bugün

tarihçi heredot'a göre, eski mısırlılar dünyanın en "dindar" insanlarıydılar. ancak dinleri "hak din" değil, çok tanrılı sapkın bir dindi ve içinde bulundukları koyu tutuculuk sebebiyle bu sapkın dinlerinden bir türlü vazgeçemiyorlardı.

eski mısır'ın resmi dinine göre firavun, kutsal bir varlıktı. halk arasında yaygın olan inanışlar son derece karışıktı ve devletin resmi dini ile çatışan inançlar firavun yönetimi tarafından baskı altına alınmıştı. allah bu baskıyı kuran'da şu şekilde belirtmektedir:

"gerçek şu ki, firavun yeryüzünde (mısır'da) büyüklenmiş ve oranın halkını birtakım fırkalara ayırıp bölmüştü; onlardan bir bölümünü güçten düşürüyor, erkek çocuklarını boğazlayıp kadınlarını diri bırakıyordu. Çünkü o, bozgunculardandı."
(kasas suresi, 4)

temelde çok tanrıya inanılıyor, bu tanrılar genellikle hayvan başlı ve insan vücutlu olarak tasvir ediliyordu. ancak bölgeden bölgeye değişebilen yerel geleneklerle de karşılaşmak mümkündü.
en büyük tanrıları Ra idi yani güneş tanrısı.firavunun'da tanrının oğlu olduğuna inanırlardı.birde yamulmuyorsam birçok şeyin ayrı ayrı tanrısı vardı,ateş,hava,su vs gibi..