bugün

10 yıldır ölenlerdn haberi olmayanların beyanı.

Çok umrumda değil sahte bir girişim zaten ama kontrolden çıksa tsk el koysa masumlara bir şey olmaz, en azından askeri disiplin adaleti sağlar.
Ak partili degilim tayyiptende hic haz etmem. Ama o kadar sucsuz gunahsız insan oldu hala tayyip tayyip illa bi yakınınızın mı olmesi gerekiyor. Gozunuzu bu kadar kor etmeyin.suan olanlar sadece türkiye cumhuriyetine zarar vermek icin yapılanlardır.
şerefsizliktir. ülkeyi 20 sene daha geriye götürmeye onay vermektir. yedirtmeyiz hocam yedirtmeyiz.
demokrasiyi yalnızca kendine isteyen insan işi. bir de karşıt görüştekilere derler kendine müslüman diye.

(bkz: allah akil fikir versin)
içinde yaşadığı halkı ve halkın seçimlerini beğenmeme durumudur. ülkeyi üçüncü dünya ülkeleri arasında görmek isteyen zihniyetin eseridir. darbenin ülkeyi geri götürme potansiyelinden bahsetmeye lüzum yok, ülkenin ayaklar altına alınacak itibarını düşünmemiz yeterli.
iran olmak yerine venezulla olmayi tercih etmektir. ikiside cok b.ktan ama.
(bkz: halk bizi özledi) *
seriatcı kadrolaşmanın olmayacagının bilinmesi durumudur... işte bu durumdur ki anti-demokratik uygulamalara bile bazen sempatiyle bakmamıza olanak saglamaktadır. yani akp efendi olsa, partizanlık yapmasa hatta partizanlıktan ziyade camiizanlık yapmasa kimse darbe falan istemez. ama gelip de vay efendim içkili yerleri şehir dısına tasıycam, yok turkiyeye dinci cumhurbaskanı sectircem, oda yetmedi laikliğin tanımını yeniden yapcam dersen... seni namlunun ucuna oturturlar. ve bende desteklerim...
eğer bir ulkede darbeler kurulan hükümetlere değişilmeye başlandıysa,o ülkede demokrasiden geçileli uzun zaman olmuş demektir. tarihte başarılı olmuş darbelere, ihtilallere bakıldığında hepsinin halk destekli olduğu görülür, bizim ülkemizdeki darbelerde ise halk hep karşıda olan taraftır.akp iyi bir parti, tayyip erdoğan da iyi bir lider değil ama yine de SEÇiLMiŞ iNSANLAR! peki %50 oy alan liderler gerçekten de iyi, kaliteli ve o bulunduğu yeri hak eden insalar mıdır? hayır tabi ki,misal george bush, tony blair ve başbakanımız!
(bkz: ankara sendromu)
(bkz: stockholm sendromu)
darbeyi yapanlar, darbeyı destekleyenlere koltuk vermezler.
27 mayıs=menderes vatan cd.en saygın yerde ıtıbarı ıade edıldı.
o günün darbecılerı destekçileri nerde?
12 eylül=o günün sıyasılerı itibarları yerınde.
o günün darbecılerı nerdeler netekım.
28 şubat=ogünün ruhu şimdiki akp yüzde kırkyedi.
darbecıler, tüm bankalar onların dönemınde boşaltıldı, tmsf
ye devredılen bankaların, yönetım kurulu başkanları, hep paşa idi
şimdi nerdeler.
hiç kımsenın umrunda olduğunu sanmıyorum türbanında,
laikliğinde, bu kavramlar bence sadece asıl nıyetleri, olan

hortumculuğu talancılığı maskelemekten başka bişey değildir.
bankası olan sıyası parti?
bankası olan sılahlı kuvvetler?
ve vıjdanları yaralayan hukuk kararları?
mantıklı olmak gerekir. herşeye rağmen öncelikli amaç; var olanı korumak ve iyileştirmek olmalıdır. yıkıp tekrar yapmak çok zaman kaybettireceğinden geri kalma riski yüksektir.
(bkz: geçmişteki acı örnekler)
(bkz: hem şeriat hem darbe)

(bkz: nasıl kulağınıza hoş geldi mi)

(bkz: sahte demokratlar sizi)
demokrasi de neymiş? böyle bir durumda darbe tercih edilesidir.
(bkz: şeriat geldiğinde darbe gelsin)
Türk ve dünya siyasi tarihini az bilmektir. elini taşın altına sokmaktansa işi orduya havale etmektir. yanlıştır.
dusmanim dusmani arkadasimdir felsefesidir.
(bkz: sen hiç demokrasi yaşamamışsın genç)
kişinin demokrasi benim aracım diyen akp ile demokrasi benim düşmanım diyen darbe arasında karar verirken en azından dürüst diyerekten darbeyi seçmesi durumudur.
darbe deyince aklına sadece matkap gelen insanların söyleyebileceği salak saçması sözdür. iktidar olması bakımından; en kötü hükümet bile askerin şefkatli ellerinden (!) iyidir.
memleketin her bölgesinde insanlar ve topraklar 12 eylül'ün izlerini taşırken, silahlara sığınmanın ayıp olduğunu öğrenememektir.
hiçbir ama hiçbir hükümet askeri darbeden daha kötü değildir! bu hükümet, akp denen, sarıklı abd yandaşçıları oluşumu da olsa bu böyle biline..
asker ana dikerken, senin saçın ak seni dikmeyim demez. darbeyi bir heyt lan seslenişi sanan marsık beyinli kardeşlerimiz biraz araştırsın insanlar nasıl dışkı yemeye zorlandı, pipileri elektirikten düştü, daha onyedi onyedi onyediymiş şarkısı liseli kaşar kıza bestelenmeden yıllar önce onyedisinde asıldı.
söz konusu olan tercih halkın hangi darbecileri tercih ettiğidir çünkü mevcut siyasal sistemde demokrasi olmadığı gün gibi ortadadır ki insanların darbecileri seçmesi demokrasiyse eğer evet türkiye' de demokrasi vardır. Almanya' daki nasyonal sosyalistler de bugünkü akp gibi iktidara çoğunlukla gelmiş ve madem ki halk beni seçti o halde dilediğimi yaparım gibi bir anlayışla ülkelerini ve dünyayı korkunç bir yıkıma götürmüşlerdi. Türkiye' ye yönetim istemi zaten kurulduğundan beri oligarşidir ve bugün yaşanan iki farklı grubun oligarşi mücadelesidir. akp grubunun rakibi olan asker+bürokrat oligarşisinin olası darbesi türk halkına değil akp' ye olacaktır ki eğer halk desteği açısından bakılırsa halkın % 53 ü akp oligarşisini istememektedir.
laik türkiye cumhuriyeti konusunda ısrar edenlerin endişe ve korku içerikli söylemidir.korkularında haklıdırlar zira laik türkiye cumhuriyetinin sonu gelmiştir.ne cumhurbaşkanı seçimine ne de atatürk ilke ve inkilaplarının göz göre göre süpürülüp eşikten atılmasına ses çıkarmaya ne kimsenin yüzü vardır ne de isteği.
darbe zaten 22 temmuz seçim sonuçlarıyla yapılmış % 47 atatürk'ün türkiyesinde yaşamak istemediğini dile getirmiştir.% 53 tamamen atatürk ilke ve inkilapları yanlısı mdır? elbette hayır bu oy oranı hiç umrunda olmayan insanları da barındırdığına göre bu ülke artık bildiğimiz türkiye cumhuriyeti değildir.belki bir süre imf yada fettullah gülen destekli bol kazançlı günler göreceğiz.ancak bu fazla sürmeyecek kendi içimizde boğulacağız.
bu türkiye benim bildiğim türkiye değildir.atatürk üzerinden oy toplamaya çalışıyorlar diye oy vermeyen yurdumun güzel insanı din sömürüsüne izin vermiştir.
türkiye cumhuriyeti darbeye sessiz sedasız boyun eğmiştir.evet türkiye 90 yıl geriye gidecektir.90 yıl önce bizim olanlar teker teker bizim olmaktan çıkacaktır.
ancak bu sefer halk istemiştir ve darbeyi halk yapmıştır.artık türkiye cumhuriyeti ilkesizdir.
halk ilkelere bağlı olmadığını tüm dünyaya göstermiştir. bunun üzerine kimsenin birşey demeye hakkı yoktur. *
hastanelerde sıra beklemiyorum diye oy veren güzel insanım yeni yasayla tüm devlet hastaneleri özelleşecek ve reçete yazamaya hakkı olmayan toplum hekimlerini bünyesinde barındıracaktır.
yarım kalan pet-kim var ya o da bugün yarın tamamlanır.hayırlı olsun.
her ne olursa olsun demokrasiyi bozacak tüm şeylerden kaçınmak lazım.ancak akp ya da herhangi bir parti rejimi değiştirmeye çalışan girişimlerde bulunacaklarsa yaplması her insanın hayrına olur.