bugün

takkeli cuppeli sakalli amcalari cok sinir eden gerçek. hem cok ahlaklilar. vallahi ve billahi.
aman efendim bizde gelişiyoruz, helal bilim merkezimizde çağdaş (!) projeler dönüyor.
çünkü dinin, üzerinde bulunduğu devletin gelişmişlik düzeyinde hiçbir etkisinin bulunmamasıyla aşılacak problem.

sanki bugünki rezil vaziyetimiz islam yüzünden mi? ya da japonya'nın teknolojik başarıları ve medeniyet seviyesi ateizm-şintoizm sayesinde mi? abd ve rusya hristiyanlık sayesinde mi süper güç oldular? bakın arkadaşlar; gerçekten böyle düşünüyorsanız ya kötü niyetlisinizdir ya da su katılmamış aptalsınızdır kusuruma bakmayın.

sanki ibn-i sina ateist, farâbi hristiyan, cabir bin hâyyan yahudi, ali kuşçu şintoist miydi? hepsi müslüman bilim ve sanat adamlarıydı. gayet de başarılıydılar ve dünya tarihine kendi alanlarında isimlerini altın harflerle kazıdılar.

mesele din değildir. mesele o toplumun o gün ki refah düzeyi ile bilime ayırdığı bütçe ve verdiği önemde saklıdır.
mesele din abicim kimse kusura bakmasın. evet zamanında daha gerçeğe yakın ve değiştirilmemiş olduğu için insnalar biraz da olsa bilime hizmet edebilmişler ama zamanla dinin değiştirildiği gerçeğini kabul etmeyecekseni eğer eleştirilere de açık olacaksınız ya da saçmalamaya devam edersiniz. adamların öncelikleri farklı bir kere. bastırılmış duygularının kurbanı olmuyorlar. hayatlarını istedikleri gibi yaşıyorlar. bizim milletimiz ise bastırılmış duygularının(günah olduğunu düşündükleri için bastırılmış) üstesinden gelemediği için bilime kafa yoramıyor maalesef. öncelikleri farklı çünkü. bir insanın her şeye doymuş olması lazım. din ise buna izin vermez.
deli bir kuyuya taş atmış çıkar çıkarabilirsen. başlık altındakilerinin çoğunluğunun şintoizm inanışından haberi olmadığı muhkem. şintoizm semavi din olmasa da japon halkı için bir din olarak kabul edilmektedir ve kamilerden oluşur. günah mefhumundan bahsedecek olursak şintoizm inanışında daha da sert ve keskin kurallar mevcuttur. kimse burada japon halkının iş ahlakı Ve çalışkanlığı üzerinden dinlere sövmeye tenezzül dahi etmesin. zira dine taş atanların icraatleri de pekala ortada. nato mermer nato kafa.
yalandır. din kurallardan oluşur japonlar ise kurallara herkesten daha çok bağlıdır. disiplin, kural gibi kavramlar onları tam anlamıyla ifade etmektedir.
Mesele din değil dedikten sonra bir gülme aldı beni. Bu memlekette ateistim deyince bir işe girebileceğine ne kadar ihtimal veriyorsun? Her taraf islamcı kaynıyor hadi bir de bakayım ne senin projene bakarlar ne senin niteliğine. Yahu ateistliği geçtim memlekette muhalif olduğun için bir sıfır geridesin. Aman bu görüşe yakın olanları alalım aman bu çocuk dindardır bunu alalım zihniyetinin olduğunu görmemek için kör olmak lazım.

Devletin dini olmaz ama çabalar teokratik olma yolunda.
adamlar tüm engelleri kaldırmışlar, aynı zamanda dürüstlüğü ve efendiliğide bırakmamışlar, ve tabi böylelikle gül gibi geçinip gidiyorlar. Biz de nerde dindar orda sahtekarlık var valla. Kimse kimseye güvenemiyor.
benim çoğu tanıdığım japon kendisini ateist olarak tanıtıyor. halkın yüzdesel inancı hakkında bilgi sahibi olmadan buradan atmayın derim. hatta tanıdığım budist bile kendisine budist değil ateist diyor adam budist olduğu halde. bir inancı olabilir tabii kişinin ama o inancının o kişiye verdiği haklara bakmanız lazım. ve islamiyet bu konuda savunulamaz bence. aynı şekilde hristiyanlık ve yahudilik içinde geçerli.
Bilim ve teknoloji.
(bkz: Cevap bulunması gereken konular)
dini islam olan endülüs emevilerinin o günün avrupasından 300 yıl ileride olması gibi düşündüren sorulardır.
(bkz: aşağı mahallede yalan uydurup yukarı mahallede kendisi de inanmak)
Ülkelerin ne zamandan beri dini var yada yok? Ülkenin dini olmaz insanların dini olur.
Türkiye gibi bi komşusu olsun da ondan sonra gorelim bakalım ne kadar ileri..

(bkz: biliyorsunuz bunlar şintoist)
(bkz: yuuhhhhhh)
her daim din bilime engel olmuştur..
ne zamanki insanlar din ile bilimi ayırdı işte o insanlar ilerlemeye başladı..
ilginctir..adamlarda yok olanlar..

Din
Toprak
Maden
Enerji

Ama inanç
Azim
Sabır
Disiplin olması yetiyor..gerisi kaynakları etkin kullanmak..