bugün

zorlu veya acı verici bir duruma katlanmak, sabretmek.
deyim olması bir yana, psikolojik bir rahatsızlıktır.

çocukluk ya da yetişkinlik travmaları özellikle uykuda bu eylemin gerçekleşmesine sebeptir. diş doktorları aşınmış dişler görünce böyle tespitler yapıyor efendim.
ilk kez sünnet olurken duyduğum söz.
Lise sınavı öncesi ailen 1 yıl dişini sık sonra rahatsın der üniversite sınavına yakın dişini sık üniversitede rahatsın der vizeler sınavlar ve üniversite zorlukları karsısında dişini sık işe girince rahatsın derler işe girince de zorluğa karşı dişini sık terfi alırsın derler anlamadım ki mezara da dişleri sıkıp mı gireceğiz nedir bu modern hayat stresi özellikle türkiyede böyle bu sonuç 19a girmek üzere iken günde strese bağlı 1 2 paket sigara içiyorum hayat dişini sıkmaktan sonra da kanserden ölmek türkiyede.
Sabretmek mahiyetinde kullanılır ki şu aralar yaptığım tek şey diyebilirim. Hayır, yakında sıkacak diş kalmayacak, o zaman ne yapacağım bilmiyorum.
Bazı geceler arasına dilimi de alıp yaptığım, uyandığımda dilimin koptuğunu düşünmeme sebep olan eylem. Strestendir diye düşünüyorum..
Yüksek dozlu ilaçların kullanımı sonucunda ortaya çıkan istem dışı yapılan ciddi bir problem.
Halk arasında dişini sık, sabret anlamında kullanılsa da aslında bir problemdir. Genelde yaşanan stresten dolayı veya ilaçların etkisiyle dişlerinizi sıkarsınız. Bu da çene kaslarınızın dişlere baskı yapması sonucu diş aralarında açılma meydana getirebilir.
Diş fırçalarken yapılan eylem.
uyurken çok yapılan problem niteliğinde bir şeydir.
aynı zamanda bir de sağa sola yapılırsa vay o dişlerin haline.
sinirden yapılan bir eylemdir.
dişler sonradan yapıldıysa yapılmamasını tavsiye edebileceğimiz durum