bugün

Mümkün değildir. Doğru bilgi genetiktir ve sezgiseldir .
Mesela, kelimelerin gücü vardır. Bu cümle bütün gerçeği içerir. Ben çok çeviri yaptım ve çevirdiğim metinlere Zihnim tamamiyle yoğunlaştığında, o kelimelerin yarattığı bir çeşit açıklanamayan sezgisel realite olduğunu farkettim. Bunu anlamak yıllarımı aldı. Bazı yazdığım hikayeleri birebir yaşadım.ki onları yazarken de Zihnim tamamiyle hikayeye odaklıydı. Gerçek gerçeklik kelimelerde saklı,ama okumayı bilirseniz.
Her doğan insanın tek amacı hayatta kalmaktır ve akıl ile kavranamaz çünkü bu devasa kavram zaten aklın kendısıdır.
Akıl sizi her şekilde hayatta tutmaya çalışır.
Geri kalanlar tamamen kişisel deneyimdir.
Not:öyle çok yazmak istiyorum ki anlatamam gel gör ki üşengeç bir malım.
Doğru bilgi yoktur. Doğru sandığımız bilgiler vardır. O da kanıtlanamaz.
Doğru bilgi nedir ben buraya takıldım. Ahlak felsefesi açısından doğru ve yanlış kavramları var. Bu anlamda ahlakın tasvip ettiği bilgi olarak doğru bilgi diyorsan tamam bana uyar ama gerçek bilgi mümkün müdür niyetine soruyorsan o zaman gerçek nedir ile başlamak lazım.
Arkadaş o kadar entry girilmiş bir tanesinin başlıkla alakası yok rastgele tuşlara bassanız daha alakalı bilgiler girecekmişsiniz.
Bunlar bin yıl önce konuşuldu bitti gidin biraz kitap karıştırın hiç olmazsa bir felsefe tarihi okuyun.
Hayır yani ne anlamı var bunu tekrar tekrar tartışmanın.
Şöyle bir ilgisi var bence. Dinler doğru bilgi kaynağı biziz diyor. Materyalistler de bilginin kaynağı deneyimdir diyor.

Doğru [mutlak] bilgiye din ile ulaşılır ise peygamber döneminde dinden dönenin cezası idamdı der çıkarsınız. Eğer akıl ile düşünürseniz peygamber bunu zamanında din devletinde devlet otoritesini korumak için yaptı,tarihsel olarak dogrudur ama bugünün devlet yapısında din vicdan hürriyeti anayasal ve evrensel hukukun teminatı altında diyebilirsiniz.
Ulaşılan doğru görecelik sebebiyle “Kendince doğru bilgi” olabilir ya da ispatlanması mümkün olan kesin bilgiler akıl süzgecinden geçirilerek doğrulanabilir. Amaç önemli sonuçta.