bugün
- dünyada islam devletiyiz diyenlerin hali25
- akp gittikten sonra yaşanacak büyük felaket14
- itici gelen hitap şekilleri14
- hakan çalhanoğlu12
- kaç instagram hesabınız var9
- eski uludağ sözlük ortamı8
- 1996 yılından akılda kalanlar13
- furkan bölükbaşı'na soruşturma açılması16
- cb'nin biri kürt biri alevi iki yardımcısı olsun15
- bazı kadınların kendisini mükemmel zannetmesi10
- anın görüntüsü14
- genelev açılışında kurban kesmek11
- sevr antlaşması kabul olsa olacaklar10
- kiyafeti yüznden işten eve gönderilen tiktok kızı14
- fethiye13
- atatürk'ü sevmemek11
- gocu14
- düğün takılarını gazze'ye bağışlayan çift10
- evlenilecek erkekte aranacak özellikler18
- gemileri karadan yürüten dahi lider9
- sözlük yazarlarını kahreden şeyler14
- altan öymen10
- annenin ölmesi8
- maraz ali vs polat alemdar8
- sezen aksu'nun aykolik'e benzemesi15
- biri sana ayı dese naparsın25
- lgs'de 36 türkiye birincisi aynı imam hatipten17
- ankara'da markette ayaküstü sıçan kadın12
- hadisle ayet çelişirse hadisle amel edin15
- yazarların sevmediği film türü10
- yiğit bulut8
- dövmeli erkekleri dövmeli8
- yaşadığınız şehirde hava nasıl9
- kurtuluş savaşı16
- lozanın gizli maddeleri8
- akdavarlar9
- neden iyi erkeklerle tanışamıyoruz10
- emeklilerin maaşına haciz konması16
- israil'in kara ordusu20
- cuhapenin lgs için suç duyurusunda bulununması15
- mustafa varank vs ali mahir başarır20
- reisin günlük saray masrafı13
- erkeklerin astrolojiye inanan kadınları sevmemesi14
- prezervatif alırken utanmak16
- oylayıp reddedeceğiz9
- kemalistlerin kemoterapiye ihtiyaç duyması9
- halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu12
- kemalistlerin ülkeden tam olarak gideceği tarih10
- uludağ sözlük kadrosu9
- sınav güvenliği konusunda parmakla gösterilmemiz15
Depresyon halinde duygusal olarak zorlanma neticesinde ataklar şeklinde ortaya çıkan kişinin devamlı yemek isteği şeklinde zuhuru devam eden durum.
Bende tam aksi yönde şekil alan sendrom.
Mutsuz veya düşünceli iken yemek yemeyi unutuyorum, öğünlerde ya da yemek toplantıları olunca yemek başına oturup zorla yemeye çalışıyorum.
Onlar da olmasa açlıktan başım dönene, bitkinlikten harap olana kadar yemek gelmiyor içimden.
Mutsuz veya düşünceli iken yemek yemeyi unutuyorum, öğünlerde ya da yemek toplantıları olunca yemek başına oturup zorla yemeye çalışıyorum.
Onlar da olmasa açlıktan başım dönene, bitkinlikten harap olana kadar yemek gelmiyor içimden.
Duygusal yeme sendromu, bulimia nervosa gibi bir yeme bozukluğudur. Bu sendrom zamanı insanlar mideleri acıktığı için değil duyguları için yemek yerler. Açlık hissi fiziksel olarak başlamalıdır ama bazen duygusal olarak başlar.
Fiziksel açlık birbenbire yaranmaz, yavaş yavaş gelişir ancak duygusal açlıkta açlık hissi aniden ortaya çıkar. Duygusal açlık hissettiğinizde, o duygudan kurtulmak için mutlaka bir şey yemek isterseniz ama fiziksel olarak aç olduğunuz zaman bekleye biliyorsunuz. Duygusal boşluğunuzu doldurmak için yemek yediğiniz zaman doysanız bile yemeye devam ederseniz. Ama gerçekten aç olduğunuz zaman doyduğunuzda yemeyi bırakırsınız. Çok yorgun olmak aynı zamanda duygusal açlık hissine de sebep olabilir. Bu nedenle vücudumuzun günlük stres ve yorgunluktan arınması için kaliteli bir uyku da oldukça önemlidir. Duygusal yeme sendromuna yenik düşüp yemek yerseniz ertesi sabah yeni bir sayfa açabileceğinizi unutmayın. Kendinizi suçlamak bu sorunun çözümü değildir, aşırı yemenize ve daha fazla stresli olmanıza neden olabilir.
Fiziksel açlık birbenbire yaranmaz, yavaş yavaş gelişir ancak duygusal açlıkta açlık hissi aniden ortaya çıkar. Duygusal açlık hissettiğinizde, o duygudan kurtulmak için mutlaka bir şey yemek isterseniz ama fiziksel olarak aç olduğunuz zaman bekleye biliyorsunuz. Duygusal boşluğunuzu doldurmak için yemek yediğiniz zaman doysanız bile yemeye devam ederseniz. Ama gerçekten aç olduğunuz zaman doyduğunuzda yemeyi bırakırsınız. Çok yorgun olmak aynı zamanda duygusal açlık hissine de sebep olabilir. Bu nedenle vücudumuzun günlük stres ve yorgunluktan arınması için kaliteli bir uyku da oldukça önemlidir. Duygusal yeme sendromuna yenik düşüp yemek yerseniz ertesi sabah yeni bir sayfa açabileceğinizi unutmayın. Kendinizi suçlamak bu sorunun çözümü değildir, aşırı yemenize ve daha fazla stresli olmanıza neden olabilir.
Bu aralar yakalandığım sendrom. Bir şey düşünüyorum ve o konu beni geriyorsa hemen bir şeyler yiyorum. Bunu fark ettikten sonra kendimi frenlemeye çalışıyorum ama bilmiyorum sıkıntılı bir konu. Neyse ben bi mutfağa gideyim..
Ben de bundan var. duygularım darmadağın anlayamazsın, bendeki kalp sende olsa taşıyamazsın..
Evet bende olan sendrom. Çorba içiyorum mesela şuan aç mıyım hayır kafam mı karışık stresli ve gergin ve sinirli miyim evet.
Gideyim de tatlı yiyeyim..
kahve de içeyim.
Belki bir sigara.
Sonra belki biraz cips.
kahve de içeyim.
Belki bir sigara.
Sonra belki biraz cips.
tombikler kendilerine yeni sendrom mu bulmuş ya.
ilk defa duydum asdgakdf.
ilk defa duydum asdgakdf.
içtiğim ilaçlar sürekli kan şekerimi düşürüyor. Çok zor diyet yapıyorum. Çok kilo aldım. Böyle bir sorunum olmasaydı boğazımı rahat rahat tutardım. Siz siz olun stresten yemeyin. Kişi ya da kuruluşların iştahınıza hükmetmesine izin vermeyin. Benim durumum çok acı. intihar etmemek için 5 yıldır ilaç içiyorum ama yirmi kilo aldım. Bu sefer daha çok ölmeyi istiyorum. Kadınlığımı unuttum sanki istediğim bir elbiseyi bile alamıyorum. Neden alayım ki? Kollarım gülleci kolu gibi, göbeğim kocaman çıkacak. Of. Ne yapsam bilmiyorum. Depresyon nedeni.
Sadece belli zamanlarda tatlı yeme isteği dışında böyle bir sorunum yok çok şükür. Birşey canım çektiği nadir olur. Hamileyken bile incir ve bir de karpuz canım istemişti o kadar. Üç gün yemesem hemen kilo veririm. Önceden zor kilo alan guruptayken, artık çabuk kilo alıp çabuk kilo veren guruba dahil oldum. Duygusal yeme sendromu benim için tersine işliyor, üzgün ve mutsuzken asla yemek yiyemem.
(bkz: kim bu şişko)
duygusal sigara sendromu ile yarışır.
emotional damage.
güncel Önemli Başlıklar