bugün

haberleşme dalı almış başını gitmiştir ama devre tasarım çok iş imkanına sahip değil diye biliyorum bizim ülkede.
mezunlarının (eğer gerçekten mezun olunabiliyorsa) kesiklikle elektronik mühendisi ünvanını haketmediği bölüm. sebebi de bünyesinde %90 oranında yavşak orospu çocuğu hocaların bulunmasıdır. çoğu sana teori anlatır ama gerçeklenmiş haliyle ilgili basit bir örnek vermekten acizdir. bir çoğu da teoriyi köküne kadar sokma çabasındadır. misal;diferansiyel denklemler sadece ordinary-adi dediğimiz kısmıyla kullanılırken tüm dif-denk konuları öğrenciye döşenir. sinyal dersinde konvolüsyon denen şey tam anlaşılamamışken üzerine binlerce konu döşenir ama daha konvolüsyonun ne manaya geldiğini anlatmaktan acizdir dersi anlatan hoca. bir de utanmadan sen teoriyi anlarsan herşeyi anlarsın derler. fourier dönüşümü denen boku doğru dürüst anlatamadan frekans bölgesiyle ilgili tonlarca konu döşenir öğrenciye.
3. sınıfa geldim halen basit bir devreyi karta çıkarmaktan acizim. hadi onu da geçtim, basit bir devreyi tasarlamaktan acizim. hadi onu da geçtim, basit bir devrede direncin,kondansatörün,indüktörün ne boka yaradığını,neden o değerlerde olduklarını bilmiyorum. benim gibi bütün öğrenciler bilmiyor. ortalaması 3.85 olan kız da her yarrağı ezberleyip ne öğrendiğini bilmiyor. sonuç olarak ortalama iyi veya kötü bi şekilde sizi mezun edip bir bok bilmeden hayata salıyorlar.
bu bölümü okumayı hep istemiştim. amacım bu meslekle para kazanmaktan önce elektronik birçok zımbırtının çalışma mantığını öğrenmekti. şuana kadar okulda hiç bir bok öğretilmedi bize reel olarak. sadece teori. teori teori teori. hiç birinin de ne boka yaradığını açıklayamıyor hocalar.
yetmiyormuş gibi laboratuvar sınavında bile tüm öğrencileri dökebiliyorlar. siktiğimin sinyalini hazır devreye veriyorsun,çıkışını osiloskoptan görüp çiziyorsun ve amcık oğlunun verdiği not 45. ulan amcık hangi bilgimi ölçtün de o notu verebildin. hangi insafa sığar bu. nasıl bir kafadır bu. bir de utanmadan öğrencinin çalışmadığını iddia ediyorlar.
diğer bölümleri bilmem ama bu bölüm adıyla ilgi çekse de içi bombok.
evet ilerde diplomasını alıp muhtemelen güzel bir yerde bir işe başlayacağım. belki bi kaç sene açıkta kalacağım. ama hiç birşey okulda elle tutulur birşey öğrenemeden mezun olduğum sonucunu değiştirmeyecek.

he 4 senede bitirmek göt ister bir de. bitmez abi. dört senede kolay kolay bitmez. bitemez.o kadar boş beleş ders o kadar gereksiz yoğunlukta anlatılıyor ki, en salak dersten F getirebiliyorsunuz.
eğer akademik hayat elektronik mühendisliği dışındaki bölümlerde de, özellikle de tıpta da böyle siktiriboktansa yandığımızın resmidir abi.
ki öyle olduğunu hiç bir boktan çakmayan doktorcuklarla karşılaşmamızdan çok iyi anlıyorum..
neyse entry tıp değil elektronik mühendisliği ile alakalıydı..
kesinlikle akıl işi değil bu bölüm. hayvan gibi çalışıp ortalamayı 3.80 in altına düşürmeyecek kadar zeka özürlü biriyseniz okuyun elbette. ama bok gibi matematikle sakına bulaşmayın bu bölüme. çünkü en başta matematiğin zenci taşşaklısı var bu bölümde. benim matematiğim şahsen hep iyiydi. bölümde de fena değildi ama yetmiyor abi.
hele hele daha orantı hesaplamayı,rasyonel bölmeyi, 2nin 5-6. kuvvetini hesaplayabilmekten aciz insanlar için hiç uygun değil. sen daha limit türev öğrenmeye çalış, herifler her derste integral ve diferansiyellerle işlemler yapıyor. bir yerden sonra benim gibi altında kalıyorsun..
Mezunlarının Türkiye sınırları içerisinde ne yaptığını merak ettiğim bölümdür ( yüksek lisans dışında ).
Adının değişeceğine dair söylentiler olan bölüm.

(Elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği)

Ne güzelde olur. Buradaki herkese çay söylerim.
uludağ üniversitesi'nde hazırlıkla birlikte 3.5 yılda bitirenin de , 16 yılda bitirip yemek verenin de olduğu güzide bölüm.
vize-final zamanı fakültedeki insanların arasından elektronikçilerin hemen ayırt edilmesini sağlayan da bölüm. tip konuşuyor resmen. vücut isyan ediyor.
biraz da mazoşistlere göre anlayacağınız.
bir amca ile geçen konuşmamız.

+ okuyor musun sen?
- evet üniversitede okuyorum.
+ ne okuyorsun?
- elektronik mühendisliği.
+ 4 yıllık mı?
- ?
Özünde şahane olan, ama öğretmenliği ego tatmini amaçlı kullanan bazı hocalar yüzünden insanı bıktıracak hale gelen bölümdür. Elbet biter.
okuması zor olan bölüm. özellikle bu bölümü okurken dayınızın, amcanızın "ya yeğen şu bizim uydu bozulmuş gelip bir baksan" şeklinde cümlelerini duyup cinnet geçirmenizde cabası.
okuyanların hergün "böyle bölümün de böyle okulunda ta................" dedikleri bi bölüm
itü deki şubesinin ders programı için;

http://earth.sis.itu.edu.tr/plan/ELE/
Seçerken 2 kere düşünülmesi gereken bölümdür.
geneli 2 yapmak icin kıçını yırtan insanların bölümüdür.
geçme notunun belli olmadığı çan eğrisiyle geçilen bir bölümdür.
Yaz okulunun demirbaş öğrencileridir.

(bkz: yarın final var burda ne bok yiyorum ben)
cereyan mutahasıslıgı.
dört senede, 4 üzerinden 4 ortalamayla bitirmenin zor olduğu bölüm.**
1kv'ya kadar projelere imza atabilen atraktif meslek. inşaat projelerinde at imzanı al paranı dönemi bizleri bekliyor olabilir.

peşince belirteyim, bu şekilde imza atmayı tasvib etmiyorum.
dünyanın okuması en zor disiplinleri arasına giren meslektir.çünkü kendi içinden daha en az 5 mühendislik çıkartacak kadar geniştir.aynı anda pek çok şeyi bilmeniz,her gelişmeyi takip etmeniz lazımdır.o yüzden elektronik okuyanların ne okuduğunun,hangi konulara meraklı olduğunun,mezun olunca ne iş yapacağının farkında olması son derecede önemlidir.ilgilenenler pek çok konuda süper işler çıkartabilir.hevesinizi kursağınızda bırakmak gibi olmasın ama elektroniğin türkiyede hakkıyla tanınması için kafadan 10 seneye daha ihtiyacı vardır.malum sanayi devrimini 10 sene geriden takip edince,iletişim devrimini de 10 sene geriden takip ediyor bu memleket.ama fazla korkulacak bir şey değil bu,çünkü türkiyedeki okullardan yetişip,özel sektöre giren adamlar fazlasıyla donanımlı ve yetenekli.bir de arkasına araştırmalar için mali destek sağlanınca türkiye iletişim devriminde yerini seri bir şekilde alacağına inanıyorum.
yaşlı teyzelerin kızını verme planları yaptığı doğrudur. sorun ise kızların buna sıcak bakmamasıdır. *
Artistliği yüksek,fiyakalı ama okuması zor bölüm
acil yardımına ihtiyaç duyduğum kişinin mesleğidir. * * * *
doğru akımla ilgilenenlerin mesleği. ne çok zordur ne de kolay. emek istemektedir ve bu emeği veren herkesin hakkıyla bitireceği bölümdür. günümüz şartlarında tercih edilesidir.
öğrencilik yıllarında "ben elektronik mühendisliğinde okuyorum" diyince bulunulan her ortamda insanların size bakışı değişir. yaşlı teyzeler kendi kızlarıyla evlenmeniz için çeşitli planlar yaparlar, komşunun çocukları "kaç sene daha bu herifin lafını duyacaz bizimkilerden" diye içinden size söver falan filan...

lakin mezun olunca elektronik mühendisi ünvanının türkiye de pek bir şey ifade etmediğini anlarsınız.
hesap uzmanlığına giden kısayol. oldukça heyecanlı ve bol küfürlü günlerin ardından, iki modem üzerinden üç veriyi kaydedince alim olunur.

şüphesiz.
matematik bölümünden çok matematik görülen bölüm. daha somut beklentileri olup programlama ve yüksek matematikle uğraşmak istemeyenler elektrik mühendisliğini tercih edebilir.
4 yılda bitirmenin erken 5 yılda bitirmenin karar oldugunu düşündüren bölüm. daha fazlasıda olabilir tabi.
ne olduğu bir türlü anlaşılmayan derslerle öğrencileri süründüren bölüm...
zorluğu tıp okuyanlara bile ispatlanmıştır:

yurtta bir final dönemi sabahı tıp okuyan oda arkadaşlarım ne yapacağız lan bugün sınavda diye dert yanmaktadırlar.
- olm sizin bi derdiniz yok eski sınav sorularını ezberleyip sınava giriyosunuz ben öyle zorluğun var ya...
- hadi lan ordan en zor bölüm bizimki elektronik kolay asıl.
-tamam bilader sınavdan çıkın getirin sorularınızı bende benimkileri. test lan en nihayetinde, ben sizinkinden 40 almazsam çıkar heykele yok mu beni z... diye bağırırım siz benimkinden 10 alamazsanız siz bağırırsınız yiyiyorsa buyrun.
- tamam abi haklısın.
-haklıyım tabi lan! isyan ettim ikinci sınıfı okuyamadan okul uzatılır mı? a... koyim böle bölümün.
okumama gerek kalmadan olmuş kadar olduğum meslek.
güncel Önemli Başlıklar