bugün

çoğu kişinin içinde bulunduğu durumdur. iş arkadaşları, mahalle arkadaşları, çocukluk arkadaşları, okul arkadaşları vs. bu çoğu insan için geçerli bir durumdur ama dikkat çekmek istediğim şey, farklı arkadaş ortamlarında farklı kişilik özellikleriyle tanınmak meselesi.

mesela okul arkadaşlarınızla kalburüstü ortamlarda bulunup; siyaset, yaşam, felsefe üzerine konuşan bir tip iken, mahalleden arkadaşlarınızla; karı-kız, futbol, arabalar hakkında konuşan bir insana dönüşebilirsiniz.

herhangi bir arkadaş grubunuz sizin esprili tarafınıza şahit olmuşken, başka bir arkadaş grubunuzla, ''neden bu kadar ciddisin?'' sorularına maruz kalacak bir ilişkiniz olabilir. bu arkadaş ortamlarını tek bir ortak paydada düşünmeye çalıştığınız zaman, ortak olan tek şeyin sadece kendiniz olduğunuzu anlarsınız. aslında kötü bir şey olmayıp, bilakis daha iyidir. farklı kişilerle, değişik hobileri olan insanlarla daha çok şey paylaşır, üzerinde herhangi bir fikriniz olmayan konularda da bilgi edinebilirsiniz.

bu konunun tek acı yönü ise şudur ki; bir gün bir şekilde bu çok farklı arkadaş gruplarınızdan kişilerin, herhangi bir sebeple bir araya gelmesidir. ne hakkında konuşacağınız bilmez ve bir anda kendinizi metallica'ya düet yapmaya çalışan izzet altınmeşe gibi hissedersiniz.

mesela 3 kişisinizdir ama sohbet genelde 3'lü değil de, ayrı ayrı 2'li diyaloglar şeklinde döner. ağlayan 2 çocuğuna meme veren bir anne gibi hissedersiniz kendinizi.

en iyisi tanısan seversin lan diyip oluruna bırakmak herhalde.
arkadaş gruplarının ortak özelliklerinin çok olmasını dileyeceğim durumdur.
alternatif ortamlar her zaman için gereklidir niçin mi herhangi bir ortamda siktiri yediğinizde ot gibi yaşamayın diye. farklı ortamlarda farklı kişiliklerle tanınma çabası ise beyhude ve kısa ömürlü olacaktır. sonuçta her insan kendisine kalıp oluşturur onun içini doldurmak ister fakat her zaman o içindeki diğer kişilik baskın gelir yani aslolan ben. her tatil köyünde bir çocuk bırakan gemici misali şekilden şekle kalıptan kalıba girmeye gerek yoktur. eğer bir ortamda kabul görüyorsan gerçekten sen olduğun için kabul görmelisin.
enteresan bir şey değildir.

bir mahalle ortamı vardır, daha sonra lise tayfası ve üniversite falan.
Normal birşeydir. insanların yaşamları içerisinde, olduğu yerleri birbirine karıştırmadığının kanıtıdır.
Oldukça Gereklidir,size bir tavsiye grubunuzdaki arkadaşlarınızı diğer gruptakilerle tanıştırmayın.Niyesini sormayın dinleyin işte var bi bildiğimiz
Tabikide istisna durumlar olabilir o arkadaşlar hariç.
Lise, üniversite hayatı yaşamış kişilerde gayet doğal olan durum. Yaşadığı şehirde ayrı bir grubu vardır, çalıştığı şehir başkaysa orada yeni arkadaşlar edinir. Her biri ayrı bir dünyadır bir bakıma. Önemli olan gerçekten kafa dengi ve halden anlayan insanlara denk gelebilmek. Yoksa hep tantana bunlar.