bugün

regl olayını, kadının ölü yumurtayı vücudundan atma faaliyeti olarak kabul edersek, erkeklerin de aynı faaliyeti, ölü spermler için gerçekleştirdiğini düşünebiliriz ve bu durumda önermemiz doğru olur. ancak, bu faaliyetin kadın ve erkekteki gerçekleşme biçiminde belirgin farklılıklar gözlenir.

şöyle ki;

kadın yumurtalığından döllenme kanalına inen bir yumurtanın yaşam süresi, yaklaşık olarak 48 saattir. yani, erkek spermleri bu süre içerisinde döllenme kanalına ulaşıp yumurtayı dölleyemedikleri takdirde yumurta ölür. regl, bu ölü yumurtanın döl kanalından önce rahime oradan da vajina vasıtasıyla dışırı atılma işlemidir ki bu, bir nevi kanla yıkama işlemi şeklinde gerçekleştirilir ve 60 ile 72 saat arasında sürer.

erkek yumurtalıklarında üretilen spermlerin meni kesecikleri içerisindeki yaşam süresi ise 5 ile 7 gün arasındadır. ölü spermler, periyodik olarak önce meni keseciklerinden meni kanalına, oradan da idrar yoluna itilerek, ergenlik döneminde çoğu kez tatlı düşler sayesinde orgazm yaşayarak ama kimi zaman idrarla, olgunluk döneminde ise cinsel ilişki sıklığına da bağlı olarak idrarla birlikte dışarı atılırlar. dolayısı ile erkeklerde bu işlem, hemen her gün ve iki meni keseciğinden 0.2 - 0.5 cc gibi göreceli olarak az miktarda devam eder.

- sonuçta regl, hem kadın hem de erkek ırkı için söz konusudur. tek fark 'kanlı mı kansız mı' olduğu noktasındadır.
entrye göre; erkeğinki zevkli, kadınınki oldukça sancılı olan süreçtir.
- kanka ben regl oldum galiba.
* ne diyosun oğlum sen?
- ama kansız olanından.
* biraz daha saçmalarsan birazdan burda kan çıkacak zaten!!
psikolojik bağlamda bakarsak olurlar. tuttukları takım yenildiklerinde özellikle.

-basri noldu yemeden içmeden kesildin.
+...
-bir kelam et basri.
+ben yiyeceğimi yedim.
Erkekler de doguluyorlar!
Sonucta onlarin da cocuklari oluyor.
Tek fark bebegin 9 ay kimin karninda oldugu noktasinda!
Regl sadece olu ureme hucresi atmak degil.
Her ay ana rahminde dollenmis hucrenin tutunup gelisebilecegi bir ortam olusturulur. Bu surecte belirli kadin hormonlarinin kandaki oranlari vucut isleyisini degistirecek sekilde degisir.
Hucre dolllenmediginde kalinlasmis ve kan damarlariyla dolmus rahim ic tabakasi bir dahaki ay yeniden olusmak uzere bazi kasilmalarla sokulur. Kan da oradan gelir.
Ayni zamanda bu menstrual dongude, kadinin memelerinde de degisimler olur. Sut bezlerine ilk mesajlar gonderilir.
Evet, biraz daha erkek 'regl'inden bahsetmek isteyen?
olur mu olmaz mı bilemem ama olur ise iğreti durur. kahveye giden tipleriz netekim.

- hamza okey boşta, biteyim mi yoksa döneyim mi?
+ bilmiyorum ya offf!!
- abi neden ağlıyon? tamam biteyim o zaman sormadım farzet.
+ üstüme gelme cevdet, hep böyle yapıyosun.
- tamam abi kusura bakma. çikolata alayım mı sana?
+ seni anlamsızca seviyorum cevdet. dön ulan dön!
(bkz: uçurtmaları da vururlar)
süresi geçtiğinde hamile kaldığının göstergesi olmayan türdendir. (bkz: bugünde olmadım anne)