bugün

muhalif insanların bu düşüncede olduğu aşikar fakat benim anlamadığım basıl bir çözüm ile ekonomiyi düzelteceklerini bence onlar da bilmiyor.
sadece erdogan´in gitmesi ile ekonomi düzelmez ama ekonomi düzelmeye baslar.

bunun sebebi ise; erdogan hem hükümet hem de devlet görevini görmekte. yani ülkeyi komple temsil eden kisi ve ülke icin sürekli tek basina kararlar veren kisi durumunda. ayni zamanda rte kisisel tutarsizliklari sebebiyle hem halk hem de yatirimci nazarinda oldukca güvenilmeyen bir kisi konumunda.

rte´nin hükümeti bir baskasina devretmesiyle ekonomi sadece soluk almis olacaktir. bu esnada yeni yöneticinin tutumlarina (izledigi siyaset) göre güven kazanilirsa enkaz haline dönmüs olan ekonomi yavas yavas tekrar toparlanmaya baslayacaktir ve tutarli bir sekilde güveni kirmadan (rüsvet, adam kayirma, yancilara destek vs. vs.) devam ederse ekonominin yükselmesi de kacinilmazdir.

tabi ki; rte´nin zedelemis oldugu ülke imajini kurtarmak baya bir zaman alacak. yani; bugünden yarina düzelmesi bir mucize olur.
Önce Suriyeli, Afgan, Ermeni ne kadar yabancı geldiyse tehcir edilir.
Tarım ve üretim yeniden başlar, tarikatlara para aktarımı kesilir. Gerisini yeni hükümet düşünür. Önce bir değişim gelsin de.
konu kişiler ve isimler değil, değişim ...
ülkenin kurumsal bir kimliği ve devlet aklı olmalı, bu memleket tarihi orta asyaya dayanan bir ülke.
ülkenin milletleri savaşarak göç etti, savaşa savaşa öğrendi ve öğrendikleri ile zaferler kazandı.

en kaçınılmaz şey değişimdir, yeni soluktur, yeni düzendir, tek adam yönetimi bu coğrafya için uygun değildir.
yasama- yürütme ve yargını bağımsız olduğu, şefaf harcamaların olduğu, hesap verilebilir ve bütünlük içinde total bir plan yapılmalı.

devlet yönetimi, bakanlıklar, icracılık, denetleme, dış politika ve iç politika uzmanlarına teslim edilmeli.
hukuk-eğitim ve temel özgürlükler herkese eşit verilmeli.
hukuk , kişilerin zümrelerin üstünlüğü ile değil, emekliye de aynı, işsizede aynı, holding sahibinede aynı
devlet başındakinede aynı olmalı.
hukuk eğilip bükülmez.

devlet aklı oturtulmalı.

değişmek için, değişim şart.

ekonomi dediğiniz , hukuktur aslında, özgürlüktür aslında, eğitimdir, iç siyasettir, dış siyasettir,sağlıktır...
total bir olgudur ekonomi, tek başına dolar euro tl değildir.

sorunun kendisi, başlık içinde gizli, ekonomi kişiler ile olmaz...
olamaz.
sıralı işlem uygulanırsa düzelecektir.

- erdoğan gidiyor
- damadı ve ailesini de götürüyor
- saray kapatılıyor
- akp ye yakın iş adamlarının ve erdoğan ailesinin mal varlığı araştırılıyor
- oralardan gelecek paralar devletin kasasına konuluyor
- akp nin getirdiği 5 milyon suriyeli geri gönderiliyor
- 18 yıldır yapılan harcamaların yerleri tespit ediliyor
- yap işlet devret olarak verilen köprüler, avrasya tüneli ve otobanların gelirleri devlet kasasına akıtılmaya başlanıyor
- altın yumurtlayan tavuk olan türk telekom, milli piyango gibi kurumlara tekrardan "devlet kurumu" sıfatı aldırılıyor ve gelirleri hazineye aktarılıyor

bunlar yapılırsa bugün üzümlü kekleri uyutmak için söylenen "almanya bizi kıskaniyür" sözü ciddi ciddi söylenmeye başlanır emin olun. bizdeki kadar genç ve çalışan nüfus dünyada birkaç ülkede vardır ancak. israfın önüne geçip istihdamı artırırsak çin ile falan yarışmaya başlarız üretimde..
en azından dolar kuru benim için önemli değil demeyen bir maliye bakanıyla yönetilmeyiz. düzelmesini geçtim daha kötüye gitmesin derdimiz.
iktidarında muhalefetinde bu kültür oldukça ilerleme beklemeyin. kültürden kastım benim adamımcılık, torpil, gerektiğinde rüşvet vb. Mevcut muhalefet iktidar olursa bunların biteceğine inananlara gülüyorum.
Giddide kaldı ekonomı duzelmesı taze kan şart.
Onun en iyi yonetimi başkasının en kötü yönetiminden daha kötüdür.
Onun en iyi yonetimi başkasının en kötü yönetiminden daha kötüdür.
Halkın morali düzelir. Gerisi de kendiliğinden düzelir.
Düzelir de 100 sene sonra. 100 senede borçlar anca ödenir.
Bence şuan iktidar muhalefet seçilmeyen fark etmez herkes gitsin ve sülaleleri dahil kimse siyasete girmesin, tamamen yepyeni bir kadro lazım.
Gitmez ki. Türkiye'de bayburt, gümüşhane, konya, karaman, trabzon, rize, erzurum, afyon, kütahya ve türevleri iller olduğu sürece Zor da olsa gene kazanır. Onlar için rte'nin ağzından çıkan allah kelamı.
Sayıştay 3.7 katrilyon paranın çalındığını söylüyorsa, önce çalan kaynaklardan kurtulmak en akıllıca çözüm olacaktır.

Türkiye cumhuriyetinin kasasında 3.7 katrilyon daha fazla para olsaydı ülke şu anda durduğu yerden bambaşka bir yerde duruyor olurdu.
Ekrem baskana bakın goeursunuz..
erdoğan gibi biri gelmezse düzelir.
düzelir bence.
bir yerden başlamak gerekiyor, bu da çözümün ilk adımı.
zamanla düzelir.
Yüzüğüyle gelmişti, sadece yüzüğünü alır ve kalan her şeyini bırakırsa ekonomi düzelir.
belki birkaç sene içinde.
90 - 100 yıldır Erdoğan mı yönetiyordu ekonomiyi, hı? Tam 97 yıllık parti var ülkede? 97 yıl? Neredeyse dalya diyecek? 1 asıra 3 yıl kalmış? Yüz yılın hesabını 18 yıllık bir Parti'ye sormaya çalışmak ne kadar âdilce olur ki, hı? O hesapları 90 - 100 yıldır niye sormadınız ki, hı? Böyle bir matematik, böyle bir hukuk olur mu? Akla ve Mantığa sığar mı ki bu? Hı?
iyi bir programla düzelir.

Öncelikle yol, köprü ve enerji santralleri devletleştirilmeli. Sonra tarım ve hayvancılık politikaları geliştirilerek üretim arttırılmalı.

Özellikle tohum yasağı kalkmalı ve israil benzeri ülkelerin tohumları bu ülkeye bir daha sokmamak üzere yasaklanmalı. Kısacası yerli ve ata tohuma dönüş sağlanmalı.

Milli savunma politikaları üstüne de eklenerek aynen devam etmeli.

Tüm devlet kurumlarından başlayarak ciddi bir tasarruf harekatı başlatılmalıdır.

Tüm cemaat, dini, terör örgütleriyle ve bunun gibi benzeri yapılarla ilişkisi olanlar devlet kurumlarından temizlenmeli (örnek; fetö ve hdp).

Acilen yargı özgürleştirilmeli.

Daha çok örnek verilebilir. Sadece basit bir vatandaş olarak benim önerilerim. Başlangıçta bunlar yapılırsa bu enkaz hızla düzelir ve ekonomimiz yavaştan rayına oturmaya başlar.
önüne gelen hırsız önüne gelen yağmacı. bugün kalyoncu gider yarın başka biri gelir. tek yol insanların bilinçlenmesi diyeceğim ama onun için de çok zaman ve emek gerekiyor ve bizde ikisi de yok
güncel Önemli Başlıklar