bugün

Son dönemde gündemde olan başkanlık sistemine hayır diyen laikçi gençler aman bunlar otoriter bir rejim kuracak, cemaatçiler şeriat ilan edecek yok efendim cumhuriyet elden gidiyor falan gibisinden standart bahaneler üretiyorlar. Aynı gençler belki de Türkiye'nin diktatörlüğe en çok yaklaştığı inönü dönemini büyük demokrasi yılları, altın çağımız diye nitelerler. işte çelişki de buradan doğmaktadır lan yalaza adam kendine milli şef demiş resmen diktatörya oluşturmuş sen onu hala savunuyorsun, ileri demokrasilerin kullandığı bir sisteme olan başkanlık sistemine daha bilmeden sırf akp getiriyor karşı çıkıyorsun.
(bkz: ahmet şık)
(bkz: imamın ordusu)
(bkz: ileri demokrasi)

evet sırf akp istiyor diye karşı çıkıyouz!
cumhuriyet rejimi ile saltanatı karşılaştırmak gibidir. saçmadır.
(bkz: saltanata evet cumhuriyete hayır diyen deyyus)
her olayın en iyisini kendilerinin bilmesi gerektiğini düşündükleri için bu çelişkiye düşerler.

öyle ki türkan saylana egitim meleği

fethullah gülene şeytan derler.
ortada işleyen bir sistem varken bunu işlemez gibi gösterip, yetkileri tek adamda toplamanın neresi demokratiktir. ABD gibi eyaletlere mi bölüneceğiz, misal istanbul eyaletinde 50 promil alkol ile araç kullanmak yasakken, izmir'de serbest olacak mı ? Devlet Başkanlığı sistemi bu şekilde mi işleyecek, her eyaletin kendi anayasası mı olacak. Yoksa biz başkanlık sistemine geçtik dedikten sorna Vladimir Putin'in yaptığını mı yapacağız. Şu özgürlükçü hükümeti seçim barajını düşürürken de görmek isteriz. Hiç kalkıp Kürt'ler oy alıyor palavrası sıkmasınlar adamlar zaten bağımsız girip çatır çatır seçiliyorlar. Önce elindeki sistemi adam gibi işlet, sonra bir üst versiyonuna geçersin
Demokratik görüştür. Saygı duyulur. Hem başkanlık sistemini hem diktatörlüğü bende istemiyorum. Üstelik devletin adı anayasının ilgili maddesinde Türkiye Cumhuriyeti şeklinde tanımlanmıştır.

ayrıca
ismet inönü'yü sevmem ama haksız yere de kimse suçlanmamalı.
ismet inönü'nün takındığı tutum o zamana uygundur. Söz konusu dönemde dünya diktatörlerin elindeydi. musolini, stalin, hitler ve daha nice kendi çapında diktatörcükler. Bunlara karşı kafa tutabilmek için farklı bir duruş sergilemek gerekliydi. Görünüş ne olursa olsun pratikte Adnan Menderes başkanlığındaki AP hükümeti başa gelebilmişti.
+ abi sen şimdi diktatörlük istemiyorsun değil mi?
- olum bizi ileri götürecekse ve gerekliyse neden olmasın inönü dönemin de olmadı mı?
+ ne oldu abi ileri mi gittik?
- Evet olum o zaman ikinci dünya savaşı vardı bizim de başta o zaman milli şef vardı. Epey ilerledik ezanı falan Türkçe okuttuk Müslümanlara işkence ettik.
+ Ha anlıyorum abi şimdikiler de ilerliyor o zaman abi bi diktatörlük lazım o zaman
- Nasıl lan?
+ Abi atmışlar ya silivriye işkence neyim yapıyorlarmış aydınları. ilerliyoruz yani.
-...?
başkanlığa değil başkanlık ayağına diktatörlüğe hayır diyoruz.
güncel Önemli Başlıklar