma ihtimali var. Çünkü mükemmel varlık şeyse şeyler kendini atar. Şizofren değilim bunlar hakikat. Yazdıklarıma göre yorumluyorum çünkü. Büyük ihtimalle ilk yaşam alglerle başladı. Tohumlanma olasılığı var. Bu olasılık çok güçlü. Reef demek mercan resifi demek. Hayır gücün gücünün üstünde yer alan birisi olmalı. Kutsal kitabın Tanrısı Temmagraton. Büyük bir ihtimalle melekler ve şeytanları yaratan Tanrı da mükemmel ruhun hizmetkarı olmalı olmalı çünkü mükemmel ruhun neden nephilimlere yani meleklere ihtiyacı olsun. Peki kaç milyar yıllık ruhum. Sanırım 14 milyarlık. Yasli kurt * )
Türkçede ejderha demek olan ebren den türemiştir..
şuan için hala biz güneş sistemini bile tam çözemedik. Güneşten milyarlarca ışık yılı uzakta bile gezegenler var. Bunların var oluş amacı mutlaka vardır. O halde dünyaya bu kadar uzaklıkta bize hiç bir faydası veya zararı olmayan bir şeyin yaratılış amacı olmalı değil mi?

Ben evrende yalnız olmadığımızı düşünüyorum. bizim dünyamız gibi yaşam olan başka gezegenlerdeki yaşamlar bizden ne kadar ilerde veya gerideler.
Allah'ın yarattığı bütün varlık aleminin ismi olur kendisi sorularla islamiyet'e göre.
"Evren akıcı bir ihtişamdır."
Shelley
Evren veya Kâinat, gezegenler, yıldızlar, gökadalar ve diğer tüm madde ile enerji yapıları dahil olmak üzere uzay ve zamanın tamamı ve muhtevasıdır.
bazı insanlara şans verir, bazılarına vermez. hala kendisinden ufak da olsa bir ışık, '' işte bu '' diyebileceğim bir şey bekliyorum. aksi takdirde salmaya devam edeceğim.
Büyüklüğü hiçbir şekilde ölçülemeyendir. Kullanılan ölçüm tahmin metodları spekülasyondan öte değildir.
görsel
“Yemin olsun güneşe ve aydınlığına ve onu takip eden aya ve güneşi güne ve onu örten geceye; ve gökyüzüne ve onu bina edene ve yeryüzüne ve onu yayıp döşeyene ve nefse (kişiye) ve onu intizamla yaratana.”

Şems Sûresi, 91:1-7.
Çoklu evrenlerden bir tanesi.

Galaksiler sistemler dalgalar karadelikler
Beyaz delikler süper novalar ışınlar parçacıklar vb. içinde bulunur.
13,8 milyar yıl sonra bile, evrenin dış sınırları hâlâ genişlemektedir.
Evren denilen şey bir boşluk mu yoksa yine daha büyük bir alemin parçası mı?
eskiden kullanılan kainat kelimesinin yerine geçen kelime.
Evren, âlemlerin rabbi olan Allâh'ın tasarladığı ve yarattığı büyük bir açık hava müzesidir. Evrendeki her eşya, rabbimizin kudretini anlatıyor.
onu değerli ve biricik kılabilecek tek şey, ilahi nurun suretinin hayvan bedenindeki taşıyıcısı olan insan beynine ve benzerlerine evsahipliği yapmasıdır.
allahın suretini, bilinen en kıymetli cevheri muhafaza etmeye muktedir beyne en yakın kopyalar da 150 milyon dolarlık makinelerde tasarlanabiliyor ancak.