bugün
- melih gökçeğin aboubakar paylaşımı31
- anın görüntüsü24
- gecenin şarkısı15
- barok mimari25
- gozlerinmeyhanesiisbac k15
- yazarlar nereli31
- istanbul daki birbirine benzeyen semtler11
- bizim esed'i yenmek gibi derdimiz yok28
- yazarların şu an dinlediği şarkılar10
- 1959 öncesi şampiyonluklar36
- evlenilmeyecek kadın tipleri15
- 40 bin afgan vatandaşa tc vatandaşlığı verilmesi12
- bafetimbi gomis9
- 19 ağustos 2022 ümraniyespor galatasaray maçı13
- inadına reis inadına akp ulan14
- galatasaray10
- nasıl zengin olunur sorunsalı9
- pafilya15
- yeşil pasaport için dil sınavı şartı getirilsin9
- sözlük erkeklerine bir soru13
- adana demirspor10
- fenerbahçe14
- ümit özdağ14
- eski sevgilinin başkasıyla seviştiğini bilmek12
- sigma olomouc liverpool hagi14
- milas1620
- zalbert ramstein20
- ingiliz nenelerin seks için gambiya'ya gitmesi17
- şu altı kadınla evlenmeyin8
- 18 ağustos 2022 austria wien fenerbahçe maçı16
- chp liler insan içine nasıl çıkıyor10
- bir mhp linin chp'ye geçmesi16
- chp17
- recep tayyip erdoğan18
- gökçeğin beşiktaşlı aboubakar'ı pkk'ya öldürtmesi10
- sözlüğün en seksi kadınına müzik yapmam9
- yazarların kendilerini ait hissettikleri tr şehri19
- yazarların konuşabildikleri diller12
- fenerbahçe'nin jesus ile gümbür gümbür gelmesi10
- kanatlarim varr ruhumda29
- süresi geçmiş pasaport8
- büyük iskender10
- para var huzur yok12
- gökten indiği sanılan kitaplar8
- 85 yaşındaki fransız emile'nin müslüman olması13
- bacakları güzel olan kadınlar9
- arkadaşlar bi bakar mısınız10
- alex vs hagi20
- ingilizce bilmekle övünmek8
- erdoğan türkiyeye yetmiyor bütün dünyayı yönetiyor28
bülent ecevit'in bütün şiirlerini içeren, doğan kitapçılık tarafından basılan şiir kitabı.
arka kapak yazısı şu şekildedir:
"Benim için şiir yazmak -özellikle siyasete girdiğimden beri- bir iletişim aracı bir düşünce açıklama yolu değil bir düşünme yöntemidir. Topluma bir bildirim olacaksa bunun için şiirden yararlanmam. Yine de yazdığım şiirlerde de bir bildiri bulunabilir. Ama çoğu kez ben de o bildiriyi şiirden öğrenirim veya çıkarmaya çalışırım. Üstelik şiiri özel eylemim saysam bile bu özel eylemin toplumsal yaşamımdan ve siyasal eylemimden büsbütün kopuk olmadığını da biliyorum. Siyasete girdim diye şiir yazmayı şiir çevirmeyi bıraksaydım siyasette ben de olmazdı. (...) Her siyaset adamının siyasetten geçip siyasete siyasetin dışından da bakabilmelidir. Siyasetin bir soyut uğraşı olmadığını siyasetin öz konusunun insan olduğunu öz amacının insan özgürlüğü ve mutluluğu olduğunu unutturmayacak bir uğraşı bir bakış açısı bulunmalıdır siyaset adamının."
arka kapak yazısı şu şekildedir:
"Benim için şiir yazmak -özellikle siyasete girdiğimden beri- bir iletişim aracı bir düşünce açıklama yolu değil bir düşünme yöntemidir. Topluma bir bildirim olacaksa bunun için şiirden yararlanmam. Yine de yazdığım şiirlerde de bir bildiri bulunabilir. Ama çoğu kez ben de o bildiriyi şiirden öğrenirim veya çıkarmaya çalışırım. Üstelik şiiri özel eylemim saysam bile bu özel eylemin toplumsal yaşamımdan ve siyasal eylemimden büsbütün kopuk olmadığını da biliyorum. Siyasete girdim diye şiir yazmayı şiir çevirmeyi bıraksaydım siyasette ben de olmazdı. (...) Her siyaset adamının siyasetten geçip siyasete siyasetin dışından da bakabilmelidir. Siyasetin bir soyut uğraşı olmadığını siyasetin öz konusunun insan olduğunu öz amacının insan özgürlüğü ve mutluluğu olduğunu unutturmayacak bir uğraşı bir bakış açısı bulunmalıdır siyaset adamının."
YARIN
birşeyler olacak yarın;
duruşundan belli
kırdaki atların,
bulutların koşuşundan belli,
kazışından köstebeklerin toprağı.
karıncaların telâşından belli,
birşeyler olacak yarın.
belki bir tomurcuk,
belki bir ağacın düşen yaprağı,
belki de bir çocuk...
pek o kadar göremesek de uzağı
kuşların uçuşundan belli,
birşeyler olacak yarın;
öbürgünden önemsiz,
yarından önemli.
Bülent Ecevit
birşeyler olacak yarın;
duruşundan belli
kırdaki atların,
bulutların koşuşundan belli,
kazışından köstebeklerin toprağı.
karıncaların telâşından belli,
birşeyler olacak yarın.
belki bir tomurcuk,
belki bir ağacın düşen yaprağı,
belki de bir çocuk...
pek o kadar göremesek de uzağı
kuşların uçuşundan belli,
birşeyler olacak yarın;
öbürgünden önemsiz,
yarından önemli.
Bülent Ecevit
yeni bir altıncı nesil yazar. koştursun efenim sözlükte. *
sözlüğe şahsımdan bikaç gün önce girmiş,entellektüel yönleri çok fazla olan,futbolcu,hakem,gazeteci,yazar,öğrenci,idealist,sosyal demokrat,yılmaz özdil hayranı değerli bir zat-ı muhterem. kendisi son zamanlarda dillere fena sardı,osmanlıca,ispanyolca takılıyor bakalım.rast gele...
engin bilgi ve derin düşünceleriyle sözlüğe büyük katkıları olacağına inandığım yazar. hoşgelmiş..
kendisi artık istanbuldadır. istanbul sokaklarında engin bilgi birikimi ve entelektüel duruşuyla milletin huzur ve sükunu için çalışacaktır.
kendisinin yıllardır içinde biriktirdiği romantizmin açığa vurmasında vesile olduğum(uz) güzel insan. mesleğinin tam tersi hayat yaşayan tanıdığıma aynı evde 3 yılımı paylaştığıma, aynı üniversite ve aynı meslek eğitim merkezinde okumaktan onur duyduğum meslektaşım. bendeki şeytan tüyünün faydası dokunduysa ne mutlu bana.
umutlu insan sözüdür,bugünü boş geçmiştir.