bugün

steve mccurry tarafından pakistandaki mülteci kamplarından birinde çekilmiş bir fotoğraftır, geçtiğimiz aylarda yeniden national geographic kapağı olmuştur, ancak bu kez meşhur kızın yaşlanmış fotoğrafı da vardır.
(bkz: sharbat gula)
artık kocakarı olmuş kendisi malesef...
ürkütücü bakışlara sahip olan ve savaşın acı yüzünün gözlerinden okunduğu kız/teyze.
odamın duvarını süslemektedir. her sabah uyanır uyanmaz o gözlerle karşılaşmak insanın güne değişik bir heyecanla başlamısını sağlamaktadır.
kız çocuğu haline bakıp bu kız büyünce süper olur dediğim ancak günün birinde national geography'nin kapağında bulundu diye resmini bastıklarında süküt-u hayale uğradığım kızcağız. yaşadığı zor hayat yüzündeydi sanki, bir de bıyıkları vardı ki bu hakkaten kötüydü...
erkek versiyonları için:
http://www.fotografya.gen...82MzNfNnF1QXQ4aFl6Wi5qcGc=
http://www.fotografya.gen...82MzhfdkZ6T05RdGdqRS5qcGc=
http://www.fotografya.gen...82MzlfTlU0OTN3YkxydS5qcGc=
http://www.fotografya.gen...82NDJfUVJEdjNVTTRpbS5qcGc= *
savaşın korkunçluğu yüzüne yansıyan kız. *
gelmiş geçmiş en etkileyici kapak fotoğrafı olmasından mütevellit national geographic ekibinin yıllarca bu kızı araması ayrı bir trajedidir. kendisi yıllar sonra bulunmuş ve röportaj bile yapılmıştır.
2002 yilinda buyuk ugraslarla kendisine ulasilan 1972 dogumlu Şarbat Gula isimli kadindir. ilk resminin cekildigi 1984 yilindan 2002 yilina kadar hic baska fotograf cektirmeyen 3 cocuk annesi gula fotografinin cekildigi zamani gayet net hatirladigini ifade etmistir.

görsel
hatta belgesel icin gelen ekibe ropartaj vermek istememistir. urkutucu bir bakisi vardir.
30 yaşındaki resminde 50 yaşında gibi duran yaşadıklarının üstüne nasıl bir yük bindirdiği yüzünden, gözlerinden, bakışlarından belli olan kişidir.
Savaşlardan ve zulümden islam dünyasının ne kadar yorulduğunu anlatan fotoğraf.