bugün

bitti...aradığınız yönteme şu an ulaşılamıyor lütfen bir daha asla denemeyiniz.

bir iki gündür sol frame de yasanan sözde dini tartısmaların kaynagı olan
düşünce akımı.(!)

ama hakikaten klişeleşen bir yöntem oldu.

(bkz: her güzel şeyin bir sonu vardır)
uludağ sözlük'te yapılamayan.
insanları "keriz" yerine koymaktır. insanları birbirine düşürmek için başlık açmaktır. fakat; gel gör ki, uludağ sözlük'te savunulur.

(bkz: bruker)

uludağ sözlük: birinci nesil silik
ekşi sözlük: yedinci nesil silik
itü sözlük: dördüncü nesil silik

buradan ne anlıyoruz sözlük yazarları? brukerizmin yaratıcısı bruker bu üç sözlükte de uçmuş. yani? insanları "keriz" yerine koymak sözlük formatına aykırı imiş.

kendi düşünceni yaz; eyvallah. en azından salvatore di stefano gibi, bir hedef kitle belirle*; eyvallah. sallamasyon, insanları sırf keriz yerine koymak için başlıklar aç. bir de "kerizler" buna doymasın, daha da kerizlenmek istesinler. pes artık.
bana gorede yetenek isidir. olmazsa olmaz bir akimdir. anti-kahramanliktir.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=brukerizm adresinden incelenebileceği üzere, kimsenin kafasından uydurduğu bir tabir değil, bizzat bruker'le başlamış bir akımdır.

bonus: http://www.google.com.tr/search?q=brukerizm
kabiz kişilerin matrakci kişilerin ekolünü boklamak için kullandiklari tabir.
bruker tarzında, insanları birbirine düşürmek adına, eğlence amaçlı başlık açmaktır. açılan başlığın hedefi gerçek hayatta yazarın kendisini bile kapsıyor olabilir. örneğin; girdinin yazarı kendisi de genellediği ve dalga geçtiği sınıfa dahil olsa bile, "starbucks'a gidemeyen fakir insanlar" gibi başlıklar açarak, sözlük ahalisini birbirine düşürme, ayar furyasına girişme çabaları başlatma amacı gütmektedir.

brukerizmin bir diğer çalışma alanı kampanyalardır. örnek olarak; "üçüncü nesiller sözlükten uçurulsun kampanyası" gibi bir başlıkla brukerist yazar, sözlükte olası bir nesil savaşı çıkarmayı hedef almaktadır.

çoğunlukla, başlığı açtığı ilk girdiden sonra, geri çekilip izlemekle yetinirler.

başlıklar çoğunlukla genelleme içerir. ve çoğunluğun tepkisini almak için, çoğunluğun, belki de yazarın dahil olduğu çoğunluğun ortak beğenisine, düşüncesine yönelik bir eleştiri, -ve hatta saldırı- yapılır.

brukerizmle mücadelenin ilk ve en önemli basamağı, bu tip brukerist başlıklara hiç cevap vermeden, bunları dehal moderasyona bildirmektir.