bugün

2018 seçimlerinde aldıkları oy oranı %22,67 ve aldıkları oy sayısı 11.259.053 olmasına karşın şuan kendilerini galip gibi gösteriyorlar. fakat
2023 seçimlerinde %25,33 ile toplamda 13.791.299 oy almışlardır. yani 4 yıl önceki seçimlerden 2.532.246 kişi daha çok oy vermiştir.

Peki bu aradaki 2,5 milyon kişi gerçekten CHP'ye oy mu vermiş ? yoksa 6 lı masanın etkisi olmamış mı ?
Mesela CHP listelerinden giren

2018 yılında toplan kullanılan oy 50.700.826
2023 yılında toplam kullanılan oy 55.833.175

bir çok yerde 6 lı masa ve hdp'nin desteklediği oyları alan chp 2,5 milyon oy almış. oransal olarak bakıldığında başarılı görünüyor fakat reelde chp hiçbir faaliyet gösterememiş. hatta z kuşağı balonları ellerinde patlamış ve z kuşağından bile oy alamamışlar.

bu partiye hala inanan kaldıysa üzülüyorum onlara. sizin duygularınızla oynuyor aklınızla alay ediyorlar.
chp hala buna rağmen biz daha çok oy aldık diyebiliyor. yazıklar olsun.
Son günlerde gerçekleşendir.
Ben demiştim.
Gitmez, bu böyle yürümez...
Organize Suç Örgütü Lideri suçlaması ile tutuklu bulunan Ekrem imamoğlu'nun peşine takılan CHP, erimeye mahkum.
işte bu da fotoğrafı:
Oradan buradan taşıyarak Van'da topladıklarının tamamı bu kadar.
Üstelik bunlar daha iyi günleri!

görsel
Toplum artık CHP’ye güvenmiyor. Şu an on binlerce kişi CHP’den üyelik kaydını sildiriyor.
4.

Şu günlerde Aktroll olmak da zor gerçekten!

Ama şebeklikleriniz güldürüyor. Başarılısınız.

Ent.
CHP'nin tek bir görevi var oda iktidarda kim varsa onu varlığı ile meşrulaştırmak,son 20 senedir girdiği tüm seçimlerde rakip kazansın diye ellerinden geleni yaptılar, işin daha komiği daha bunları kurtarıcı görülüyor.
Sadece taban seçmen çok memnun onlar Da “ %20-25 “. Son günlerde sadece onlar Partilerine daha bir kuvvetle bağlanıyorlar ve çok hırslılar , çok hırçınlar yukarıdaki gibi.

Acı gerçeği yüzlerine çarptığınızda Şebek falan diyorlar hakaret ediyorlar, saldırganlaşıyorlar.

Ama unuttukları önemli bir nokta var. Cumhurbaşkanlığını almaya yeterli oyları yok. Kih Kih Kih
--spoiler--

şu günlerde aktroll olmak da zor gerçekten!

ama şebeklikleriniz güldürüyor.

--spoiler--

Aq iyi ki partili veya taraf değilim. Partizanlık insanın beynini böyle sulandırıyormuş.
8.

(bkz: Ekrem imamoğlu neden içerde)

Bunun sebebidir bu başlığın cevabı.

Ent.
Ne Ekrem imamoğlu ne de bir başka siyasi parti lideri zerre umurumda değil. Şayet ortada bir yolsuzluk varsa kim olduğu veya hangi partili olduğuna bakılmaksızın adalet önünde hesap vermeli. Şu an kimseyi suçlamıyoruz.
10.

Cumhurbaşkanı adayı olduğu gün mü anlaşılmış suçlu olduğu?

Cumhurbaşkanlığı için aday olduğu gün mü anlaşılmış diplomasının sahte olduğu?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleştiği gün mü anlaşılmış PKK’ya yardım ettiği?

Bırakın efendim bu safsataları. Millet yemiyor.

Ya korkularından sokak röportajlarını engellemek istiyorlar. Korkularının derecesini daha iyi anlatamazdık. Ama kendileri davranışlarıyla çok güzel özetliyorlar.

Tayyip için birlikte hırsızlık yaptık diyen adam YouTube’da yayın yaptı ya! Hani tayyip için bir yolsuzluk soruşturması mı açıldı? Sizi bu kulvarlarda da görmek isteriz.

Ent.
yıllardan beri senelerden beri olan bir durum zaten,işte partiyi böyle işe yaramaz,beceriksiz,çapsız ,tembel yöneticiler yönetirse siddinsene bu parti iktidara gelemez,açık açık konuşuyorum.
Dedi sevgili aktroll.
millet ayılınca işleri daha toplanmadan boş meydanın fotoğraflarını çekip yayınlamaya kalmış.
görsel

yozgat, konya, van. bunlar bir de chp'nin oy alamadığı yerler. akp+hdp dem'lenenler ittifakının kaleleri. ama seçim is coming kih kih kih.

neyse caniim. seçimde kaybeden emir eri savcıda kazanırmış.
Demli oylara aday onlar. Pabucumun Atatürkçüleri.
chp atatürk maskeli komünist kürtçülerdir.

beter olsunlar.
Çalınma yoluyla eksiliyor genelde.

Şimdi de adaylarını çaldılar AMK.
aynen kanka, çalınmasa tüm seçimleri cehape açık ara farkla kazanırdı ama çalınıyor işte.
çalınan oylar burada biriktiriliyor, edepli bir görgü şahidim var.

https://maps.app.goo.gl/j4VonanFtQZJtamr8

görsel
19.

Oy kaybeden bir parti var evet. Akp.

Kendileri şu an sinir krizi geçiriyor. Sokak röportajlarını yasaklıyor.

Cumhurbaşkanı adayını içer atıyor.

Muhalefet parti liderlerini içeri atıyor.

Kendi belediyelerinin suçları klasör klasör savcılıkta beklerken, duydum diyen gizli tanıklı suçlamalar sebebiyle yolsuzluk soruşturması açıyor.

Protesto hakkını kullanan gençleri içeri tıkıyorlar.

Ve dahası.

Her yaptığı acizlik daha çok oy kaybettiriyor.

Evet bu parti akp.

Ent.
chp artık Atatürkçü değil. Baykal'dan sonra o gömleği çıkarıp attı. Atatürk'ün 6 ilkesinden "milliyetçilik" de ortadan kaldırıldı. Ne kadar Kemalist söylemi varsa terketti. Aslında chp artık tamamen farklı bi parti. Ama seçmenleri bunu hiç umursamıyor. Böyle olduğu için olsa gerek chp yönetimleri ne canı isterse yapıyor. Nasıl olsa taban yine oy vermeyi sürdürecek. Kılıçdar bu sayede kafasına eseni yaptı. chp den nefret eden kişileri bile milletvekili olarak seçtirdi. chp seçmeni sessizce gidip oyunu verdi yine. Açıkçası chp yönetimi gayet haklı kendi açısından. Bu şekilde bir seçmeni olan her parti rahat rahat kafasına göre takılır. Atatürkçülüğü de bırakır laikliği de.
Türkiye'yi kurtarması umulan parti bu işte. bunlara inanıp da seçimi kazanacağını düşünenlere yazık. Ekrem imarov un tutuklanması sonrasında yakaladıkları rüzgarı Kürt Kürt diye kaybediyorlar ama bu bir tesadüf değil. Çünkü iktidara gelecek kadar oy oranı yakaladılar. Bunun için şimdi bir şekilde Türk milletini kendilerinden soğutup tiksindirerek oy oranını azalmaları gerekiyor.