bugün

kız öğrenciler tarafında pek tercih edilmediği için burada okuyan erkeklerin sürekli alay konusu oldukları, potansiyel abazan gözüyle bakıldıkları lisedir. elektrik,tesviye elektronik gibi dersler okutulup, burada okuyan öğrenciler yüksek okullara sınavsız geçiş yapabilmektedirler.
önceden eğitimi kaliteli olsada günümüzde okuyamayacak öğrencilerin öğretmenleri tarafından zorla gönderildikleri lise...
mezun olduğum okul türü 28 sşubat surecinde imam hatip liselerine kurban edilmiş,öss sınavında önü kesilmiştir. bu sebeble sokaktan öğrenci toplanarak ayakta tutulmaya çalışılmaktadır. oysaki ben EML ye kaydolduğum sene öss birincisi bizim okuldan çıkmıştı. bu gunkü hali içler acısıdır.
günümüzde uyuşturucu merkezidir. sınıfta herkesin önünde rahatlıkla hap alabilir, iğne bile yapabilirsiniz; satan arkadaş malları belli bir sıraya sıkıştırır, parayı verip oradan alırsınız. eroin dükkanı gibi birşey, ver parayı al ordan, ne güzel. elektronik tartıları da vardır belki, kilosu 5 bin yeteleden satıyorlardır.

not: bir arkadaşım anlattı bunları, sözlüğün hukuki açıdan zor durumda kalabilme ihtimalini sevdik.
ara eleman yetiştiren liselerdir. eğitim kalitesi düşürüldükten sonra ara teknik elemanlar yetişmemeye, teknikerliklere ve mühendisliklere de teknik alt yapısı olmayanlar gitmeye başladı. sonuç ise vahimdir. teknisyenin çalışması gereken pozisyonlarda ve maaşlarda mühendisler çalışmaya başladı. okulu bitiren mühendis ise, alt yapısı olmadı için meslekte en az 3-4 sene büyük zorluklar çekmeye başladı. eğer, tecrübesiz mühendis alan bir yer bulduysa. meslek liseleri endüstrimiz için çok önemli olmalarına rağmen siyasi bir ahmaklığın kurbanı olmuş okullarımızdır.
öğretmenler birer cellat gibidir.içinizden dersinizki yoldan geçeni öğretmen yapmışlar.
ilk senesinde kaldığım öğrenim türü. meslekmiş ne mesleği bu böyle..
Abazalıkta son nokta bir lise türüdür.Genelde 500 erkeğe 1 kız düşmektedir.Akıllı olan çocuklar zekası ve mantığını kullanarak yan okullardaki kızlara sarkabilirler.
ilk öğretim bitirildiğinde babanın size oraya göndermekle tehdit edebileceği lise türü. akla gelenler; abazanlık, torna tesfiye.
türkiye genelinde anadolu,fen,özel okul vs. kazanamayan öğrencilerin akın ettiği meslek kazandırma okuludur.öğrenciler ilk senelerini hazırlık okuyurak tamamlar ve sadece kültür dersleri görürler. 10. sınıftan itibarende alan/dal seçimi yaparlar.bu bölümler elektrik,makina,motor,ahşap,doğal gaz,metaldir. okulun son senesinde staj görürler ve alanlarında uzmanlaşmaya başlayıp o işten ekmek yiyecekleri günün gelmesini beklerler

bu okullar genelde kalabalık olur ve kız sayısı oldukça azdır.bu yüzden öğrenciler ya bayan öğretmenler ile fantezi hayal ederler ya da cep telefonlarına porno atarak bu olumsuzluğu ortadan kaldırmaya çalışırlar.her beş öğrenciden üçü mutlak ve mutlak sigara türyakisidir ki doğal olarak en çok arama bu okullarda yapılır.kavgacı ve asi karakterlere sahiptir bu arkadaşlarımız.birbirlerine genelde ''usta'' diye hitap ederler,çünkü polat alemdar ve yoldaşlarını idol olarak görürler.her sınıfın bir kralı vardır ve kimse ona karşı çıkamaz.buyurur,sataşır ve üstünlüğünü herkese kabul ettirir. genelde anadolu ve fen liselerinde okuyanlardan pek hoşlanmazlar çünkü onlara göre o okullarda okuyanlar zengin ailelerin züppe çocukları ve birer yiyicidirler.
500 erkeğe 1 kız düşüyorsa, 1500 erkeğin hakkını yiyerek bitirdiğim lise olmuştur kendisi.
4 senemi verdiğim garip bir yer.
Kız öğrencilerin çok az olduğu ve erkeklerin yokluktan okullarında bulunan sakkalı bıyıklı kızlara asıldığı, diğer liseler tarafından ezik görülen ezik bir yer. Kültür dersleri doğru düzgün verilmez. Genel olarak bölümler sayısaldır fakat sayısal dersler bazı bölümlerde müfredatda yoktur. Yani resmen "oğlum okuyup ne yapacaksınız? Hadi gidin sanayide çalışın siz" derler.
Eğitimin kötü olduğu, başlayanın ya yarıda barakıp yada bitirince bi baltaya sap olamadıkları okul türüdür. Aslında değerlendirildiği zaman ülke kalkınmasına faydalı olacak okullardır nitekim 14 yaşından itibaren bölümünün eğitimini alıyor.
Kavgası eksik olmaz, kızı hiç bulunmaz okullardır. Öğretmenler öğrencileri 3.sınıf vatandaş yerine koyarlar, hayvan gibi davranırlar. Ben atl mezunu olmama rağmen gördüm bu muameleyi. Arada çıkar çok çalışıp bi yerlere gelen arkadaşlar ama her okuldan belki 1 belki 2 tane gerisi ne yapar kimse bilmez.
(bkz: çalışmak özgürlük getirir) tabelasının bulunmadığı gizli bir nazi kampı. Dışarıdan okul gibi görünüyor hatta dersleri falanda var ama atölyelerinde neler yaşandığı çocukların nasıl sömürüldüğü ve çalıştırıldığı o yönü (bkz: EML) öğrencisi olmadan bilinmez, çünkü bir devlet sırrı.
(bkz: uçan hollandalı nın gemisi)misali o liseye kayıt olanlar tozdan, yağdan o yerin kalıplaşmış bir parçası haline geliyorlar.
Boş adamların okuduğu yerdir.
Bende malesef burda okuyorum hata ettim katlanıyoruz işte napalım...
Beş yılımı verdiğim karşı cinsle yakınlaşmaya üniversitede başladığım için endüstri meslek lisesine kin beslerim beni benden başkası anlamaz arkadaş .
yalnızca topluma zararı olacak insanlar yetiştiren kurum. *
Hep ötelenen, hep itiklenen, öğretmenlerin sevmediği, siz zaten hayvansınız ve hatta hayvan oğlu hayvansınız diyerek öğrenci yetiştirilen kurumlardır. 2002 yılında mezun oldum ben bunların birinden. Sırf baba mesleği olduğu için okumak istedim.

Ortaokulda beraber okuduğum ve hatırladığım kadarıyla pek çoğundan daha iyi olduğum arkadaşlarım bana geri zekalı gözüyle baktılar hep. Ben biliyorum ki o liselerde onları anlamasını bekleyen, aşırı potansiyelli çocuklar var. Meslek lisesi memleket meselesidir deyip imam hatiplere gerekli kolaylıkları sağladıktan sonra meslek lisesi eğitiminin amına koyan bu zihniyet bir an önce aklını başına almalı, bu adamlara üniversitenin kapılarını açacak eğitimi vermelidir. Ama tabi sanayide, fabrikalarda asgari ücretle! çalışacak adam bazılarının işine geliyor.
Katsayı engeli gelmeden önce mesleğinde yetkin bireyler yetiştiren eğitim kurumları. (bkz: zanaat okulu)
1997 öncesinde öğretmenler başarılı öğrencileri bu okullara gitmesi için teşvik ediyordu.Ağaç yaşken eğilir düsturunca henüz algısı kirlenmemiş öğrencilere meslekler nakış nakış işleniyordu. Öyle ki her bölüm öğrencisi diğer bölüm atölyelerinde yapılanlara hayran olup saygı duyuyordu.

ortaöğretim bittiğinde meslekle ilgili temel teori ve pratik uygulama melekelerini, yetilerini kazanmış olan birey üniversiteye devam ettiği takdirde mesleği/bilim dalını geliştirmeye hazır bir bilim insanı namzetiydi. (O dönem ki meslek lisesi öğretmenlerinin ellerinden öperiz)

Nasıl olduysa bu kapasitedeki fidanları; teoriği yetersiz, pratiği olmayan, bırakın geliştirmeyi temel yetileri dahi edinmemiş lisans sahiplerine ezdirmeyi uygun gördüler! yok olmadı: ezdirmeyi planladılar.

Meslek liseleri herhangi bir bilimle ilgili yeti, meleke, refleksleri bireye en kolay yükleyen kurumlardır. Ara eleman veya amele yetiştirmek için biraz fazla donanımlıdır; ortaöğretim+yükseköğretim birlikte ve özel teşebbüsle planlandığı takdirde ülkemiz ve dünya daha yaşanılabilir bir yer olma yolunda ilerleyecektir.
buraya yazabileceğim o kadar çok şey var ki...

ama sadece idarecileri ile ilgili bir yorum yapayım. idarecilerinin bir kısmı; yönettikleri okulun bulunduğu semtin doğudan göç aldığını, bulunduğu bölgenin zorunlu hizmet alanında olduğunu, öğrencilerinin çoğu sigara içip bunla da kalmayıp okula sarhoş vaziyette geldiğinin ve damardan okul sırasında dahi uyuşturucu aldığını görmek istemeyip bilgiyi öğrenci öğrenmek istemedikçe kafasına koymanın mümkün olmadığını anlamayıp sanki akademik başarının eksikliğinde tüm suçlu öğretmenmiş gibi davranıp öğretmenini hiçbir durumda savunmayan yönettikleri okulu da "çapa fen lisesi" sanacak kadar....hakaret etmek istemiyorum. anladınız siz.
Yuksekogrenime geciste Ek puan verilmese bile, kesinti-kisitlama yapilmamasi gereken egitim birimi.

Simdi suracikta tartisiyor iki konusunda uzman personel; bir emlakçı işiyle ilgili yazilacak programi programciya izah edemiyor. Oysa temrl programlama bilgisine sahip olsa sorun yasamayacaklar.

Meslek lisesi ve duzliseleri(duzlise neyaa) esit sartlarda biraksalar her hangi bir meslekte bilgili olan genc universitedeki bolumunde daha başarili olacagindan meslek liseleri daha cok tercih edilir. Ayni bolumu tercih etse gelistirmeye firsat bulur, farkli bolumu secse isinde daha etkili olur.

Bir elektronikçi veya yazilimcinin , metal urunleri, mekanik ve tesviye sistemlerini bilmesinin ne gibi zarari olabilir.
Puan sistemiyle oynanarak teknolijiden anlamayi ios vya android kullanmaya indirgeyen sisteme karşı üzerinde durulması gereken liselerdir.
31 için bile erkeklerin teklif ettiği yer.
Herhangi bir batı avrupa ülkesinde, hayatın vazgeçilmez kurumudur.
bünyesinde eğitim görenlerin okumak için değilde kabadayılık yapmak için gittikleri liselerdir.
güncel Önemli Başlıklar