bugün

Haydar-ı kerrar Hz. Ali birgün abdest alırken bir gayrimüslim gelerek;
--"Siz boşuna ibadet ediyorsunuz" der.
Hz. Ali;
--"Neden" diye sorar.
--"Çünkü Allah yok" der gayrimüslim.
Hz. Ali tarihe geçecek şu cevabı verir.
--"Yoksa biz hiçbir şey kaybetmeyiz. Ama ya varsa?"
(bkz: Kıssadan hisse).
allah üzerine loto oynamaktır.

(bkz: ya tutarsa)
ya inanirsin ya inanmazsin * bunu arasi veya süphesi olmaz .
"allah yoktur " diyen ateistin süpriz kuponuna karşılık, çifte şans oynamaktır.
(bkz: iman gidebilir aman dikkat)
(bkz: beyin bedava)
imla katliamı yapmasına rağmen 2 gündür silinmeyen başlık.
(bkz: inanalımda yok ama espasa inanıyorum)
türkiyenin 99% u. nasılsa inanmak bedava.
birçok inandığını söyleyen insanın aslında kalbinden geçenleri güzel şekilde özetler. "garanticisin, korkuyorsun" demiş minik serçe.
ben şahsen allahın varlığına ve birliğine sorgulayarak inanan ve böyle kabul eden biriyim.körü körüne herhangi bir şeyi kabul etmekten ve edenlerden de hoşlanmam.ama kimse de benim düşünceme ipotek koyma hakkına sahip değil.her inanan,sorgulamadan kabul ediyor yaklaşımı çok yanlış bence.o zaman aynı durum inanmayanlar için de sözkonusu edilebilir,ki bu da yanlış olur.
çoğu insanın kafasındaki düşüncedir. kabul gorup gormeyecegi de bizim kanaatimizde değildir, ancak etik olarak doğru değildir.
ameller niyetlere göredir hadisinden haberi olmayan bünye söylemidir, komik değildir.
şöyle bir mantık var. tanrı yoksa inanmış olmak yada olamamak size bir şey kaybetirmez. ama ya tanrı varsa? o zaman sizi yanık kokular bekliyor olabilir. inanmak hayrımız için daha iyi olacağında o yol tercih edilir.
"ne olur ne olmaz" cümlesinde bir tereddüt var. bu cümlenin içinde tam bir teslimiyet, sağlam bir iman yoktur kanımca. daha çok "biz yine de götü sağlama alalım" alt bilinciyle söylenmiş bir sözdür. allah'a, peygambere, ahiret gününe, meleklere, kaza ve kadere iman etmiş müslümanlardan duyamazsınız bunu. faul yapmaya çalışanların üretimi.
Çok çelişkili bir cümledir.

Bir kere cümlenin kendisinden söyleyen kişinin kendini sağlama almak için söylediği gibi bir ifade ortaya çıkıyor. Yani ben inanayım ne olur ne olmaz mantığı. Eğer savunduğu gibi Allah varsa onun bu durumunu bilmeyecek mi ? Dinde 'ne olur ne olmaz inanalım ,yoksa da bir şey kaybetmeyiz. ' diye bir şey yoktur. Eğer inanıyorsan Allah yoksa da bir şey kaybetmeyiz diyemezsin.
inancı ve imanı zayıf insan söylemidir.

allah, varlığı zorunlu olan ve bütün övgülere layık bulunan yüce varlığın adı iken onun için
ne olur ne olmaz biz yinede inanalım demek allah'a inancın zayıflığından, ona olan imanın sallantıda olmasından gelir.
yalan ya da eksik bir enstantanedir. bu tip hikayelerde hep inançlı olan kazandırılır, şöyle gelişmişte olabilir. motor!

Haydar-ı kerrar Hz. Ali birgün abdest alırken bir gayrimüslim gelerek;
--"Siz boşuna ibadet ediyorsunuz" der.
Hz. Ali;
--"Neden" diye sorar.
--"Çünkü Allah yok" der gayrimüslim.
Hz. Ali tarihe geçecek şu cevabı verir.
--"Yoksa biz hiçbir şey kaybetmeyiz. Ama ya varsa?"
-- işte ya varsa diye diye kapatılır arsa.

hz. ali kılıcını çeker ve gayrimüslüm'i öldürüp ve arsaya gömer.

- o son söylediğini atayım ben bunun. ömeer! gel bak demin ne oldu.
(bkz: ya tutarsa)
inanıp inanmamak arasında git gel yaşayan insanın yaşam felsefesi.
deist sözüdür.
Allah'tan korktuğun için değil de onu ve yaratılmışları sevdiğinden ötürü içinde bulup kabul edebilseydin keşke şeklinde hayıflandığım cümledir.
müslümanlık varsa yoksa üzerine gitmez. tamam bir yaratıcı var kabul ettim diyerek boş boş yaşamakla hayat geçseydi eminim ki herkes bunu söyler hayatına devam ederdi. burda asıl sorun emir ve itaat. geçmiş ve şimdi ki zamanlar da adam müslümanım diyor ama hiç bir faaliyet yok. şimdi inanmayan adam gibi yaşayan bir müslüman kişiyim diyenin farkı ne olabilir ki? söz ile söyledigini itaat ile devam ettirirsen dinini yaşarsın. hz ali ye soru soran adam ve verilen cevap ne kadar gerçekleri yansıtır kaynaklar ne kadar dorudur tartışılır ama ilimin kapısı olan hz ali eminim ki boş bir söz söylememiştir ve hak sözü üzerine cümlesini kurmuştur.