bugün

türk milleti'nin ulus olarak dünyanın envayi çeşit köşesine bıraktığı/kazıdığı izlerdir.
bunlar kah mimar sinan gibi büyük ustalar tarafından yapılıp hayranlık uyandıran sanat eserlerine dönüşmüşse de başlıkta aslında irdelemek istenilen konu zinhar bunlar değildir. bunlar zaten herkes tarafından bilinmekte.
bize daha ilginçleri lazım pek tabii.

şahsen sözlüğü okurken az evvel gözüme ilişen bir başlık dürttü adeta beni bu konuda;

"samsunlu nuri mala vuramadan donuyor"

evet başlık buydu ve berlin duvarına kazınmış bir türk iziydi bu*.

akabinde engin ardıç'ın bir köşe yazısında belirttiği eyfel kulesinin tuvaletinde yazan "tosun was here" anektodu geldi. hemen bir arkadaşa aktardım ne dese beğenirsiniz?
aynen aktarıyorum;

"yav aga o bişey mi? ben cape town'a gittim, teleferikle ümit burnu'na çıktık orada ne yazıyordu biliyor musun; 'en büyük fener'" acaip yarıldım.

akabinde rusya'da gittiğim bir barda ahşap masa üzerine kazınmış üç hilal geldi gözümün önüne. evet adam bembeyaz rus hatunları bafilemeden evvel milletinin tüm hissiyatını aktarmıştı moskof masalarına...

büyük milletiz vesselam, çok büyük...
ilk sırada cin seddi gelir. *
noucampta ki "amın oğlu esteban" yazısı.

http://www.bobiler.org/monte.asp?m=38193
dünya üzerin de gordügümüz de oha falan olmamızı saglayan türk izleridir.
en iyi ornek bu başlıktır. harbiden oha falan oldum. kal geldi. pırt oldum.
http://www.samanyoluhaber.com/haber-31857.html
http://forum.efsanekomutan.org/showthread.php?t=5608
(bkz: ajdar)
yer: nijer başkent niamey
ülkenin tek asfalt yolunda (otobanda) gitmekteyiz araba ile. önümüzdeki arabada gördüğüm yazı beni dumur etti ve arabayı durdurup fotograf çektirdim.
arabanın arkasındababam sağolsunönünde ise 68 aksaraylımyazıyor..
Türk Piramitleri

Bugün Çin Halk Cumhuriyeti'nin sınırları içerisinde yer alan, Xian şehrine 100 km uzaklıkta Qin Ling Shan dağlarında Ön-Türk uygarlıklarından birisi tarafından inşa edilmiş, etrafında irili ufaklı 100 adet piramitle beraber, 300 metre yüksekliğinde bir piramit bulunmaktadır: Beyaz Piramit.

Beyaz Piramit'in ikinci dünya savaşı sırasında Çin'e yardım malzemesi götüren bir C-54 uçağından çekilen aşağıdaki fotoğraf 1957 yılında ilk kez Life dergisinde yayınlanmıştır.

Bu piramitleri araştırmak üzere 1994 yılında Şensi bölgesinde bir araştırma gezisi yapan Alman bilim adamı Hartwig Hausdof kendi koleksiyonundan birkaç resmin halka açılmasına izin vermiştir. Hausdorf'a göre piramitlerin yapım tarihi en az M.Ö. 2500'ler civarındadır.

Bölge Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yasak bölge ilan edilmiş olduğundan dolayı Piramitler içerisinde bulunan Mısır medeniyetinden çok ileri bir teknikle mumyalanmış olan cesetler ve Ön-Türkçe yazıtlar üzerinde araştırma yapılamamaktadır.

Türk bilim adamı Kazım Mirşan yaptığı araştırmalarda Ön-Türk uygarlıkları tarafından Ot-Oğ olarak isimlendirilen Ön-Mısır a M.Ö 3000 yıllarında Doğu Anadolu'dan Isub-Ög yazısının gittiğini tespit etmiştir. Kazım Mirşan'ın bugüne kadar anlamı çözülemeyen 184 adet mısır hiyeroglifini Ön-Türkçe olarak okumuş olduğu ve mumyalama tekniklerinin yine M.Ö. 3000'li yıllarda Altaylarda geliştirildiği düşünülürse Piramit inşa teknolojisinin Eski Mısır'a Ön-Türk Uygarlıkları tarafından öğretildiği sonucuna ulaşılmaktadır.
yer: uludağ sözlük,

35 1/2 ksk

inanamadım.
londra 2002:
oha ya, yolda rahat yürümek diye bişey varmış, herkes kendi işine bakıyor, nası bi memleket yerebbim, laf atılmadan geçen kocca bi hafta derken tam, 1 haftadır türkçe dymadığım halde duyduğum laf atım cümlesi ile düşündüğüm şey "yok abi, kaçamazsın dünyanın her yerinde çekeceksin bunu".

büdüt:imla.
(bkz: çin seddi)

biz yapmamış olsak da, yaptırmışızdır.
tosun was here en çok güldürendir.
(bkz: hacı ali)