bugün

(bkz: bu dahil bütün genellemeler yanlıştır)
verilen egitim insanlari yazarlıktan sogutabilir. *
çünkü edebiyat fakültelerinde adamın içinde olan roman yazma isteğini bile alıp,yerine saçma sapan failatun'ler falan öğretiyorlar.
insanların kafaları teorik bilgilerle doldurulmaya çalışıldığı için ne yazıkki edebiyat fakültelerinden değil konservatuarlardan hatta doktorlar arasından bile yazar, senarist çıkabilmiştir. yada sırf puanım yetiyo, anam babam edebiyatçı ben de öyle olcam diyenlerin rağbetinden dolayı edebiyat fakülteleri körelmiştir diyebiliriz...
Roman yazabilecek kalitede ki insanlar kesinlikle okumayı seçmiyorlar. Onun yerine sisteme karşı çıkmayı yeğliyorlar. Ünlü yazarlara bakıldığında bir çoğu üniversiteyi ya yarısında bırakmış başka bir bölüme geçmiş yada hiç okumamıştır. Ülkemizde Tıp Fakültesini yarıda bırakıp yazar olan bir çok edebiyatçımız vardır.
götünden atmayı bir kenara bırakıp, iki dakika zahmet edip araştırarak yanlışlığı görülebilecek önermedir.
Çünkü edebiyat sanattır ve sanatta kısıtlama olmamalıdır. Hatun kişi dört sene boyunca kural öğrenerek kendini kısıtlar. Sonuçta her metinde yanlışlık arar. ararken yazdıklarını bozar. bozarken okunacak birşey kalmaz.
Bende edebiyatçıyım,fakat bir roman meydana getirebilmek için çok farklı konularda birikim gerekir,hayalgücü gerekir.3-5 kitap okumakla osmanlıca yazmayı öğrenmekle,dil bilgisinde hatasız yazmakla romancı olunmaz.ayrıca J.K.Rowling edebiyat mezunudur ve yazdığı eser ne kadar okunmuş ne kadar satmış bakarsanız bu tez çürür arkadaşlar.
REŞAT NURi GÜNTEKiN,

AHMET HAMDi TANPINAR,

fALiH RIFKI ATAY,

ARiF NiHAT ASYA,

ORHAN VELi KANIK,

BEHÇET NECATiGiL

gibi edebiyatçılarla yanlışlığı kanıtlanan önermedir.
yazmak fakülte bitirmek demek değildir.yazmak yaşamak istemek demektir.yazan insanlar yaşamak istediklerini yaşayamayan insanlardır.yazmak anlaşılmak demek değildir.yazan insanlar anlaşılamayan insanlardır.kendilerini kelimelere gömen kendisi kelimelerle anlaşır.kelimeler onu anlar hal böyleyken edebiyat fakültesi mezunu olan insan yazar olacak diye birşey yoktur.
(bkz: nice yazarlar gördüm kalemi yok nice kalemler gördüm yazarı yok) * * * *
romancı derken nasıl yani.Öykücü çıkma ihtimalinin yahut hikayeci çıkma ihtimalinin olması ama romancı çıkma ihtimalinin olmaması mı?Bu başlığı açan eğer edebiyatçıysa bu arkadaşımızı esefle kınamaktan başka elimden bir şey gelmiyor diyor ve ekleme yapıyorum.Edebiyat fakültelerinde yazar yetiştirmiyorlar ki türkolog da yetiştirmiyorlar.Sadece öğrencilere öğrenci olmalarını hissetmelerini sağlayacak lisenin uzantı görevini üstlenen bir üst kurum niteliğinde.
fakülte aynı gruba ait bilimsel dalların bir arada bulunduğu üniversite alanı, tanımının bilinmemesi sonucu ortaya atılan garip iddia.

Bu nedenlede edebiyat fakültesinde sadece edebiyat bölümü olduğunun sanılmasına yol açar. Ki o bölümün ismi de tam olarak türk dili ve edebiyatı bölümüdür.

O zaman başlık, türk dili ve edebiyatı bölümünden romancı çıkmaması olabilir ancak. Onu da , o başlık açılınca tartışırız.

Edebiyat fakültesinde olan bölümler. (Aklıma gelenler)

türk dili ve edebiyatı,
tarih,
coğrafya,
sosyoloji,
felsefe,
psikoloji,
antropoloji,

Ha bu farklı alanlar, hangi mantıkla debiyat fakültesi adı altında toplanmış. bilemiyorum. O ayrı tartışma mevzuu.

eh bu bölümlerden de romancı çıkmıştır. Örneğin ihsan oktay anar.

Neymiş efendim, edebiyat fakültelerinde de romancı çıkarmış.

Önce açacağınız başlığı bir düşünüp öyle açın desem, ayıp mı olur?
(bkz: romancı)
(bkz: sütçü)
(bkz: yazar)
(bkz: arkeoloji bölümünden tarihi eser çıkmaması)
(bkz: paleontoloji bölümünden fosil çıkmaması)
(bkz: terzi kendi söküğünü dikemez)
(bkz: veterinerlik fakültesinden inek çıkmaması)
REŞAT NURi GÜNTEKiN, AHMET HAMDi TANPINAR, fALiH RIFKI ATAY, ARiF NiHAT ASYA, ORHAN VELi KANIK, BEHÇET NECATiGiL gibi yazar ve şairlerimiz aramızdan ayırlalı 30 yıldan fazla olmuş.
bir kısırlık olduğunu kabul etmek çok mu zordur.
son 20 yıldır bu ülkede çok okunan ya da iyi yazdığını düşündüğünüz 100 ismi düşünün içlerinde kaç edebiyat fakültesi mezunu var?
alev alatlı,orhan pamuk,hüseyin ferhat,mehmet eroğlu...
eleştiri anlamında bir berna moran ya da fethi naci neden çıkmaz.
mehmet eroğlu inşaat mezunudur.
edebiyat fakültesi mezunlarından romancı,öykücü,şair,eleştirmen çıkmayacak da veterinerlik fakültesinden mi çıkacak?
bitirdiğinde diplomanın üzerinde "romancı" veya "edebiyatçı" değilde, türkolog yazdığındandır belki. bu insanlar daha çok eleştirmen, akademisyen falan olurlar. ama günümüzde, "edebiyattan bi' bok çıkmaz, baksana hiçbi' romancı türk dili ve edebiyatı mezunu değil" gibi antin kuntin önermeler var. iyi de adam seni romancı yetiştireceğim demiyor ki. roman yazmak istiyorsan bi' sürü kitap var, " roman yazma sanatı" diye. alır okursun, bi' de yeteneğin varsa oh ne ala.

romancı çıkmıyor belki ama süper öykü yazarı, şair falan çıkıyor. bu tatmin eder miydi sizi acaba?
(bkz: ziraat fakültelerinden taze soğan çıkmaması)
kitaplarına saçma sapan isim koymadığı için piyasa yapayan romancılardır.
sorun kitaplara isim koymaya indirgenemeyecek kadar karmaşıktır.
ziraat fakültesinden mezun olanlar güzel bir bahçe yetiştirebilecek beceriye sahiptirler.
(bkz: ahmed arif i duymamis edebiyat ogretmen)
güncelliğini uzun yıllar koruyacak önermedir.
tarih fakültesinden büyük iskender çıkmaması,hukuk fakültesinden justitia çıkmaması,tıp fakültesinden hygieia çıkmaması gibi bir şey olsa gerek.
üzerine tez yazılması gereken konudur. (bkz: kimler ne iş yapar)
güncel Önemli Başlıklar