bugün

bizden başka yok galiba. yani anayasasında devletin resmi dini yoktur ibaresi yazan başka bir ülke yok. laikliğin beşiği fransada bile yok. anlamış değilim. kökeni islamla yoğrulmuş, islama bunca yıl sancaktarlık yapmış koca bir milleti dinsiz ilan etmek neyin tezahürüdür. anayasaya da yazılsa farketmez. bu millet müslümandır ve müslüman kalacaktır.
vatandaşlarının farklı dinlere mensup olması sebebiyle resmi dini olmayan devlettir... ve bu medeni bakışıyla evet tektir dünyada.
(bkz: zoruna gitmek)
böyle bir gerçekliğin olmadığı, aynı ülkede dünyanın en büyük tarikatlarından biri olan diyanet işleri başkanlığı gibi yüzbinlerce görevlisi, imamı olan ve üstelik tek bir inanç doğrultusunda "çalışan" bir kurumun var olmasından anlaşılabilecektir.
hayatında arap dogmalarından başka bir şey okumamış insanların türkiye cumhuriyetini suçladığı durumdur.
demokrasiyle yönetilen hiç bir ülkede insanlara din ayrımcılığı resmi olarak yapılamaz.
Turkiye'de turk olarak yasayan kendini turk olarak gururla adlandiran her vatandas musluman olmadigi icin anayasada varolmamasi gayet medeni ve insancil olan bir durumdur.

edit: eksini yerim yavrum.
devletin dini olmaz insanların dini olur.
kimi neden rahatsız ettiği anlaşılamayan.
yanlış önermedir. devletin dini olmaz, devlet içinde yaşayan müslüman halkın dini olur.
Devleti din yönetemez , yönetecek geniş pencere de yoktur malesef. Ancak ve ancak insanların ortak paydası aklın getirdiği esaslar yönetebilir. Yoksa buyrun ortadoğu ülkeleri , efendim geriye gidin orta çağ avrupası. Bunların ortak noktaları din ile yönetiliyor olmaları.
gelecek yüzyılda şekillenecek olgudur. zira din olgusu insanların zihninden silinecektir.
laikliğin beşiği olan fransayı bugünlerde görüyouz bence fransayı örnek vermen çok komik olmuş. ayrıca devletin bir dini olamaz devletn yönettiği kişilerin diini olur bunada devlet karışmaz ayrıca karışamazda bu yüzden hiçbir devletin dini yoktur, varsa bile olması yanlıştır.
devlet gerçek kişi olmadığına göre, devletin dini zaten olamaz. din, insanlara özgüdür. devletin tüm dinlere karşı aynı mesafede durması, uygarca bir şeydir. bir dinin aracı olarak devlet, ceberrut devletten başka bir şey olamaz. dünyada pek çok örnekleri vardır.
(bkz: bir şeriatçı hezeyanları)
devleti insan sanan arganizmamsı sorunudur.
hoş onlara göre tavuklar bile tanrıya bakarak su içiyorlardı değil mi (kafalarını eğip aynı gagayla bok karıştırdığını görmezden gelerek tabii)

yazık bile demiyorum artık bu zihniyetsizlerin seçtikleri bizi yönetiyor ve sonuçta aha sevgili ülkem.
henüz daha dinin ne olduğu anlayamamış neye inandığını bilmeyen bir zihniyetin ortaya attığı saçma bir önermedir. zira din toplumsal bir mesele değil bireysel bir meseledir. fakat ne yazık ki günümüzde dinler aileden veya toplumdan bireylere miras kalıyor. yani kişiler dinlerini özgür iradeleriyle değil toplumsal geleneklerin baskılarıyla seçiyorlar. örnek verecek olursak bugün ülkemizde yaşayan ve ben müslümanım diye geçinen bir çok vatandaş almanya'da veya fransa'da doğmuş olsaydı koyu hristiyan olacak ve islama acımasızca saldırcaktı. bu açık gerçekliği anlayamayanların anlayamadığı başka bir şey de dini toplumsallaştırmanın en çok dine zarar vereceğidir. (bkz: dinde zorlama yoktur) (bkz: allah ile kul arasına kimse giremez)
güncel Önemli Başlıklar