bugün

winston nasil ogrenci marlborosuysa bu lens de canon kullanicilari icin ogrenci prime lensidir.
f/1.8 ba$arisinin yaninda super fiyati ile olmazsa olmaz bir hal almi$tir. optik ba$ariya inat vasattan ote, gercekten kotu bir malzeme kullanilmistir (mrk II, plastik govde). full frame makinalarla tam uyumlu (EF lens), manuel ve otomatik netleyebiliyor. lakin en buyuk handikapi f/1.8 olmasina ragmen du$uk i$ikta netleyememesidir, oyle bo$ bo$ gider gelir, gider gelir ama netleyemez -manuel netleyin lan i$te-. yine de, portre fotografciligi icin gerekli aciyi 85mm lensin verecegi du$uncesinden (genel kani bu yonde) yola cikarsak, crop faktorlu makinalarda (aps-c) 80mm gibi bir sonuc vermesi kendisini portre lensi olarak albenili kilar. iyidir, ho$tur ama para varsa abisi f/1.4 alinmalidir.
portre çekim için mutlaka alınması gereken odaklarken olduğundan fazla ses çıkaran ama herkesde olması gereken başarılı bir lenstir.
auto focus'u kötü olan bir lens. f1.8 açıklıkta loş ışıklı ortamlarda net fotoğraflar alabilmek biraz zor bu sebeple. yalnız ışıklı ortamda f2.8 ve üstünde jilet gibi keskin portrelere imza atabilirsiniz. fiyatı spotta 200 tl civarı.
Portre için yapılmış sabit odaklı objektiftir. Çok keskin fotoğraflar çekilir.
Plastik olması beni cezbetmeyen ama yaptıklarıyla ağzımı sulandırabilen nadide lenslerden biridir.
http://www.sahibinden.com...50mm-1-8-151049632/detay/

SATTIĞIM ÜRÜNDÜR.
sadece portre için değildir. prime bir lenstir. her şey çekilebilir yani istenirse. diyaframının 1.8 olmasının karanlık ortamlarda rahat çekim sağlamasından başka bir şeye yaramadığı lens. çoğu vatandaş beğenmez nedensizce. bi kere ef' dir bu lens ef-s değil. bu ne demek, canon' un bütün makinelerinde kullanabilirsin bu lensi. 1100d' den 1dx' e. bir de sürekli 1.8' de çekim yapılmamalı, çünkü bu lensin minimum doyurucu keskinliği 3.5 ten itibaren başlamaktadır. croplu makinelerde ise 50mm değil 80mm olduğunu hatırlamanızda yarar var.
an itibari ile sahip olduğum ve hakkında çok şey söylenen lens.
ilk gözlemlerim plastik olduğu için takarken şimdi kırdım kırıcam şeklinde olmuştur ama az daha zorlayınca çıt sesi ile lensin oturduğunu anlamam ile rahatlamam bir oldu. bir kaç sefer daha söküp taktım ve korkulacak bir şey olmadığını anladım. ama bu demek değil ki hunharca söküp takın, plastik sonuçta.
ilk bir kaç fotoğraf denemem çok keyifli geldi. 18-55 kit lensin ardından yaşadığım 50mm f1.8 ile kit lensler için neden gazoz sişesi dibi dediklerini anladım. bu hobinin sounu yok. umarım kendimi "al bu da arabamın anahtarı, bana Canon EF 500mm f/4L IS USM ver" derken bulmam.
hadi bir mallık edip canon'a bastın parayı gidip üstüne bir de bu alınır mı lan? ne camı cam ne plastiği plastik. renkleri desen cansııız iğreeenç chromatic aberration desen aboooow keskinlik zaten hak getire... ff alamıyorsanız alınca da l serisine paranız yetmeyince canon almayınız aldırmayınız. amk plastik lan piyasanın en kalitesiz apsc ürünleri ile milleti skertiyor bu marka. fakirseniz fakirliğinizi bilin apsc değil slr-like alın efendi olun karı kız da gelmiyor artık makineye meraklanmayın.
geniş açılı lenstir. yakın plan çekimlerinde başarısı tartışılmaz fakat bir ay resmi ya da uzaktaki bir nesneyi özellikle makro modda çekmek isterseniz yapamaz. her lensin kendi kullanım alanı vardır.
nikkor 24-120 f4 varken mi?

düzeltme: spesifik lensleri oldum olası sevmedim sev-e-medim, çok gereksiz bir lens. 18-55 herhangi bir lensi aynı işlevde kullanabilirsiniz tabiki gerçekten anlıyorsanız fotoğraf makinesindan.
oyuncak lens diye eleştirilen öğrenci akbili kıymetinde olan lenstir.
ön yargıyla yaklaşıyordum lakin kullanınca 75-300 lensi kenara attım. fiyatı da gayet makul. her fotoğrafçıda kesin olması gereken aparattır.
Portre çekicem hangi lensi alayım? ikinci lens olarak ne alamalıyım? gibi soruların kısa ve net cevabıdır. Hala uygun fiyatlı olması. Arka alanı bulanıklaştırması(evet bu önemli bir konu, bu lens onu yapıyo işte) ile gönüllerin şampiyonu. Her fotoğrafa yeni başlayanın edinmesi gereken güzel bir lens.
Çekimler esnasında diyafram değerlerine dikkat edilmezse çamur gibi görüntü alınabilecek lens. Zira lens en keskin sonuçları f4-5.6 aralığında vermektedir. 1.8 diyafram belki ışık ve alan derinliği açısından başarım sağlar ama keskinlikten ödün vermenize sebep olabilir. Aynı keskinlik değerlerine geniş açı ve 17-50 arası sabit 2.8 diyaframla sahip olmak isteyenler için Tamron 17-50 önerilir. Böylece iki lensi tak çıkar yapmaktansa hem geniş açı hem portre amaçlı bir lensiniz olmuş olur. Netlemenin gürültüsüz ve hızlı olması da cabası.