bugün

Aşikar bir gerçek.

Soğuk savaşın sona ermesi, reel sosyalizmin çökmesiyle birlikte aydının konumu açısından, klasik sağ sol kutuplaştırmasında belirgin faktör oldu, tamam buraya kadar sorun yok ama demokrasi ile birlikte her haltı hakka hukuka bağlamak nedir yani?

Askerini öldüreni nasıl hastanende tedavi edebilirsin sen? Piç misin sen?
aydınlanmayı kırk kütüphane kitap okumak yerine kırk fırın ekmek yemek zanneden beyni hamurlaşmış yaşam formlarının savunduğu fikirciktir.
kuruluşundan beri en uygun zamanlarda bile -günümüz de dahil- anca ucundan azıcık görebildiği bir şeyin memlekete nasıl bu kadar vahim zarar vermiş olabileceği sorusunu akıllara düşüren otoriterizm yanlısı önerme.

(bkz: monarşinin ve totaliter rejimlerin kötü yönleri)
Katılmıyorum. Demokrasi türkiye'ye zarar vermiyor; aksine türkiye çoğulcu demokrasi fikrine zarar vermekte şu günlerde. Sistemin temel yapıtaşlarından olan checks&balances (devlet kademelerinin bilfiil birbirini denetliyor oluşu) çok uzun zamandır memleketimizde işlemez haldedir. Zarar görmemizin en önemli sebebi kanımca budur. Yani demokrasiden zarar görmemek için demokrasiyi hakiki olarak hayata geçirmemiz gerektiği fikrindeyim.