bugün

denemek lazım dedirten hipotez. en son bir seçmeli derste yapmadığıma pişman olduğum için içimi acıtan hipotez ayrıca da.
ne yazık ki gerçek olmayan, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri ile sonuçlanan söylenti.
bütün soruları b sallarsan beyin cerrahı oluyormuşsun.

(bkz: ebenin amı ali sami)
bütün sayıları c sallayıp sağ elinle işaretlersen bilgisayar mühendisi, sol elinle işaretlersen elektrik-elektronik mühendisi oluyormuşsun diye devam ettirilip dalga geçilesi spekülasyon.
bütün soruları f sallayanlar da pilot oluyormuş. bu da önemli bir bilgi bence.
değil mühendis olmak 120 puan bile geçilemez hatta kişinin sınavı geçersiz sayılır. ösym cevap kağıtlarını okurken belirli mantıkla hazırlanmış cevap kağıtlarını değerlendirme dışı bırakır. yani normal bir cevap kağıdının dışında hep aynı şıklı, sıralı, şekilli cevap kağıtları değerlendirme dışıdır.
sıfır net yapacak kişinin bir ümididir. zira tüm soruları aynı şık işaretlediğinizde sıfır net alırsınız. öss'yi ele alırsak 180 sorunun; 36 sorusu a şıkkı, 36 sorusu b şıkkı, 36 sorusu c şıkkı, 36 sorusu d şıkkı, 36 sorusu da e şıkkıdır. tüm sorulara aynı şıkla cevap vereceğinizden 36 sorunuz doğru, 144 sorunuz yanlış olacaktır ve 4 yanlış bir doğruyu götürdüğünden; 144 yanlış sorunuz, 36 doğru sorunuzu götürür ve sıfır net almış olursunuz.

ve bu tüm sınavlar için uygulanır. öss'de 5 şık olduğundan 4 yanlış 1 doğruyu götürür, lgs'de* 4 şık olduğundan 3 yanlış bir doğruyu götürür. bu tip şeyler olasılıklara göre hesaplanıp, uygulanır.

(bkz: kendini zeki sanmak)
hepsini a sallayıp am..bulanscı olmakla eşdeger mantık .
sınavda denenip bir baltaya sap bile olunamayacağı kanıtlandı.
uluslar arası politika dersinde bütün şıklar c olarak sallanan ilk dönemde alınan not 8 . bilgilerinize tecrübelerinize arz ederim.
ancak kıytırık bir vakıf üniversitesine burssuz şekilde mühendislik okumaya gitmeye yarayabilir en fazla, bütün soruları c yapmak. mühendisliği okumak össnin bilmem kaç katı daha zor gözüm. yaşa da gör.
(#5385038)
(bkz: veli göçer)