bugün

eski sisteme ait boş beleş iddia.
Tarafsızlığını geçtik, “herkesin cumhurbaşkanıyım” diyor ama sadece akp afişlerinde fotosu var o da niyeyse yerel seçimlerde.
Ülkemiz için Nostaljik bir deyimdir ve kelimenin başındaki "cumhur" ibaresi kaldırılmalıdır.

ideoloji, parti, mezhep, şu bu her unsuru yok farzederek, tüm ülke vatandaşlarına hitap eden, hepsine aynı mesafede duran, tarafsız olmayı gerektiren bir mevkidir.

Beldiye seçimleri için bile, il il gezip, partisine oy isteyen bir cumhurbaşkanı, tüm ülkenin cumhurbaşkanı sayılır mı, bi düşünün bakalım?

Devlet ana, devlet baba nedir?
Ebeveynlik ögesi kullanılarak, çocukları arasında ayırım yapmadan hepsine kol kanat gerip, aynı sevgiyi ve anlayîşı gòstermek demektir ve bu içerik devlet büyüklerini kapsayan bir özellik olmalıdır.

Bir ülkede, ebeveynin sevip okşadığı, dizinden ayırmadığı çocukların, mutlu ve halı motifi seyrettiği, üvey evlât muamelesi gòren çocukların da, huzursuz, sitemli ve kaygılı oldukları su götürmez bir gerçektir.

Hoş değildir. Üzücüdür.
bu erdoğan'a has bir durum değildir. türkiye'de hiçbir cumhurbaşkanı tarafsız olmamıştır şimdiye kadar.

edit: eksi atanlar tarafsız cumhurbaşkanları listesini göndersin bakalım kimlermiş.

2. edit: eksi nefretinden başka cevap gelmiyor.
Denenmişi denemeye pek meraklıyız. Oraya zamanında cumhurbaşkanı tarafsız olmalı yazılmış vardır bir sebebi diyeceğimiz yerde baştan tecrübe ediyoruz onun niye orda yazıldığını. Sonra dönüp yine aynı yere geleceğiz. Tıpkı kurduğumuz osmanlı hülyaları gibi.
Denenmişi denemek vakit kaybıdır. Almanlar da denedi zamanında kurdukları kutsal roma Germen imparatorluğunu yeniden kurmayı iki kez göt üstü oturdular şimdi hala en yüksek endüstriyel donanım kendilerinde ama artık denemiyorlar. .
Eski sistem olmasaydı yani türkiye cumhuriyeti kurulduğu gün parlamenter sistem değil de partili cumhurbaşkanı başkanlığında seçilmiş bir yürütme olmuş olsaydı durum daha farklı olurdu.

Adil bir seçim ortamında partiler yarışır ve halkın seçtiği partinin cumhurbaşkanı da yürütmenin başına geçerdi.

Bu şekilde olsaydı başbakanlık başkanlığında mı yoksa başkan başkanlığında mı daha iyi hükümet olduğunu veya başkanın partili mı partisiz mı daha iyi olduğunu tartışırdık.

Bizim güncel sorunumuz bana göre şu, uzun zaman devlet aygıtını hakim şekilde kullanan bir partinin , devletin tüm imkanlarını kullanarak seçime gitmesinin eşitsiz bir ortam yaratması.

Yoksa her şey normal olduğunda ve partili cumhurbaşkanı adil bir şekilde seçilip halkın teveccühüne mazhar olduğunda hakkı olarak seçim kampanyası da yürütür.

Asıl olarak belediye seçimlerini konuşuyorsak, türkiyenin idari sisteminde merkez ve idare ilişkilerini konuşmalıyız. Merkez tarafından afaroz edilen belediyenin hizmet etme imkanı neden azalıyor veya neden kayyum atanıyor bunu konuşmalı. Genel seçim olunca millet iradesi her şeyin üstündedir diyenler belediye seçiminde bunu neden kabul etmiyor.
rte döneminde yalan olmuş durumdur.

şu anda cumhurbaşkanı, ak parti sözcüsü durumundadır.
Tayyip efendi hayatının hiçbir alanında tarafsız olamadığından bu mevkiyi de mundar etti.
Hangi partiden seçilirse seçilsin, eğer cumhurbaşkanı seçimden önce "ben her kesimin cumhurbaşkanı olacağım" diyor, seçimden sonra meydanlarda parti mitingi yapıyorsa bunun adı tarafsızlık değil başka bir şey olur.

Her partinin konumuna göre bir seçim bütçesi ayrılır, harcamalar bu yönde yapılır. Ama Cumhurbaşkanının bütçesi ve örtülü ödeneğini tek bir partinin ideolojik savaşı için kullanılamaz.
Bu ne eşitliğe, hakka, hukuka uymaz.
Ama bizim hayatın her alanında torpil beklentisi ile yanıp tutuşan insanımıza anlatamazsın durumu. Çünkü herkes üçkağıtçı.
Taraflıdır.
Eskiden tarafsizlardi artik degil.
tabi yenilen sizsiniz biz güçlüyüz allahımız ve cumhurbaşkanımız vardır.
sizlerin ne olduğu belli değil cehenneme sürüleceksiniz.
tarafsız mı denir yoksa vatansever mi ?

cumhurbaşkanlığı makamı, atatürk sebebiyle bana çok kutsal gelir.

o koltuğa oturunca aslında atatürk gibisindir çünkü belki eski sistemde çok bir yetkin yok ama aldığın kararlar ile milletin kaderine yön verebilirdin. hele sağ-solu ayrımı gözetmezsen gerçekten atatürk gibi olurdun. tarafsız=vatansever

şimdi ki sistemde tarafsız olmayı geçelim. aslında böyle bir makam ortada kalmadı. artık ülke, başkanlık ile yönetilmektedir.

başkan ise tekrar seçilebilmek adına, illa bir partiye mensup olmak durumundadır. çünkü eski sistemde cb. makanımı meclis belirliyordu.

o zaman tarafsızdı çünkü seni seçiminde sağ parti de - sol parti de oy vermiş oluyordu. eskiden o makam bir nevi siyasetin jubilesi kıvamındaydı.

şimdi ise başkan olan adam; o koltuğa oturur oturmaz, gelecek seçimi düşünmekte ve ona göre hareket etmek zorunda.
Türkiyede 1980den bu yana olmayandır, neticede öncesinin de her halukarda içinden geldiği bir partisi vardır.