bugün

beyoğlu balıkpazarında bulunan 1930ların başında kurulan istanbulun en eski meyhanelerindendir. alt katta TSM dinlenebilir. üst katta ise canlı fasıl olur. zamanında atatürk'ün sık sık ziyaret ettiği bir yerdir. her 10 kasımda ata'nın anısına misafirlere beyaz leblebi ikram edilir.

http://www.tarihicumhuriyetmeyhanesi.com/
devlet'in bazı kelimelere ipotek koyması gerektiğini bir kez daha gösteren mekan ismidir.
yıllar yıllar önce, daha lise yıllarındayken arkadaşlarımla gelen hesaba karşılık "abi bizim bu kadar paramız yok" dediğimiz ve "canınız sağolsun gençler, başka zaman bırakırsınız" diye karşılık vermiş, insan-üstü çalışanlara sahip muhteşem meyhane. nevizade'nin kızılay tarafındaki girişinde bulunur.
gerek servisi,güzel meze ve yemekleri ile gerek insanı çoşturan fasıl heyeti ile çok bir gece geçirten, verdiğiniz paranın hakkını alıp, dostlarınızla gönlünüzce eğlenebileceğiniz bir mekandır. diğer bir gözüme çarpan bir özelliği gayet nezih bir yer olup, edebi-adabıyla eğlenmesini bilen insanların uğrak yeri olduğudur.
okul yılları nostaljisi.
insanın kendini bulduğu yerlerdendir.
(bkz: #4832650)
meyhaneye tahammül edemeyen yobaz sürüsünü kudurtan yapı. bu tarihi yapıyı bilmemeleri de bu kişilerin seviyesizliği hakkında kesin bilgi verir.
tuna kiremitçi'nin bu işte bir yalnızlık var romanında adı sık sık geçen meyhane.
Adını Atatürk'ün koyduğu meyhane. 3 katlı meyhanenin orta katındaki 5 numaralı masa Atatürk'ün masasıdır. Her 10 Kasımda 5 numaralı masa kulüp rakısı ve beyaz leblebi ile donatılır.
mezeleri enfes olan, duvardaki çoğu saatin 09.05'de olduğu ve yine duvarda atatürk dahil zamanının bir çok sanatçıcı ve devlet adamının fotoları ile süslü tarihi meyhanedir.
atamızın zamanında bizzat gidip, içtiği mekandır.
yani buram buram atatürk kokar içersi, anasonla birlikte.
ortamı,havası,mezeleri,servisi,rakısı,şalgamı,sohbeti bambaşka bir tat veren mekandır. farklıdır...
fiyatları ve fasıl durumu konusunda beni bilgilendiren birilerinin çıkacağını umduğum meyhanedir. bilgisi olan uuser'lar bana mesajla ulaşırlarsa sevineceğimdir.
her boku berbat olan meyhane. gidenin aklına şaşarım.
bir sene içerisinde fiks menü fiyatını 35 tl den 65 tl ye yükseltmiş mekan. servis ve mezeler ortalama kalitede olup özellikle cuma ve cumartesi geceleri ortam tıklım tıkıştır. halihazırda mekanın sadece tarihten gelen bir adı var, gerisis fasa fiso. hemen iki dükkan solundaki degustasyon adlı meyhane; fasıl ekibi, meze-yemek ve servis açısından bu mekandan çok daha kalitelidir.
taksime yolu düşenlere tarif edeceğim güzel bir mekandır. gidilip görülmesi gereken bir yerdir ve en önemli özelliği de ulu önder mustafa kemal atatürk ün orayı sık sık ziyaret etmesidir.
çok özel bir sebep yoksa nevizade'deki krependeki kadirin yeri varken gidilmemesi gereken mekandır. fazla pahalı bir rakı sofrası için. altın seri, mezeler ve kebaba adam başı 100 vererek kalktık en son. kadirin yeri ise hem kalite açısından hem de fiyat açısından daha uygundur. ha ama özel bir misafiriniz gelmiştir, o zaman gidilir. ortamı güzeldir - tarihiliği her yerinden bellidir.
binanın bacasında oluşan yağ birikintisinden dolayı çıkan yangında zarar gören meyhane. itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldüğü belirtiliyor. tarihi bir meyhanedir. ve nitekim tarihimize sahip çıkamıyoruz. tarihi yapılarımız birbir yanıyor.

(bkz: haydarpaşa)

(bkz: galatasaray üniversitesi)
15 Şubat 2013 - Cumartesi.
4 kişi - yemek yok - 1 büyük - 3 bira - 5 soğuk meze= 200 tl.
Bira 10 tl desen, ki bakmadım fiyatına = 30 tl.
Soğuklara da 15 yazalım = 75 tl.
105 tl.
Geriye kalan 95 tl de büyük için olmalı.

Böylesi mekanlara sık giden biri değilim.
Bu fiyat, mekanın pahalılığı ya da ucuzluğu konusunda ne ifade eder?
çok normal.
güncel Önemli Başlıklar