bugün

misafirin hasıdır. misafirliğe giderken markete, bakkala, pastaneye uğrayıp çekirdek, fındık, fıstık, kuru pasta alırlar. ev sahibinin ufak çocuğu varsa abur cubur alırlar. çocukta sevinir tabi. sonra çocuk düşünür. ulan mustafa amcamlar gelirken cipso getiriyor. hem de en büyüğünden. ayten teyzemler neden hep eli boş geliyor? bu ipneler bayramda da harçlık vermiyor zaten... ve mustafa amca, çocuğun sevgisini iyice kazanır. diğerlerini sevmemeye başlar. 21 yaşına geldim hala seviyorum mustafa amcayı sözlük. amca diyorum da amcam değil. öyle uzaktan akraba.
misafir öğrenci evineyse ne alınsa makbuldür her şey sevindirir.

(bkz: kendimden biliyorum)
evine boş gitmediğiniz sürece oda elinden geldiğince boş gelmeyecektir.

(bkz: ne ekersen onu biçersin)
Eli boş gelemeyen misafir her zaman başımızın tacıdır.
zaman içinde insanı üzen bir durumdur, sevilen dostun sadece kendisini getirmesi daha güzeldir .
candır can. 4'lü negro getirmişler mesela.
Şaşırtır herkes yemeye geliyor amk evine.
(bkz: Benim)

Her gittiğim yere vaktim varsa kek, poğça, sarma türü şeyler yaparım. Vaktim yoksa marketten meyve, biskuvi, içecek, çerez türü birşeyler alırım.

“Hediyeleşin ki, muhabbetiniz( sevginiz) artsın” hadis-i şerif.
sizin ikramlarınız + getirdiği şeyleri yemeden gitmeyen misafirdir. karpuz getirdi misal "serin serin iyi gider dayı oğlu kesin de yiyek" der. tatlı getirdi ise "çayın yanında iyi gider" der. tuzlu getirdi ise gene "çayın yanında iyi gider" der. der yani demese bile vücut dili ile belli eder.
bizde bi alışkanlık. en yakın arkadaşın evine de gitsek hep elimiz dolu gideriz. güzel bi olaydır.
Kuşkusuz olması gereken misafirdir. Hiçbir yere eli boş gidilmez. Milyonlarca yıllık arkadaşlarıma giderken bile bir şeyler alırım.
sevdiğim insanlar bize misafir olarak geldiğinde eli dolu oluyor. demek ki kimi seveceğimi biliyorum. ehehe.
olay yiyecek, içecek vs. değil tabii ama o kişilerin bizimle samimi olduğunu düşünüyorum. hediyeleşmek samimiyeti arttırıyor ya da samimi olduğun insan ile hediyeleşiyorsun.