bugün

en az iş en çok para lafının gece gece güldürdüğü başlık. ne de çok şey biliyomuş bu yazarcık da burda ahkam kesiyomuş. cehalet kötü şey arkadaş.
diş hekimine en az iş yapıyor diyen ya yavşaktır ya da sisi nin çocuğudur.

not: mısırdaki sisi değil.
dişçi = diş hekimi
hekim = doktor olduğundan
diş hekimi = diş doktoru sonucuna ulaşırız. bu da dişçinin doktor olduğu anlamına gelir.
dişçi değil diş hekimi. mesleğe saygınız olsun. tıp dersleri aldıkları için onlarda doktordur.
gecenin 3'ünde dişin bir apse yapsın kanal tedavisi acısı çek görim ben o zaman doktorlarmı değillermi, denilesidir.
sözlükte ne kadar mal ve sığ yazar varsa ortaya çıkaran başlık. o dişi baban nah çeker yavrum. genel anesteziyle lokal anestezinin farkını bilmiyosan o senin cahilliğin. burda atıp tutarsan çok rezil olursun. büyü oku öyle gel ufaklık.
öncelikle bu böyle düşünen kişilerin şu kavramı iyi anlaması gerekir. dişçi değildir diş hekimidir.

Not;
(bkz: Diş hekimi); insan sağlığı ile ilgili olarak dişlerin, diş etlerinin, ağız boşluğu, çene ve komşu dokularının sağlığının korunması, diş ve çene düzensizliklerinin teşhis, tedavi ve rehabilite edilmesiyle ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmeye yetkili kişidir.
Diş hekimliği eğitimi temel bilimler eğitimi ile birlikte 5 yıllık bir süreyi kapsar. Yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan fakültelerde eğitim süresi 6 yıldır. Beş yıllık eğitim boyunca öğrenciler hem teorik, hem de pratik açıdan yetiştirilir.

Eğitim süresince aşağıda yer alan dersler okutulmaktadır:
1. Yıl: Türkçe, Biyokimya, Biyoistatistik, Organik Kimya, Fizik, Tıbbi Biyoloji, Yabancı Dil, Protez Pratik, Protez Teorik, Davranış Bilimleri, Seçmeli Ders (Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar).
2. Yıl: Anatomi, Histoloji, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Biyofizik, Tedavi Teorik, Tedavi Pratik, Protez Pratik, Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi, Seçmeli Ders (Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar).
3. Yıl: Tedavi Pratik, Protez Pratik, Tam Protez, Hareketli Bölümlü Protez, Farmakoloji, Endodonti, Endodonti Pratik, Sabit Protez, Maddeler Bilgisi, Ağız Hastalıkları Tedavisi, Genel Patoloji, Periodontoloji, Dental Anestezi, Ortodonti, Radyoloji, Oral Diagnoz, Tedavi Teorik.
4. Yıl: Sabit Protez, Endodonti, Dahiliye, Hareketli Bölümlü Protez, Pedodonti, Oral Diagnoz, Dental Anestezi, Ortodonti Teorik, Ortodonti Pratik, Periodontoloji, Genel Cerrahi, Ağız Hastalıkları, Tam Protez, Ağız Hastalıkları Cerrahisi, Seçmeli Ders (Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar).
4. Sınıf Stajları: Fakülte kurulunun belirleyeceği esaslara göre Cerrahi, Protez, Tedavi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Oral Diagnoz ve Radyoloji Bilim dalında en az 4 hafta yapılır.
5. Yıl: Üst Çene Protezi, Ağız Hastalıkları Cerrahisi, Pedodonti, Diş Hekimliği Tarihi, Çene-yüz Cerrahisi, Psikiyatri, Halk Sağlığı, Dermatoloji, Göz Hastalıkları, Kulak-Burun-Boğaz, Nöroloji, Adli Tıp, Genel Seminer.
Tıp fakültesi mezunları tıp doktoru ünvanı alırken diş hekimliği bölümü mezunları diş doktoru ünvanı ile mezun olur.
Zaman zaman aklıma düşen sorunsal.
Eğer doktorlarsa, insanlar neden doktora gidiyorum demek yerine, dişçiye gidiyorum diyorlar.
ne bileyim bizim aşağıdaki komşu diş hekimi ben kendisine her gördüğümde doktor bey diye hitap ediyorum.
diş hekimi, adı üstünde.
açıklıyorum;
Doktor falan değildirler.
Kasaptan farksızlardır.
Yüzde 70’i tıp kazanamadığı için dişçi olmuştur.

Gerisi size kalmış.
şoförler pilot mudur?, sorusuna eşdeğer bir sorudur.
Bir soru.
Evet doktordurlar.
Diş, diş Eti ve çene doktorudurlar.
Cerrahi işlem yapma yetenekleri ve izinleri de vardır.
tornacılar doktor mu ?
güncel Önemli Başlıklar