bugün

huzursuzluğa açılan kapı. düşünmekten kaçtığında da huzursuz insan, düşünmeye başladığında da varacağı nokta huzursuzluk, düşünmenin farkında olan her birey için. çünkü bir kere düşünmeye başladığınızda, milyonlarca çıkmaz yol keşfedersiniz.
düşünüyorum, öyleyse varım.
düşünüyorum, öyleyse başka şeyler düşünmeliyim.
akape'lilerin zoruna giden eylem.
ilgili organ fiziken herkeste bulunsa da güzel ülkemde bu organın faaliyeti olarak yapılması pek tercih edilmeyen eylemdir.
fazlası hastalık sebebidir.
ne zaman bir sey dusunmeye dalsam sakalimi yolar dudaklarimin derisini yerim bilegimdeki kucuk bir yarayi desmekten kopartmaktan tendonlarima kadar ulastim yara buyudu kocaman oldu. dusunurken gelen bir seyle ugrasma istegi daha cok kendine zarar verme gibi bir eylem vuku buluyor.

düşünmek her seyi yıkar.
bos vermek en iyisi
ve cazip bence.
Çıldırtandır çoğu zaman.

Deliymiş gibi hissetmenize neden olan, kimi zaman ise sizinle küçük bir çocukla oynar gibi oynayandır.
her zaman olur ama bu aralar çok fazlaca beynim hiç susmuyor devamlı aynı şeyleri düşünüyor geceleri uyuyamıyorum sabaha kadar inek gibi yatıyorum ve dizi izlerken bilgisayar bakarken odaklanmada ciddi problem yaşıyorum tertemiz delirdik galiba.
Kuşkusuz mümkün değildir rabbimin inayetiyle.
görsel
Her insan bir şey yapmadan evvel iyi düşünmeli.
Düşünme! Arzu et sade. Bak böcekler de böyle yapıyor. Orhan Veli Kanık.
ateşin varken çok saçma şeyler düşünüyorsun. acıklı.
Geceleri insanların istemeden yaptığı bazen günlerce uykusuz kalmasına neden olan hede.
Bazı filmler bu konuda çok şey anlatır aslında.

Beynin nöral ağlarını araştırmak gibi.

Nöronlar sinir sistemini oluşturan hücreler.
işlevleri sinirsel uyarıları elektriksel sinyaller biçiminde ileterek vücuttan beyne, beyinden vücuda ve beynin kendi içinde bilgi taşır.

Düşünmekte bu beyindeki elektriksel dolaşım sinyalleri ile ilgili olabilir.

Beynin lobları da bu konuda etkilidir.

Frontal lob=Akıl yürütme(düşünme), problem çözme, karar verme, plan yapma, davranış ketleme, dikkati yönlendirme, kendini izleme, duyguları kontrol etme, motor beceriler; zarar görmesi durumunda ruh hali, hissiyat değişikliği olabilir.

Parietal lob=Duyuları işleme, şekil ve renkleri algılama, uzaysal algı, görme algısı ve aritmetik yetenekleri kontrol eder.(yan lob olan bu kısmın hasar görmesi durumunda; yüz tanımada zorluklar, nesnelerin konumunu belirleme ile nesnelerin kavranmasında zorluk ve algılama bozuklukları durumları yaşanır. Parietal lobu zarar gören kişilerde Alzheimer hastalığının görülme riskinin daha fazla artırıyor).

Oksipital lob=Görsel bilgiyi işleyen lobdur. Ayrıca okuma da bu lob kontrolü altında gerçekleşir. Hafif zarar görmesi halüsinasyonlara sebep olur.
Görsel bilgide gözler sayesinde ulaşır beyine.(arkasında bulunur beynin).

Temporal lob=Ses ve kokunun algılanması, aynı zamanda da yüzler, mekanlar gibi karmaşık uyaranların işlenmesi bu lob tarafından sağlanır. Uzun süreli bellek, işitsel öğrenme (örn; çok fazla müzik dinlediğinde şakaklarının ağrıması), müzik farkındalığı, konuşma ve duyma, kelimeleri yeniden düzenleme ve dili anlama burada kontrol edilir.
Burun organı ve kulak organı sayesinde ulaşır beyine.

Serebellum(Beyincik)=
--Duyu organlarından gelen bilgilerle hareketi ilişkilendirir. Bu lob özellikle dengenin sağlanmasında önemli.
istemli hareket koordinasyonu buradadır.
hareket dengesi merkezi olan organdır.

Düşünmek (akıl yürütmek) demektir.
Bunuda Frontal lob yapar.

Yani ön tarafta bulunur.
insanin bilinc duzeyindeyken surekli gerceklestirdigi zihinsel aktivitedir. dusunduklerini eyleme gecirme orani yuksek olanlarin goreceli olarak daha mutlu olduklari soylenebilir.
insanoğlunun en büyük yeteneğidir. zeki insanlar analitik düşünürler. yani problem çözmekte ustadırlar. insanoğlunun en büyük yeteneği ona acı da vermektedir ama o olmadan hiçbir şey olmamaktadır..
insanlara özgü olan ve sınırın olmadığı bir hayal mekanizması.

Bazen mutlu bazen mutsuz bir çok şeyi düşünerek olmus veya olacakmış gibi düşünüp mutlu olmak , olmayacak şeyleri düşünerek mutsuz olmak tam insan yapısından kaynaklıdır.
insana ait en güzel özellik.