bugün

resmen bir saçmalık, saçmalık ötesi aptallık. demokratik ülkelerde insanlar, istediğini istemeye, istediğini sevmeye, istediğinden nefret etme hakkına sahiptir. ama türkiye gibi 3. sınıf demokratik ülkelerde şeriat isterim dediğiniz an yargılanmaya başlarsınız. ama bu 3. sınıf demokratik ülkede komünizm isteyen partiler bas bas bağırırken onlara hiç dokunulmaz.
demokrasiyi götünden anlayan beyinlerin zerzenişi. zaten demokrasinin olduğu yerde şeriattan bahsedemezsin kardeşim, birinin olduğu yerde diğeri olamaz, sen isteyebilirsin, benim bildiğim kadarıyla da, bu isteği eyleme dökmediğin, bu uğurda bir örgüt kurmadığın sürecede bir suç teşkil etmezsin. sana az biraz okumayı öneririm, inan zarar gelmiyor okumaktan, deneyince göreceksin.

not: zaten mevcut başbakanda zamanın birinde bu isteğini dile getirmiştir.
demokrasinin güzide şartlarından kaynaklanıyor. ben size şurada demokrasiyi özet geçeyim hemen isterseniz.

kabul edenler
etmeyenler
kabul edilmiştir.

demokrasi gülüm demokrasi.
şeriat niye yok abi olsun bence diyene irana git o zaman diye tepki verdiğim saçmalıktır.
demokratik bir ülkede demokrasiyi yok etmek istemek doğal olarak suçtur. evrensel insan hakları beyannamesine ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir sistem kurmak yerine gerici, karanlık din bezirganlarının salyaları arasında düzen kurmak demokrasilerde kabul edilecek bir şey değildir.
demokrasi: en kısa tanımıyla ulusal egemenlik.

şeriat olursa ulusal egemenlik nerde olur? bu bir paradoks değil midir?
modern demokrasinin beşiği olan ingiltere de her iki taraf ta razı olursa şeri mahkemeler de aralarındaki sulh davaları görülebilmekte. Fakat ceza davalarını ingiliz mahkemeleri üstlenmekte. Kısaca iki müslüman aralarındaki anlaşmazlığı müslüman bir akil adama danışarak ve verdiği karara riayet ederek çözebilmektedir.
en doğrusudur.

çünkü şeriat(hangi din olursa olsun) demokratik değildir. şeriat kurallarıyla yönetilen ülke başka insanların dini haklarını korumayan bir ülke olduğundan direk demokrasiye terstir.

(bkz: mantık hatasının stajını yapan yazar)
demokratik bir ülkede, ülkenin yönetimin biçiminin değiştirilmesi, yani devrim yapılması - doğal olarak suçtur. o yüzden şeriat istemekte, sosyalist bir yapı istemekte - eğer eyleme dönüşüyorsa, suçtur.
adı üstünde, ülkenin demokratik olması en büyük sebeptir. demokrasiyi evet-hayır'dan ibaret sananlar var herhalde, yazık..

ha bu arada almanya'ya gidip "demokratik bir ülkede faşizm istemenin suç olması" geyiği yapın bakalım millet neresiyle gülecek...
'' devletin dini '' olmayacağını anlayamayan , kişisel olarak kendi dinini istediği gibi yaşamaya özgür olup bununla yetinmeyip kendisi dışında kalan insanları da kendisi gibi olmasını ve yönetilmesini isteyen, t.c. nin bir hukuk devleti olduğunu hala kavrayamayan ( başşakirt boşbakan sayesinde hukuk mu kaldı diyebilirsiniz, haklısınız ona başka bir yerde değiniriz) insanların arzusudur.
git kendin neye inanıyorsan inan. ve onun yolundan şaşma. bu kimseyi ilgilendirmez ve ilgilendirmemeli. ama sen kalkıpta devletimiz din kurallarıyla yönetilsin diyemessin. git kapat kendini bir mağaraya, al senin gibileride, kurun kendi şerri kanunlarınızı. lakin burası - yineliyorum - hukuk devletidir, ve insanlar bu şekilde ancak bu şekilde nizam edilebilir, demokratikleşebilir.
insanların dini vardır ve özgürdür bu konuda, lakin devletin dini falan olmaz. şerihat ile yönetilen ülkeleri görüyoruz, okuyoruz ve izliyoruz.. ya hiç mi akıl, kafa, mantık yoktur ben anlayamıyorum.. tamam allahın yolundasınız ve bu yolla yönetilmek istiyorsunuz anladıkta,gidin kendi dergahlarınızda, sömürü yuvalarınızda, cemaatlerinizde, imam hatiplerinizde falan konuşun bunları. daha fazla baş ağrıtmayın.

te allahım ya..
şeriat olursa, demokrasi istemek zorunda kalınacak durum.
hiç bir sistem mükemmel değildir. hiç bir sistem de berbat değildir. önemli olan insanların iyi-kötü niyetli olmasıdır. demokrasi olan bir ülkede insanlar acı içinde yaşarken şeriat olan bir ülkede insanlar mutluluk içinde yaşayabilirler. aynı şeyler monarşi, oligarşi, teokrasi için de geçerlidir. insanlar iyi niyetli olduktan sonra sistem önemli değildir.

mesela (bkz: barcelona nın sisteminin olmaması)
(bkz: cuma hutbesinde hilafet isteyen vekil imam)
demokrasinin d'sinden haberi olmayanların rahatsız olduğu suçtur.

demokratik bir ülkede şeriat istemek suçtur.
çünkü demokratik bir ülkede tek bir inançtan insanlar yaşamaz. her inanç grubundan insan vardır.

ayrıca dini rejim istemek günümüz kanunlarınca da suçtur.
gerçek şeriat dünyada uygulanmadığı gibi türkiyede de saptırılacağındandır. saçmalık değildir.
şimdi benim aptal şakirdolarım... sizin laikçi dedected tarzı aptal bakınızlar yazarak, endorfin salgılayıp mutlu olan beyinlerinize, demokratik bir ülkede şeriat istenmenin "öküzlüğünü" anlatacağım.

öncelikle başa şunu koymalı, demokrasi, ancak laiklik ile vücut bulur. dünyanın hiçbir, ama hiçbir ülkesinde şeriat ile demokrasi aynı tabanda buluşmamıştır. bilakis, taban tabana zıttır.

neden zıttır? çünkü demokrasi ve şeriat yönetimi, çok büyük bir farkla, adeta keskin bıçak gibi birbirinden ayrılır. o fark nedir?

"birey üzerindeki hakkın kime ait olduğu"dur. demokraside insan, özgürlüğünü eline almıştır. şeriat devletinde ise özgürlüğün başkasının elindedir. o başkası da bu yetkiyi tanrıdan aldığını söyler, afedersiniz bu nedenin arkasına saklanıp götünüzü bir güzel siker. en basitinden daha 90 sene önce, kuvayi inzibatiye ordusu kurup "yunanlılara saldıranlar kafirdir" diye fetvalar çıkaran bir haysiyetsizi gördü bu millet...

anadolu halkı özgürlük hakkını hem düşmana, hem içimizdeki padişah ordusuna karşı savaşarak zorla, kan dökerek eline aldı.

laikliğin değerini mustafa kemal ve silah arkadaşları çok iyi bildikleri için 6 okun birisini laiklik yaptılar. gün gelip de yetkiyi tanrıdan aldım diye birisi çıkıp götümüzü tekrar sikmesin diye...

buna rağmen haklarını, özgürlüğünü başkasına devredip, "beni güdün, ben güdülmeden yapamıyorum" demek, bunu savunmak, en nazik tabirle öküzlüktür, cahilliktir.

bir sikim bilmeden "şeriat isterük" diyeceğinize, özgürlüğünüzün kıymetini bilin.

edit: "aman efendim demokrasi demek herkesin istediğini korkmadan söyleyebilmesi demektir" diyorsanız, afedersiniz demokrasi hakkında bi skim bilmiyorsunuz demektir...
çok isteyen gider evinde yaşar şeriatını karşim.
teorik olarak komünizm istemenin suç olup olmamasından farkı yoktur.

şimdi sen komünizm getirince ne yapacaksın? ilk iş, demokrasi mülga, mülkiyet devletin, basın yasağı, bilmem ne...

şeriat isteyen de onun için istiyor zaten. ne farkı var?
demokratik bir ülkede ben demokrasiyi ortadan kaldırmak istiyorum demek yasaklanmamalı deniliyorsa eğer ben seni öldürmek istiyorum ey bilmemkim dendiğinde de o kişinin tehdit ediliyorum diye yargıya başvurma hakkı olmaması ve/veya o tehdit edenin hiçbir ceza almaması anlamına gelir bu.

sonuçta demokrasi kuralsızlıklar rejimi değildir.canı isteyen istediğini düşünebilir demek değildir.ben senin özgürlüğüne müdahale etmek istiyorum demektir şeriat istemek.benim inandığım gibi yaşayacaksın.ben ne yaparsam sende onu yapacaksın demektir.tehdittir.ya bu tehdite pabuç bırakacaksın yada bu tehditi ortadan kaldıracaksın.

eğer pabuç bırakma yolunu seçersen yani seni öldürmek istiyorum diyene göz yumarsan muhtemelen helvanı yerler.
vay be amma çok biliyonuz ha.
laik demokratik diye bi şey var di mi dünyada? var. komünist demokratik diye bi şey var mı amk? yok.
ee kekolar madem komunizm ile demokrasi çok farklı iki sistem iken tkp diye bi parti var. bu bi organizasyon değil mi? ve amacı türkiyeyi komunist yapmak değil mi? ee komunizm gelirse demokrasi bitmek zorunda değil mi? değil mi? ee daha ne konuşuyon o zaman.
ee bu oluyo da neden türkiye şeriat partisi olamıyor?

bi sürü gevelemişsiniz bi bok biliyomuş gibi. yok demokrasi o değilmiş. yok demokrasiyi daha anlamamışmış bilmem ne.
gel ben sana söyliyim sebebini. çünkü bu ülkeden siksen komünizm çıkmaz. ama şeriat çıkabilir. yani en azından temelleri var diye görülüyor.
aynı almanyada nazi partisi kuramayacağın gibi bi kılıfına uydurulup yazılmamış bi kanun olarak şeriat fikrini yayamaz ve örgütlenemezsin.

ha bence temelsizdir. çünkü biraz sayfaları geriye doğru çevirirsek görüyoruz ki batılılaşma hareketi en azından 2. mahmut'tan beri ve artarak bu memleketi sarıp sarmalamıştır. bizden alman nazisi, italyan faşisti hatta "çiçek çocuklar" bile çıkar ama şeriat siksen çıkmaz.
şeriat ile demokrasi ayrı yönetim biçimleridir. başlık kendisiyle çelişiyor.
Hiç bir demokratik ortamda şeriat görüşü ile yaşayan bunu benimseyen insana bireysel bir sansürleme yapıldığına şahit olmadım Taa ki demokrasiyi ayaklar altına alacak bir girişimde bulunulmadığı sürece. Bu da işin eylem boyutu zaten. Ama şeriat yanlısı kafaların mahalle baskısı desteğiyle etrafa müdahale ettigine bol bol şahit oldum.

halkın kendi kendini yönettiği yönetim biçiminin bugunu keşfedip ordan yürümek hatta yol yapmak uyanıklık olmuyor mu Sayın şeriat yanlısı? Bir fırsatını yakalasanız Baskı ve yasaklarla dolu zihninizi nasıl dikte edeceğinizi biliyor insanlar zira.
güncel Önemli Başlıklar