bugün

örnekle başlamayı tercih ettim;
mustafa kemal'i ya da fethullah gülen'i peygamber ilan etmek kadar akılkarası bir eylemdir.
alsında bu tür anlayışların gelişim süreci, karşıt görüşlü insanlar tarafından oluşturulur.

yukarıda belirtmiş olduğum iki şahsa duyulan saygı çerçevesinde, sevenleri onları korumak adına olumsuz görüşlere karşı büyük bir veryansında bulunurlar. tabi, etki-tepki olarak değerlendirirsek, iki tarafta da büyük bir sahiplenme ortaya çıkmış olur. karşıt görüş çoğu zaman, sahiplenmeyi beraberinde getirerek; aynı zamanda görüşleri bir birinden uzaklaştırır. işte dışardan bakıldığında ise bu saygı "peygamber ilan etme" olarak değerlendirilir.

sonuç olarak,
mustafa kemal, fethullahçılar tarafından peygamber ilan edilirken, fethullah gülen'de kemalistler tarafından peygamber ilan edilir; ama bunu iki taraf da kabullenmez. yani, elimizdeki bu veriler sadece bir suçlamadan, ithaf ya da ithamdan ibarettir.
not: yukarıda sadece bir örnekleme yapılmıştır. konuyla tam anlamıyla bağdaşmayabilir.

başlıkta belirtilen konuda ise, tam bir çelişki vardır.
darwin'in evrim teorisi yaratılış mitini tamamen ortadan kaldırırken ve darwin'in bu teorisini sindirmiş bir insan nasıl olur da onu peygamber ilan eder. ancak ve ancak saygı duyabilir.
yukarıda örnekte belirtilen olayı veri olarak alırsak, darwin sadece karşıt görüşlü insanlar tarafından peygamber olarak itham edilebilir. bunun bir suçlama olduğu sadece bu ifadeyi dile getiren şahsın niyetine göre değişiklik gösterebilir.
(bkz: evrim vardır darwin onun kulu ve elçisidir)
wiki:
Peygamber (Farsça), Tanrı tarafından bir dini yaymakla özel olarak görevlendirildiğine inanılan kişi. Herhangi bir dine inanan insanlar, peygamberlerin yaratıcıdan bir mesajla, haberle geldiğine inanırlar. Peygamberlerin büyük bir kısmına vahiy geldiğine inanılır.

Peygamber sözcüğü Türkçe'ye Farsça'dan gelmiştir. Arapça temsilci demek olan resul'un Farsça karşılığıdır. Kökeni olan peyam, haber anlamına gelmektedir. Dolayısıyla peygamber, "haberci" anlamını taşır. Benzer bir anlama gelen Arapça'daki "Nebi" sözcüğü, yine haber demek olan "nebe" kökeninden türemiş bir sözcüktür. "Resul" ise ( Risalet eden/edici) "Elçi" demektir.

heralde, bu bilgiler ışığında böyle bir değerlendirmenin yapılması pek akıl karı değildir.
artık bırakın bu suçlamaları..
kendinize yazık ediyorsunuz..
(bkz: tüm alemlerin darwin için yaratılması)
polat alemdar'ın yollamamış olduğu peygamberdir. sahne arkası diyalog ise;

memati : abi kimmiş o?
polat : peygambermiş memati!
memati : abi ne ara yolladın?

(bkz: kurtlar vadisi darvin)
maymun zihniyetidir..
(bkz: seri ilanlar)
güncel Önemli Başlıklar