bugün

askerde televizyonu ve ışığı açıp kapamaktan sorumlu olan meslek mensubu.
Yaptığım araştırmalara göre itü'den mezun olanlar kolay iş buluyorlarmış. Ayrıca eğitimi çok zormuş. Bilgisayar mühendisliği bundan ayrılan bölümmüş.
yaptığım araştırmalara göre okuması tam bir işkenceymiş, 9 senede bitiremeyen insanlar varmış. proje için imza yetkileri yokmuş. elektroniğe ilgili olmayan insanların bu bölüme hiç girmemesi lazımmış. *
öğrencilik hayatlarında; genelde fakülteleri dağ başında olan, hepsi kareli gömlek giyip pantalonları memeucu hizasına kadar çektiği zannedilen, gözlük takan ya da takması muhtemel, açıköğretimi olmayan, dz'si bol yurdum insanı.
silikon vadisinde devre tasarlamayacaksanız okuduğunuzun boşa gittiği bir bölümdür türkiye şartlarında. genelde programcı olur bunlar.
hayvan gibi analitik düşünme kapasitesine sahip ve diğer mühendisliklere göre daha kısıtlı proje tamalama,yapma becerisine sahip mezunlar veren bölüm.elektronik sevilirse en zor ders bile rahatlıkla verilir.***
ayrıca ikinci sınıf dersleri alınmaya başlandığında gerçekleşen vazgeçilmez bir diyaloğu olan bölüm.

öğrenci- hocam bunlar çok zor, birşey anlamadık.
uyuz prof- oo bunlar daha bişey değil, bunlar en kolayları
öğrenci(içinden)- senin gibi hocanında , dersinde , bölümünde...
bu günkü teknolojinin sağladığı zilyon tane robot sayesinde devre yapmak için ellerini kullanmaya ihtiyaç duymayan insanlar topluluğudur. ha daha önceden kullanırlar mıydı? hayır! teknikerler/teknisyenler mutfakta bu iş için pişirilir.
(bkz: mühendislik)

ilaveten bu gün sahip olduğunuz nano teknolojik cihazlardan yüksek gerilim projelerine kadar hepsinin argelerinde çalışan, bilgi birikimini doğru kullanıp hayatı biraz daha kolaylaştırmak adına ter akıtan, kafa patlatan herkese saygılarımı arz ederim.
Çok geniş bir uzmanlık ve iş yelpazesine sahip mühendisliktir.Devre tasarımından otomotive, haberleşmeden mikrodalgaya günümüzde olmazsa olmaz denilebilecek alanlarda parmakları bulunmaktadır.Hele bi de nanoteknoloji diye bi olay vardır ki tadından yenmez.Tabii derseniz ki Türkiyede bir elektronik mühendisi ne iş yapar?neredeyse saydıklarımdan hiçbirini yapma olanağı yoktur.Ya programcı olurlar, ya da sanayide uzmanlıklarının dışında işlerde hayat çürütürler.4 yıllık bölümünüm bitirilme ortalaması min.6 yıldır.
(bkz: makine mühendisliği öğrencisinin dramı)
elektrik elektronik mühendisliği mezunu elektrik elektronik muhendisi olmaktan elbette farklıdırlar.
uludağ üniversitesinde bolca görebileceğiniz mühendistir. aslında henüz mühendis değillerdir ama niyeyse ''elektronik mühendisliği okuyorum' demezler; 'ben elektronik mühendisiyim' derler.
mesleğini seven hiç kimsenin aç kalmayacağı gibi, elektronik mühendisi de mesleğini severek icra ediyorsa asla aç kalmaz. ama "gerçekten" mesleğini seven bir elektronik mühendisi varsa, gelsin konuşalım. işin sırrı nedir bir anlatsın bize. *
o diplomayi versinler, mühendislik yapan top olsun.
elektronik dalında okumuş kişidir.
Bölümü kazanmak gerçekten zor!!
Ama bitirince de kendini ayrıcalıklı hissetmeni sağlar.
imza yetkisi bulunmaması sebebiyle piyasada zorlanacak olan mühendistir. yol yakınken başka dallara kayması beklenendir.
4619 kod numarası ile kpss'de haksızlığa uğrayan meslekteşlarımdır. ama ben 4611'im ve şanslıyım.
microcontroller bacaklarına bakarak erekte olabilen insan türü.*
(bkz: elektrik elektronik mühendisi)
aslında herkes tarafında "ooo çok kral meslek " filan gibi tepkiler alsa da ülkemizde tam olarak mesleğini icra edebilecek bir kaç araştırma merkezi dışında pek bir yer yoktur. Ayrıca imza yetkisi olan mühendistir.imza yetkisi olmayanlar elektrik mühendisleri odasınında kabul etmediği elektrik-elektronik mühendisleridir ki böyle bir meslek dünya üzerinde de pek yoktur.
güncel Önemli Başlıklar