bugün

(bkz: 90 larda ergen olmak)
şifreli görüntüyü ve cızırtıyı eski bir dost olarak hatırlayan nesil...
(bkz: fantezi tv)
bu nesli biraz daha yakından tanımak isteyenler için "anı ve tespit" dolu bir inceleme alanı olarak... (bkz: tutti frutti izlerken bosalan nesil)
görme ve duyma organLarI evrimLe$mi$, $ifreLi yayIn izLese biLe görüntüyü net gören ve sesi oLduğu gibi duyan nesildir.
pc de şifre çözüldüğü günü bayram ilan eden nesildir. görüntü ne kadar takılarakta gelse zevki ayrıdır..

(bkz: hey gidi günler hey)
multivision'u duyunca kahkahalar atabilir.
sırıtmak ne demek, yine ağzım kulaklarıma vardı.

aptulmuttalip diye bir arkadaşım yaklaşık 4 saat boyunca bu kanalın erotik kuşağını şifreli bi şekilde izleyebildi. ben bunu hiç sorgulamadım, o sıralar kendime sorduğum tek soru; "bi insanın adı nasıl aptulmuttalip olur" sorusu idi
sifre girene kadar, playboy tv yi izleyerek bosalan nesildir. * *
(bkz: besinci nesil)
gencligin ve abazaligin verdigi kudretle sifreli yayinlari gozlerini kisarak ve degisik teknikler kullanarak cozmeye calisan genclerin dahil oldugu topluluk. ne gunlerdi.
çay süzgeciyle ekrana bakmaktan amuda kalkıp seyredenine kadar iki konulu film görme amacıyla göbek çatlatmış nesildir. internet onlara göre kaf dağının ardında, köşedeki korsan amcanın cd'leri ona göre stok sorunu olan, çabuk bayatlayan, mâli külfeti çok haliyle önceliği gerilerde olan şeylerdi. hem böyle şeyleri tv'de izlemenin tadını başka hiçbir şey veremezdi (yemişler tabi o zamanlar).

hiç unutmam bir keresinde bayram dönemi cine 5 şifreleri kaldırmıştı da herkes avrupa'ya bir bayramlığına vize istenmeden gidip gelmiş gibi birbirlerine anılarını anlatmıştı. "şunu izledin mi?", "baba adam havada ters salto atıp 69'a kalktı", "kadın 2 80 uzandı sonra olaylar gelişti" ye kadar aynı konulu muhabbetler o dönemki nesli tanımlamada iyi bir örnek teşkil etmişti.

şimdi ise basit bir çanak antenle gece gündüz seyredebilirler cine 5'i. aile kanalıdır artık. kâh yaşlı gözlerle kâh hafif tebessümlerle.
(bkz: aynaya deodorant sıkarak tv izleme sebepleri)
şifre girmeden önceki bir kaç dakikanın altın değerinde olduğunu bilen nesildir.
en küçüğü 24 yaşında olan nesildir.
inanılanın aksine en küçüğü 18 yaşında olan nesildir.
çorbayı karıştırırken küçük bir girdap oluşturup, hemen ardından ters yöne karıştırıp eğlenen nesil.
90'larda dekoder gibi olan çocuklardık.

bunlar biziz lan.
Tavşan kızları izlemiş, altın külçe çıkınca üzülmüş nesildir.
şifreli yayını çözebilmek için o ergen zihnimizle çakallıklar düşünüp de herhangi bir sonuca ulaşamayan, her gece "şifre girmesin, dinimiz amin." diyerekten dualar eden, içerisinde olduğum nesil.
gri şeritli sansürlemelere rağmen bişeyler görebilmiş nesildir.

En azından hayal gücü ile tamamladık amk.
zamaninda Gece cine 5 izlemiş nesildir.
(bkz: karıncalı otuzbirlerim oldu benim)
bundan 15 yıl önceydi sanırım, o vakitler pek modaydı, cine5'te yabancı filmler yayınlanırken birden çizgili moda geçerdi ekran, bir de evde kablolu yayın da olmadığından dolayı çocuk yaşlarda çizgili çizgili filmi izlemeye çalıştığımı hatırlarım.
reklamlardan sonra 5- 10 dakika şifresiz işçi kızları izleyip hevesi kursağında kalmış nesildir. elinde çekiç, kot şortlu üstsüz işçi ablaları görüp, ertesi gün mahalledeki işçi dayıları görünce kandırılmış olmanın hayal kırıklığıyla mahalle maçına gitmiş nesildir.