bugün

Haberde gösterilenlerden değil de bu otobüslerin eski modelleri oluyor yerden yüksek, otobüse basamaklar ile çıkıyorsun ve 3 kapısı bulunuyor.

Geçen sene anlattığım tarzda eski model bir otobüse bindim ve adım atacak yer neredeyse yok, yolcular ön kapıdan değil arka kapılardan biner vaziyete geldik tabi ben her zamanki gibi arka kapıya yakındım.

Bindikten 3-4 durak sonra, ayakta durmakta bile zorlanan engelli bir amca için şoför otobüsü durdurdu ve sadece benim durduğum kapıyı açtı. Otobüste şoför dahil o amcanın tek başına çıkamayacağını herkes biliyordu o yüzden benimle birlikte bir kaç çocuk amcanın kollarından tutarak otobüse binmesine yardımcı olduk. Hem de adım atacak yer bulunmayan otobüste amca için iki kişi yerini vermişti ve eminim ki yardım eden bizlerden çok otobüste bulunan diğer kişiler böyle bir an için mutlu olmuşlardır.

Şoför durmasaydı ne olurdu? Belki bizim yerimize otobüse binmek yardım eden gençler olurdu ama başka bir otobüsün şoförü dururmuydu orasını bilmiyorum.

Ah be şoför abim sende durdursaydın otobüsü, sen olmasan da o engelliyi otobüse bindirmek için yardım eden insanlar olurdu.

Üzücü bir haber.
bizim oralarda bir laf vardır it itin kuyruğuna basmaz..

sen istediğin kadar şikayetçi ol boş..
Ankara Büyük şehir belediyesine de örnek olması dileğiyle.

Yolda sıkıştıran, duraklara uğramayan, otobüsü babasının spor arabası gibi kullanan onlarca orospu çocuğu var otobüslerin direksiyonunda.

Şikayet sonucu da hep aynı. Şoför uyarıldı. Hay sizin uyarıcılatınıza...
(bkz: orospu çocuğu deyince akla gelen ilk meslek) iyileri hariç.
Her yaşayan insan bir engelli adayıdır. Para pul ikinci plandadır.

Birde o otobüse alınmayan 1. Derecede yakınınız olarak düşünün.
Hak verilen şofördür. Ben olsam ben de almam ne uğraşacak insan.
Kendisi karakter engelli olabilir.