bugün

Cezeri
Ali Kuşçu
Ve daha niceleri...

Bunlar ateist zaten...
tam aksine. bu evreni ve evreni oluşturan her bir kuramı, kanunu allah yarattı. yani benim benim mensubu olduğum dinin sahibi. elbette bir müslüman olarak en çok bana düşer allahı ve yarattıklarını anlamak. ve nitekim kuran’ın bir çok yerinde allah düşünmeye sevk etmiştir.
hak verdiğim iddia. dindar doktor olmaz abdestim kaçar diye hasta tedavi etmez, dindar öğretmen olmaz kız öğrenci etek giydi diye yollu der, dindar bilim adamı olmaz evreni allah yaratmıştır evrim yalandır der.
Din ve bilimi birbirine karistirmazsa olur.
bilim adamı diğer insanlara göre teknik olarak rab'be-yaratıcıya en çok yaklaşan kişidir.

an meselesidir. çünkü azmini, aklını, kararlılığını ortaya koyarak hayatta bir noktaya gelmiştir. ki bunlar allah'ın sevdiği ahlaklar-erdemler. amacı topluluğa, topluma katkıda bulunmaktır. iyilik, fayda, yarar ekseninde olan her çaba allah'ın kesinlikle karşılığını vereceği amellerdendir. kişi iman sahibi değilse bile aklını kullanarak standart bir insana göre imanla şereflenme olasılığı daha yüksektir.
allah büyüktür.
Entry nick uyumu. ilim cinde de olsa gidin alin diyen bir peygamber e gönderilmiş din nasil olur da bilimle çelişir.
Olur olmasina ama inancini calismalarina karistirirsa bilimsellikten uzaklasir. Ornek isaac newton. Newton hem fizikci hem de agir dindar olan bir teologdu. Bu yonu yuzunden de simya ile ugrasti ve daha da gariplesip incilde gelecege dair bir takim sifreler oldugunu dusunerek fizigi birakip sifre aradi. Gelecegi gormeye calisti. Bunlar bilimle ters dusen davranislar. Newton bence muhtesem bir fizikci ve hala klasik mekanikte onun yasalari gecerli. Ote yandan boyle de bir yani var. Belki dindar olmasaydi ve incile ayirdigi vakti de fizige ayirsaydi baska kesifler de yapacakti.

Newton gibiler merakli ve cilgin olsa da yaraticiliklarini kendi kendilerine kisitlarlar. Sebebi ise bir noktadan sonra mutlak yaratici olan tanriyi asamayacaklarini dusunmeleri. Mesela yapay bilinc yaratma konusunda inanclarindan oturu bunun olamayacagini dusunurler. Ihtimal bastan sifirdir. Aksi durumda insan tanri gibi bir yaratici olmus oluyor. Ayrica yaratilis inanci ile de celisirler. Bu sekilde benzer ornekler dusunulebilir. Bazi ihtimalleri sorgulamalari icin cesur olmalari ve inanclari geregi gunah islemeleri gerek.
nasıl ki dinin herhangi bir yerini inkar edersen dinden çıkıyorsan, bilimin de herhangi bir yerini inkar edersen bilimden çıkarsın bence. bilimin temelini oluşturan evrim teorisine inanmayan bir insan bilim adamı değildir olamaz. evreni ve insanları bir tanrının yarattığını iddia edip bilimin bulguları ile ters düşen bir insan, hangi bilimin adamlığını yapıyor olabilir? kimse götünden bilim uydurmasın bilim tektir. eğer bilimsel teoriler ile sıkıntısı olan varsa yazsın tezini, sunsun bütün dünyaya, test edilsin görelim kim doğru söylüyor.
ahmakça bir tespit. dindar bilim adamlarını saymaya kalksak dağ olur tarih boyunca.
Bilimsel deneyseldir. Cennet ve cehennem denen yere gidip gelinmez.
Gayet te olur.
Bilinenin aksine çoğu dindardı hatta örnek newton
Alıntı;
Çalışmaları 18. yüzyıl Aydınlanma Çağı'nın ilham kaynağı olmasına karşın Newton Eski ve Yeni Ahit'e en az din adamları kadar hakim olan dindar bir Hıristiyan'dı. Newton'un yazılı eserlerinin büyük çoğunluğunu bilimsel çalışmalarından ziyade ilahiyat ve incil ile ilgili çalışmaları oluşturuyor.
Yahudileri için bu durum geçerli değildir.
Albert Einstein, Newton, Galilei, Al Shwarizmi, Aziz Sancar
ne peki?
asıl mesele bilimsel araştırma yöntemlerinin dinlere uymaması durumu değil, din ile bilimin çelişmesidir. bu yüzyılda yaşayan bilim insanlarının %90 ı evrimi kabul ederken, biyologların %99 u evrimi kabul ediyor. biyoloji bölümü mezunu ve bu bölümlerde hocalık yapan insanlar o %1 lik kesimin içinde kalıyorlar düşüne biliyor musunuz? çünkü dinleri biyolojinin temelini inkar etmelerine neden oluyor. çünkü allah ol deyince hiçbir şey olmamış, her şey 3.5 milyar yıl içerisinde evrim geçirmiştir. binanın betonları duvarları tamam ama temeli olmasa da olur diyen bir mühendis olabilir mi? yer çekimi teorisi güzel, görelilik teorisi süper ama evrim ve big bang teorisi yalan, uydurma çünkü onlar teori kanıtlanmamış bir şeydir olabilir mi? bir kere teorinin anlamını bilmeyen bilim adamı olabilir mi? nereden geldik sorusuna binlerce kaynak ile cevap veren bilimin en güçlü teorisine inanmayan bilim insanı olabilir mi? sen hangi bilimin insanısın?

17. yüzyılda yaşamış newton'u gelip bu adam inançlıydı diye göstermesin kimse. o dönemde bilim ve felsefe iç içeydi. ayrıca dindar insanlar bilimsel sonuçlar çıkartamaz diye bir şey demiyorum. ancak bilim insanları bugünkü bilimsel sonuçları kabul etmek zorundadır. evrimi inkar eden bilim adamı olamaz. eğer inanmıyorsan bütün canlıların nereden geldiğini açıklayan bir teori yap bundan sonra sana inanalım. olay bu kadar basit.

ayrıca einstein agnostikti.
Dindarlar sürekli "Din bilimle çelişmez." derler. Ta ki şans eseri Feyerabend ve Kuhn'u tanıyana kadar. O zaman başlarlar "Bilimi Avrupa'nın dinidir. Bilim insanlığı uçuruma götüren pozitivist bir alandır." demeye.
kim hangi dinden olursa olsun,çalışırsa bilim adamı olabilir.
Dindarlığı bilimdışı sanıp genellikle Sünni din inancının ateisti olan düşünce biçimi.
Bozuntuya uğramamış her hangibir dinin bilim ile asla çelişmeme durumu.
bilim adamı değildir o bilim insanıdır. bilim adamı olsa yerinde duramazsın diyerek konuya yaklaştığım ve başlığın hatalı olduğunu belirttiğim bu entry de böylece burada dursun.
aslı olan bir iddia.

bilim adamı olmak için, bilimsel olarak bir şeyleri kanıtlaman gerekir. dindar adamlarda bir şeyleri kanıtlayabilme potansiyeli yok. neden yok? çünkü, zaten bu zamana kadar hiç bir şey kanıtlayamadılar. kendi tanrılarını bile kanıtlayamamış aciz insanların bilim adamı olmasını bekleyemezsiniz!

anladınız mı?
Kimi malın kuran'daki "düşünün" çağrılarını "bilimsel metotlarla araştırın" diye paketleyip satarak karşı çıkmaya çalıştığı tezdir.

Kuran'daki "düşünmez misiniz, görmez misiniz?" çağrıları asla ve kat'a bilimsel metotlarla yapılacak araştırmalara çağrı değildir. Zaten öyle olsa, onca lafın arasında bir zahmet bilimsel araştırma metodu tarifi yapılır, "buradan yürüyün. Her gördüğünüzün arkasında bir sebep, her sebebin arkasında başka bir sebep bulacaksınız. Hepsinin arkasında ise ben varım" gibi bir şey söylenirdi.

Oysa ilgili ayetleri hemen takip eden ayetlerde "işte bu Allah'ın eseridir, kudretinin kanıtıdır, o yapmıyorsa kim yapıyor?" gibi şeyler söylenir Yıldırımlardan tutun da bitkilerin büyümesine kadar hep böyledir. Özetle, "görün, düşünün" denilen her şey en cahil arabın bile gördüğü doğa olaylarıdır. Bu olayların hemen arkasına Allah konumlandırılır. Yani bunu doğrudan Allah yapıyor hesabı... Yıldırımı zeus değil, Allah gönderiyor! Çok mu farklı? Velhasıl düşününden kasıt, iki saniye düşünün ve bunu Allah'ın yaptığı sonucuna varındır.

Doğrudan Allah yapıyorsa araştıracak ne kalıyor ki? Hatta bu durumda araştırmak ve araştırılanın izahı olarak doğal bir mekanizma bulmak, Allah'ın "ben yapıyorum, ediyorum" iddialarına karşı çıkmak anlamına gelmez mi?
Bence böyle düşünmemizin birçok nedeni var mesela:
-Bize anlatilan avrupadaki reform hareketi din adamlarinin dine kullanarak bilime halkı kapatmaya çalışması
-veya şuanda gördüğümuz her dinde olan bazı dini kullanrak üfürükçülük tükürükçülük kadercilik yapilması
e olmuş.
seviye bu. gel.anlat bu fasit kafalara insan olma erdemini.
inanç çoğu zaman düşünceye ket vurur. hala evrimi kabul etmeyen biyolog yetiştiriyor bu ülke. hepsi din yüzünden. felsefe 'sınır' tanımaz, tanımamalı zaten. yoksa bilim yapamazsınız. oysa din insana her anlamda 'sınır' çizer.

ama dini ele alan bilim adamı olmalı. bunlar dindarlar içinden çıkıyor sonra bir bakıyorsunuz dinden uzaklaşmışlar. garip bir durum, dini öğrenince dinden uzaklaşıyorlar. hepsi böyle.
güncel Önemli Başlıklar