bugün

silahların uzun ve kısa namlulu olma mantığı ile düşünüldüğünde, olası olan hipotezdir. Uzun namlulu silahlar, kısa namlulu silahlara göre daha uzağa mermi gönderirler. O halde, çükü uzun olanın daha uzağa sidik gönderebilmesi, o kişinin mesane durumu sabitlenmek kaydı ile yani, herkesin mesanesinin aynı olduğu varsayımı ile mümkün olabilir. Bu hipotezin ispatlanabilmesi için sidik yarışının yapılması gereklidir.
(bkz: sidiği çok olanin daha uzaga yapabilmesi)
tüfek ve tabanca kıyasıyla daha rahat anlaşılabilecek durumdur. bu kıyastan şu sonuca ulaşılabilecektir. uzun namlulu tufekler hedefe daha dogru ve duzgun bir yol ile varırken, namlusu nispeten kısa olan tabancalar nispeten daha buyuk sapmalar göstermektedir uzun menzillerde. orduların, taşınması daha pratik ve kolay olan tabancaları degil tufekleri tercih etmesinin nedeni budur.
işte bu yuzden sevgili sözlük yazarı ve degerli okurlar, namlu uzunlugu atıştaki sapmayla dogrudan ilişkili olmakla birlikte, hedefe olan uzaklık tamamen mermiye uygulanacak basınçla alakalıdır. bu anlamda tuvalete hiç gitmeksizin 5 litre su içmiş bir kişi bu basınç ile nispeten kucuk namluy sahip de olsa ihç su içmemiş kişiden daha uzaga atış yapabilir.
çükü bir buçuk metre olmadığı sürece yanlıştır efendim. uzun çük, çiş hızını azaltacağından durum muhtemelen yanlış olacaktır.
(bkz: uzun namlulu tüfek)
namlu uzunluğu bir ölçü olsa da, tüfeklerin namlusunda tabancalara nazaran daha uzun yiv aralıkları bulunur ve tabi ki tüfeklerin kullandığı mühimmatla tabancanın kullandığı mühimmat arasında dağlar değil galaksiler kadar fark vardır. 7,65 mm'lik* yarı-otomatik tabancayla, .243 kalibrelik* yivli av tüfeğinin menzilleri arasındaki farkı namlu uzunluğuyla açıklarsanız yakışık almaz.

penis denen güzide organımızın içinde yiv olmadığını varsayarsak ve tabi ki sidik denen güzide dışkımızın da kenarlarının tırtıklı olmadığını hesap edersek bunun yanlış bir tez olduğunu düşünebiliriz. sadece büyük penisin, küçük penisin uzunluğundan farkı kadar bir farkla daha ileri gidecektir sevimli sarı damlacıklar. tabi ki basınç farkı burada belirleyici olacaktır, ateşli silahlarda da kovanın patlama basıncı değil midir zaten bunu belirleyen?

2009 yılının ilk bilimsel tespitini de böylesine mükemmel bir konu üzerine yaptığım için kendimle gurur duymaktayım...
havan veya obüs gibi yere olan açısı diğerlerine göre daha dik olan silahlarda merminin kat ettiği yol daha uzun olabilir lakin, bu yolun büyük bir bölümü tırmanma ve düşüşle geçer, kat edilen mesafe ise azdır.

bu nedenle, önemli olan namlu uzunluğu değil fırlatma açısının iyi seçilmesi ve akışkan kanalında kavitasyon yaratmadan, en yüksek hızı sağlayacak iç basınçlandırma değerine ulaşılabilmesidir.
(bkz: doğru orantı)

resimdeki benim.
http://www.geldegulme.net.../heryere-cis-yapilmaz.jpg
sidik yarıştırmak konusunda çığır açan insan.
off off.. yine cahillik, yine cahillik. yine ben bilirimcilik. yine boş konuşan bilimden uzak hava atmacılık..

maksimum uzaklık = v0*sin(2alfa)/2g

ne diyor formül, çükten bahsediyor mu? hayır. çük kadar beyinlilerden bahsediyor mu? evet.

45 derece dedim, ben bunları yazdım kitaplarımda. ama okuyan yok. sonra niye cahiliz diye soru geliyor. 45 derece en uzağa atmanızı sağlayan açıdır beyler.

sin2*45= sin90=1

bunu da yazdım kitaplarımda, hem de kaç kere. okusanız o kadar entryde belirttim ama okuyam yok. hep ben bilirimcilik. hep cahillik, hep aptallık..

yani neymiş,

maksimum uzaklık = v0/2g

bari okumadan başlık açmayın, açtığınız başlığa işetmeyin.
hemen bilimsel açıklama yapıyorum.

konu:
akışkanlar mekaniği ve hidrolik.

problem:
(bkz: cuku uzun olanin sidigini daha uzaga yapabilmesi)

çözüm ve analiz:
akışkanlar mekaniği kurallarına göre ki bu kurallar doğal olarak fizik kurallarıdır neyse, akıcı maddenin debisi kesit alanı ve hıza bağlıdır.
hızı kuvvet varsayarsak sidik torbaları kaslarını da kuvvetin temeli kabul edelim.
kesit alanı çükün uzunluğuyla bir alakası bulunmadığından kesit değişmiyeceğine göre debi sadece hıza bağlıdır. bu hız faktörünü etkiyen bir kaç olay vardır. biri kas kuvveti, diğeri ise sürtünmedir. pipi içerisindeki sürtünme havadaki sürtünmeden fazla olacağından fs sürtünme kuvveti ile çişin alacağı yol uzadıkça hızda bir azaltma yapacak ve hızı düşerecektir. bu sebeple debi düşecek doğal olarak çişin pipiden çıkış hızı kısa pipilere göre daha az olacaktır.
45 derecelik açıyla, aynı çapa ve kas gücüne sahip her iki pipiyle çiş yapıldığında (başlangıç noktasını pipibaşı olarak kabul edildiğinde) küçük olandan çıkan çiş daha uzağa gidecektir.

mişşın komplit.
güncel Önemli Başlıklar