bugün

rektörünün kendi meslektaşını sırf başka fikirleri olduğu için görevinden eden *olduğu(sonra eylem yapıp geri getirdik), kimlik paralarını nerdeyse bir asgari maaş karşılığında veren, tınaztepedeki şenliklerinde öğrenciler kadar tinercilerinde bulunduğu paramparça üniversite.
(bkz: deudergi)
büyük bir şehirde yerleşim yerlerinden onlarca km uzakta koca bir kampüs inşa edip rezillik yaşayacağına (bkz: sabancı üniversitesi), (bkz: başkent üniversitesi) şehir içinde farklı yerlere her fakültenin ayrı ayrı yerleştiği kampüsler yaparak imajını korumuştur. bir de şu var ki, dokuz eylül üniversitesi'nin birçok fakültesi ege bölgesinin ve hatta türkiye'nin ilk yüksek öğretim kurumlarındandır. bu kurumları yerleşik oldukları yerden söküp dağ başında bir kampüse toplama fikri akıllıca değildir elbette. ayrı fakültelerde okuyan insanların bir diğer fakülteye gitmek gibi bir zorunlulukları da olmadığı için bir problem yoktur ortada.

ancak yine dokuz eylül üniversitesi'nin de yakın zamanda benzer bir çalışması olmuş, tınaztepe adlı yere koca bir kampüs kurmuş, mühendislik bölümlerinin bir kısmı ile, işletme fakültesi, deniz işletmeciliği m.y.o gibi kurumları buraya taşımıştır. başta iktisat fakültesi (iibf'dir aslında), tıp fakültesi ve eğitim fakültesi'nin tınaztepe'ye taşınmak yerine kendi kampüslerinde kalma isteği göz önüne alınırsa yukarıda anlatılanların sebebi anlaşılabilir.
hazırlığı oldukça sıkı olan ve ciddi manada ingilizce öğreten kurum.
her yıl harç zamanı emin e hayırlı kazanclar diliyorum cümlesini söyleme gereği duyan öğrencilerin okulu.
tıp ve güzel sanatlar fakültesi dışında tüm bölümleri tınaztepe'ye taşınmaya başlanmış olup, buca ile aydın otobanı arasında yer alan alevi yurttaşlarımızın çoğunlukta olduğu, kuruçeşme 'nin çehresini değiştirmiştir. hâlen elektrik ve bilgisayar müh. bölümünün inşaatı devam etmektedir.

5-10 sene içerisinde tüm bölümler tınaztepe yerleşkesine taşınacak ve dağın tepesinde otobana karşı rakı içilebilecektir.

tınaztepe yerleşkesi, üniversitenin yedi harikasından biri olan merkez kütüphaneye sahiptir. merkez kütüphane ya da kütb-ul kolezyum (biraz abarttım evet) türkiye'nin sayılı üniversite kütüphanelerinden biridir.
emin alıcı nın varını yogunu sevgili hastanesine yatırdıgı egitim kurumudur.
Okumakla yükümlü olduğum kısmetse bırakmayı düşündüğüm ticarethaneyle okul karışımı dağınık kampus harikası.
mezun olduktan sonra bir artısının olmasını dilediğim okuldur yoksa hakikaten koca dört yılımın içine etmiş üniversitedir.ancak böyle affettirebilir kendisini buca faciasından sonra.
Tınaztepe kampüsü fen edebiyat fakültesinde hele birde aktif eğitim alıyorsanız çok eğlenirsiniz, zaten dersleriniz 10 dakika sürer biter pdö dışında uzun dersiniz yok..iki ders arasına 3 saat ara girer, hele bir de benim gibi karşıyakada yaşayan bir vatandaşsanız, o 3 saati geçirmek için süper muhabbetler kurarsınız.Çok zevkli, buyrun gelin beklerim.
2008 rektörlük seçimlerinde, deü öğretim üyelerinin 564 oyunu alan Prof.Dr.Sedef Gidener'in yerine gülle seçilen 181 oy almış öğretim üyesinin rektör olduğu evrenkent.

altyazı : 564/181 = 3.11 katı oluyor.
altyazı 2: sedef hocanın oyu ise tüm rakiplerinin toplam oyundan 93 oy fazla idi.

soru 1: yaklaşık kaç öğretim üyesi oy kullanmıştır?
soru 2: bu durumda 181 oy almış füzün'ün oy oranı nedir?

süreniz 5 dakika. başla!
izmirin mevcut üniversitelerinden bir tanesi.bir çok öğrencinin tercihte bulunup okumak istediği bir üniversite.devlet üniversitesidir.
artık ülkede değişmesi gerekn rektörlük seçimi'nin, deu'ye yansımasıdır.

(bkz: rektorluk seçimi)
izmirin ulaşım bakımından en verimli yerinde (mersinli de, stadyum metro durağının karşısında) çok büyük bir hukuk fakültesi arazisi bulunan ancak yıllar yılı ormana dönüşen üniversite.
narlıdere'deki kampüsünün bahçesinde zaman zaman koyunlar otlamaktadır.
dokuz cesmeler kampüsündeki yemekhanesinde enfes yemekleri çıkan okulum.

(bkz: duacınızım)
balçovada bulunan fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulunun çimlerinde ; "çimlere basınız" yazısıyla ironide tavan yapan, mükemmel bir universite.
mahkemenin rektörlük atama kararını durdurduğu üniversite.

rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan prof. dr. sedef gidener'in cumhurbaşkanı gül tarafından atanmaması sonucu, sedef gidener'in ankara 15. idare mahkemesine dava açması ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi sonucunda yasal olarak şu anda rektörsüz kalan üniversite.

prof. mehmet füzün'ün şu anda görevi yasal olarak bitti, şimdi ne olacak ve bu diğer üniversitelerde seçimlerde birinci olupta atanmayan rektörlere dava hakkı açar mı? işler karıştı.

bu sistemi getirenler ve yıllardır bu sistemle idare edenlerdir bunun nedeni, helal olsundur...

(bkz: rektörlük seçimi)
çankaya noteri tarafından yapılan rektör atamasının geri teptiği,
mahkemeye yapılan itiraz da noterin işine karışılmaz dendiği halde mahkemenin yemediği güzel okul.
yerine istanbul dan bir özel üniversiteye gitmiş biri olarak gidilmediği için pişmanlık duyulan yerdir.
sedef gidener'in başlatmış olduğu mahkeme hareketinin, rektör atamalarında hiçbir şeyi değiştirmediği üniversite. koltuğa yine mehmet ağa geçti.
an itibariyle sitesine ulaşılamayan ve insanı çıldırtan okul.
izmir'de olması sebebiyle tercih edilmesi gereken okul.
her sene kayıt dönemi sırasında internetten olan kayıtlar sebebiyle bilişim servisi görevlilerine dümdüz gidilen izmir'de çeşitli kampüsleri olan üniversitedir.
liseden sonra izmir le tanışmama vesile olan ve bu şehirde hayatım en keyifli ve en zor günlerini yaşamamı sağlayan liseüstülise. hocaları kaliteli ve fekat imkanları oldukça sınırlı bir okuldu benim zamanımda. şimdi sanırım daha iyi imkanlara kavuşmuştur. çogu kişi küfür etse de ben bu okuldan mezun olduğum için mutluyum. ki hayatı öğrendim en çok da. ama bir
tınaztepe kampüsü olayı vardır ona hiç bulaşmak istemem bu güzel gidişin içinde.
güncel Önemli Başlıklar