bugün

bülent ecevit'in bütün şiirlerini içeren, doğan kitapçılık tarafından basılan şiir kitabı.
arka kapak yazısı şu şekildedir:

"Benim için şiir yazmak -özellikle siyasete girdiğimden beri- bir iletişim aracı bir düşünce açıklama yolu değil bir düşünme yöntemidir. Topluma bir bildirim olacaksa bunun için şiirden yararlanmam. Yine de yazdığım şiirlerde de bir bildiri bulunabilir. Ama çoğu kez ben de o bildiriyi şiirden öğrenirim veya çıkarmaya çalışırım. Üstelik şiiri özel eylemim saysam bile bu özel eylemin toplumsal yaşamımdan ve siyasal eylemimden büsbütün kopuk olmadığını da biliyorum. Siyasete girdim diye şiir yazmayı şiir çevirmeyi bıraksaydım siyasette ben de olmazdı. (...) Her siyaset adamının siyasetten geçip siyasete siyasetin dışından da bakabilmelidir. Siyasetin bir soyut uğraşı olmadığını siyasetin öz konusunun insan olduğunu öz amacının insan özgürlüğü ve mutluluğu olduğunu unutturmayacak bir uğraşı bir bakış açısı bulunmalıdır siyaset adamının."
YARIN

birşeyler olacak yarın;
duruşundan belli
kırdaki atların,
bulutların koşuşundan belli,
kazışından köstebeklerin toprağı.

karıncaların telâşından belli,
birşeyler olacak yarın.
belki bir tomurcuk,
belki bir ağacın düşen yaprağı,
belki de bir çocuk...

pek o kadar göremesek de uzağı
kuşların uçuşundan belli,
birşeyler olacak yarın;
öbürgünden önemsiz,
yarından önemli.

Bülent Ecevit
yeni bir altıncı nesil yazar. koştursun efenim sözlükte. *
sözlüğe şahsımdan bikaç gün önce girmiş,entellektüel yönleri çok fazla olan,futbolcu,hakem,gazeteci,yazar,öğrenci,idealist,sosyal demokrat,yılmaz özdil hayranı değerli bir zat-ı muhterem. kendisi son zamanlarda dillere fena sardı,osmanlıca,ispanyolca takılıyor bakalım.rast gele...
engin bilgi ve derin düşünceleriyle sözlüğe büyük katkıları olacağına inandığım yazar. hoşgelmiş..
kendisi artık istanbuldadır. istanbul sokaklarında engin bilgi birikimi ve entelektüel duruşuyla milletin huzur ve sükunu için çalışacaktır.
kendisinin yıllardır içinde biriktirdiği romantizmin açığa vurmasında vesile olduğum(uz) güzel insan. mesleğinin tam tersi hayat yaşayan tanıdığıma aynı evde 3 yılımı paylaştığıma, aynı üniversite ve aynı meslek eğitim merkezinde okumaktan onur duyduğum meslektaşım. bendeki şeytan tüyünün faydası dokunduysa ne mutlu bana.
umutlu insan sözüdür,bugünü boş geçmiştir.
(bkz: bugünün işini yarına bırakma)*
güncel Önemli Başlıklar