bugün

aslına bakarsanız vahim bir durumdur.

şurada sürekli yorum yapan yazarların kaç tanesi gerçekten de olayı biliyor ki? kaç tanesi bu konu hakkında derinlemesine bir araştırma yapmış ki? gözlemlediğim kadarıyla sözlüğün yaş ortalaması 20 bile yokken nasıl bu kadar bilmiş tavırlarla bir sürü yazar konu hakkında yorum yapmayı uygun görüyor? ben konu hakkında bir bilgi sahibi olmadığım için yazı yazmayı uygun görmezken gördüğüm kadarıyla burada yorum yapanların benim kadar bile bilgisi yok. ağzı olan konuşuyor anasını satayım...

bir de bu konu gündeme gelince hemen konuyu tartışmak yerine savunma yapma gereği hissediyor herkes kendisinde. mesela fransa bu konuyu gündeme getirdi ya, o zaman hemen "onlar da rwanda da soykırım yaptı ona cevap versinler" tarzında sesler duyuluyor toplumdan. ah be canım kardeşim, sen böyle dersen zaten baştan kaybetmiş olursun ki?

konu hassas bir konu olduğu için bu konuda uzmanlaşmış kişilerin, profesörlerin, hocaların, üniversitelerin bir heyet kurup konuyu tartışıp kesin bir sonuca ulaşması lazım. öncelikle bunun ülke içinde olması lazım. haberlerin "sözde ermeni soykırımı" gibi baştan taraf olup yanlı haber iletmesi yerine "ermeni soykırımı iddiası" gibi tarafsız bir şekilde haber sunması gerekir. bu ülkenin 10 kişisinden 9 u 3 satır okumak yerine televizyon seyretmeyi tercih ettiği için böyle olmalı bu. kalkınmak için olaylara biraz profesyonel bakmak gerekir.
tarih ideolojileşirse olacak olan durum budur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşadğı hiç bir olayı konuşmaktan çekinmez. belki zamana bırakır ama çekinmez. ancak ermeni tarafının baskısı ve uluslar arası alanda sergilediği tutum ermeni tehciri konusnu tamamen ideolojikleştirmiştir. böyle bir durumda kimsenin tarih bilmeden taraf olması gayet tabidir.

iyi kötü lise okumuş herkes 1. dünya savaşını ve akabinde yaptığımız istiklal harbini ve o süreçleri bilir. bir tarih prof. olmaya gerek tur. ayrıca ermeni sözde soykırımını ortaya atanların hiç birisi de tarihci değildir. dikkat buyurun hepsi siyasetçi yahut iş adamı. bir husus daha var. türkiye bu konuyu tarihciler nezdinde konuşmak için çok çaba sarfetti. mesela ermeni tarihçileri ülkeye davet etti. buyurun birlikte arşivleri tarayalım, birlikte araştıralım dendi. ermenistan bu isteğe "ermeni soykırımını kabul etmezseniz gelmeyiz" diyerek geri çekti. demek ki neymiş sözlük. aslında biz konuşmak için çabalarken konunun diğer tarafı konuşturmamak için çabalıyormuş.

not1: ermeni diasporası oyunlarına dikkat etmek lazım. sizi de kandırırlar, neden bunu konuşmuyorsunuz diye.
not2: başlık bana ait değildi. ilk yazı silindiğinden mütevellit bana kalmış efendim bu. sağlık olsun. inşallah mod. lar bunu da silmezler de emeklerimiz boşa gitmez sözlük.
düzelte ve not: başlık bana ait olmadığından başlıkdaki hatayı düzeltemiyorum.
kendi kendine de olsa mevzu hakkında okuyup bilgi edinmeye ve olayları anlamaya çalışmaya engel değildir.

örneğin,

(bkz: ermenilerin zorunlu göçü 1915 1917)
ermeni soykırımı vardı da bizmi tartışmadık diye tepkimi dile getirdiğim durumdur.