bugün
- sonunda öleceksem niçin yaşıyorum17
- ben seni arkadaş olarak görüyorum diyen erkek13
- fotokopici bi erkek38
- sözlükte aktrollere mikrofon uzatmak9
- true'nin aktif olması9
- kuranda namaz kılmanın olmayışı21
- gece olunca basan hüzün12
- emine erdoğan'ın gözyaşları15
- dolandırıcıyı öldüren izzet abi13
- recep tayyip erdoğan11
- akp mhp dem ittifakı34
- nike63
- adidas69
- neden sürekli gülümsüyorum9
- türkiye12
- adidas ayakkabı9
- puma24
- karınız cuckold isterse yapar mısınız8
- ötekileştirici dil kullanan muhalefet13
- karşı cinste sevmediğiniz özellikler14
- evlenince karımız seks istemezse15
- mutluluk veren kişiler8
- mutsuz insanların ortak özellikleri11
- mangal yakan erkek11
- bik bik'in evinin başka bir bölümüne konuk olmak13
- çok az bilinen görgü kuralları12
- türkiye niye almanya olamıyor20
- belçika9
- bik bik'in mutfağına konuk olmak13
- libido yükselten şeyler9
- kürtlerin iyi olduğu konular10
- üniversite sonrası işsiz kalacak öğrenci profili10
- kartal11
- akp nin türkiyeyi yok etme projesi8
- 13 temmuz 2025 chelsea psg maçı8
- ismet gürbüz9
- dincilerin türkiyeyi fiilen işgal etmiş olması9
- yiğit bulut31
- toplum içinde farklı biriymiş gibi davranmak9
- akplilerin dini inancı21
- türklerin medeniyete katkıları8
- hangi saatimi takayım12
- hadise isimli şahısın verdiği konser9
- kemalistler26
- irem sak8
- herkese terörist diyen ak partililer15
- gençliğe hitabe8
- muhaliflerde görülen tayyip erdoğan hayranlığı8
- galatasaraylı olmanın zorlukları8
- kemalistler neden böyle8
Geçen akşam Tv'de toggun alt yazı reklamı gördüm. O an anladım togg masalı bitmiş artık. Byd fabrikası da açılınca byd ile rekabete dayanamaz.
Byd ile ortaklık şart.
Batarya gibi konularda byd kendini ispatlamış durumda.
Ortaklıktan kimseye zarar gelmez.
Batarya gibi konularda byd kendini ispatlamış durumda.
Ortaklıktan kimseye zarar gelmez.
yerli ve milli aracımız togg falan filan *
ciddi ciddi akapenin bu ülkeye faydası olacağına inananlar oldu. 50 yıl geçse de akapenin ne mal olduğu anlayamayacak kadar salak insan var bu ülkede. körlerin olduğu yerde şaşı kral olurmuş.
ciddi ciddi akapenin bu ülkeye faydası olacağına inananlar oldu. 50 yıl geçse de akapenin ne mal olduğu anlayamayacak kadar salak insan var bu ülkede. körlerin olduğu yerde şaşı kral olurmuş.
aynısını cehape yapsa övmeye kelime bulamayacaktınız burada dibiniz düşecekti yalamaktan. bir kere de hainlik yapmayıp ülkenizin yanında olun.
tekrar tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek zorunda kalıyor tekrar vatan haini oluyoruz.
söylemeyiz de...
bu kadar iş bilmezlik olamaz.
canımız kaymak istedi, gidip manda satın alıp balkonda manda beslemeye kalktık.
hyundai renault fiat %60 oranını geçen yerli ve milli(!) üretim yaparken (hele ki taşımacılıkta - kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs vb %80 oranını geçen yerli ve milli(!) üretim olurken) ittire kaktıra %51 yerli ve milli üretim yapabilecek bir markaya para yatırmak ekonomik ve işletme yanı sıra yatırım açısından pek olabilirlik değildir.
örn: togg avrupa pazarına açılacak. rakip olarak kim var?
piyasa olan domine etmiş en kalbur üstü baba markalardan Volkswagen ID.4 bize rakip olarak Fiyat: 38,845 sterlin (ingiltere), 40,335 euro (Almanya), 44,000 euro (Fransa) bu civarlarda satılmakta.
bu aracın ikinci el fiyatı 2021 modeli 23.000 euro, 2022 modeli 28.000 euro, 2023 modeli 31.000 euro civarında satılmakta olup 300-400 euro da taksitle alabilirsiniz.
hele ki amerika pazarı 39.000 dolar civarı.
https://www.cars.com/rese...2884a60f93ee1ea4189d3616d
çocuklu ailelerin tercihi Tesla Model Y Fiyat: 44,990 euro (Fransa), 44,890 euro (Almanya), 47,970 euro (Belçika) fiyattan satılmakta.
togg avrupa'da bu vb rakiplerle 40.000 euro civarında fiyatlarla satış yapan markalarla nasıl yarışacak göreceğiz.
ilk çıktığında togg 1.000.000 liraydı.
avrupa'da satışa çıktığı o zamana kadar togg bizde 3.000.000 lira olursa...
euro fiyatı yine 35-40 lira civarında seyrederse, seyret gümbürtüyü.
söylemeyiz de...
bu kadar iş bilmezlik olamaz.
canımız kaymak istedi, gidip manda satın alıp balkonda manda beslemeye kalktık.
hyundai renault fiat %60 oranını geçen yerli ve milli(!) üretim yaparken (hele ki taşımacılıkta - kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs vb %80 oranını geçen yerli ve milli(!) üretim olurken) ittire kaktıra %51 yerli ve milli üretim yapabilecek bir markaya para yatırmak ekonomik ve işletme yanı sıra yatırım açısından pek olabilirlik değildir.
örn: togg avrupa pazarına açılacak. rakip olarak kim var?
piyasa olan domine etmiş en kalbur üstü baba markalardan Volkswagen ID.4 bize rakip olarak Fiyat: 38,845 sterlin (ingiltere), 40,335 euro (Almanya), 44,000 euro (Fransa) bu civarlarda satılmakta.
bu aracın ikinci el fiyatı 2021 modeli 23.000 euro, 2022 modeli 28.000 euro, 2023 modeli 31.000 euro civarında satılmakta olup 300-400 euro da taksitle alabilirsiniz.
hele ki amerika pazarı 39.000 dolar civarı.
https://www.cars.com/rese...2884a60f93ee1ea4189d3616d
çocuklu ailelerin tercihi Tesla Model Y Fiyat: 44,990 euro (Fransa), 44,890 euro (Almanya), 47,970 euro (Belçika) fiyattan satılmakta.
togg avrupa'da bu vb rakiplerle 40.000 euro civarında fiyatlarla satış yapan markalarla nasıl yarışacak göreceğiz.
ilk çıktığında togg 1.000.000 liraydı.
avrupa'da satışa çıktığı o zamana kadar togg bizde 3.000.000 lira olursa...
euro fiyatı yine 35-40 lira civarında seyrederse, seyret gümbürtüyü.
(bkz: kemalist) kafalı düşünceler.
anlaşıldı...
biraz seviyeyi yükseltmek lazım. sözlükte hesap kitap yapmayı bilenler varmış, lyd, fiat, ford ortaklığı vs diyenler - böyle düşününler varmış.
özür dileyerek herkesi kendim gibi cahil sandım.
malum, volvo EX40, Single Motor Extended Range, Ultra Elektrik - 185kW/252hp modelini 1.348.000 liraya ülkemize getirip satıyor (hoş, vatandaş bu arabaya ödediği vergiyle 2.437.200 liraya biniyor + trafik, kasko vs ödemeler hariç. biliyorsunuz elektrikli arabalara teşvik indirim var. öyle olmasa bu arabaya 3-4 milyon lira bandında para ödeyerek binersiniz.) elin gavuru bu Volvo ex modelini 1.348.000 liraya türkiye'ye getirip, satıp, kar ederken biz neden avrupaya bizim 1.432.600 liraya aldığımız arabayı satıp para kazanmayalım da diyebilirsiniz.
ana başlıklarla fazla teknik - ayrıntılara girmeden anlatalım.
böyle bir ortaklık demek (başka markalarla ortaklık tabi ki gerekli. üstelik gümrük ve dış ticarette elinizi güçlendirir, yasal ve politik, siyasi engel zorlukları aşmanızı sağlar) kar marjından feragat etmek demektir.
şu an V1 RWD Standart Menzil 1.432.600 TL liraya aldığınız togg parasının yarısı 700.000 lira diyelim, zaten elin gavurunun cebine giriyor.
malum, yerli ve milli olduğu için %50 kısmı yabancı.
bir de kalkıp avrupa'ya aracı ihraç edince ve denilen gibi yabancı ortaklıklarla bu kar marjı daha da düşecek.
isim - lisans hakları, distribütör ve bayi kar marjları, satış ve servis noktalarının giderleri (dondurma satarken bile satıcıya buz dolabı veriyor veya markanız için dekorasyon reklam promosyon vb masraflarına katlanıyorsunuz) gümrük ve usuller, nakliye, verilen garantilerle (araç km veya kullanım yılı garantisi) reklam - marketing vb tüm bu maliyetler açısından şu an togg için avrupa biraz hayal.
şu an bu işlerin sübvansesi için togg da kaynak ve şartlar müsait değil.
haa!
diyebilirsiniz ki "yarın avrupa'ya 3-5 bin araba yollayalım, satalım" da diyebilirsiniz.
bu imkansız değil, yapabilirsiniz ve satabilirsiniz de...
kimse almasa bile orada gurbetçiler alır.
ama bunun getirisi para ve imaj olarak sıfırı bırakın eksi olur.
belli bir seviye kalitede servis, hizmet, yedek parça, yazılım, donanım vb alt yapınız olması lazım.
bunları gözetmeden yapılacak her eylem, politikalar togg markasına zarar verir. dini veya milli konular değil bu projeler, tamamen akıl, ahlak, sorumluluk ve liyakat gerektiren işler.
avrupa'da ali'nin, veli'nin, selami'nin sadece arabasına bakmazlar. arabanın servis, sağlamlık (ncap testleri) aldığı hizmet (yazılım ve donanım desteği) ona da bakarlar.
umarım togg başarır. inşallah siyaset elini bu yatırımdan çeker, bir seçim malzemesi, propaganda aracı, oy kazanma argümanı yapmaktan vazgeçer...
biraz seviyeyi yükseltmek lazım. sözlükte hesap kitap yapmayı bilenler varmış, lyd, fiat, ford ortaklığı vs diyenler - böyle düşününler varmış.
özür dileyerek herkesi kendim gibi cahil sandım.
malum, volvo EX40, Single Motor Extended Range, Ultra Elektrik - 185kW/252hp modelini 1.348.000 liraya ülkemize getirip satıyor (hoş, vatandaş bu arabaya ödediği vergiyle 2.437.200 liraya biniyor + trafik, kasko vs ödemeler hariç. biliyorsunuz elektrikli arabalara teşvik indirim var. öyle olmasa bu arabaya 3-4 milyon lira bandında para ödeyerek binersiniz.) elin gavuru bu Volvo ex modelini 1.348.000 liraya türkiye'ye getirip, satıp, kar ederken biz neden avrupaya bizim 1.432.600 liraya aldığımız arabayı satıp para kazanmayalım da diyebilirsiniz.
ana başlıklarla fazla teknik - ayrıntılara girmeden anlatalım.
böyle bir ortaklık demek (başka markalarla ortaklık tabi ki gerekli. üstelik gümrük ve dış ticarette elinizi güçlendirir, yasal ve politik, siyasi engel zorlukları aşmanızı sağlar) kar marjından feragat etmek demektir.
şu an V1 RWD Standart Menzil 1.432.600 TL liraya aldığınız togg parasının yarısı 700.000 lira diyelim, zaten elin gavurunun cebine giriyor.
malum, yerli ve milli olduğu için %50 kısmı yabancı.
bir de kalkıp avrupa'ya aracı ihraç edince ve denilen gibi yabancı ortaklıklarla bu kar marjı daha da düşecek.
isim - lisans hakları, distribütör ve bayi kar marjları, satış ve servis noktalarının giderleri (dondurma satarken bile satıcıya buz dolabı veriyor veya markanız için dekorasyon reklam promosyon vb masraflarına katlanıyorsunuz) gümrük ve usuller, nakliye, verilen garantilerle (araç km veya kullanım yılı garantisi) reklam - marketing vb tüm bu maliyetler açısından şu an togg için avrupa biraz hayal.
şu an bu işlerin sübvansesi için togg da kaynak ve şartlar müsait değil.
haa!
diyebilirsiniz ki "yarın avrupa'ya 3-5 bin araba yollayalım, satalım" da diyebilirsiniz.
bu imkansız değil, yapabilirsiniz ve satabilirsiniz de...
kimse almasa bile orada gurbetçiler alır.
ama bunun getirisi para ve imaj olarak sıfırı bırakın eksi olur.
belli bir seviye kalitede servis, hizmet, yedek parça, yazılım, donanım vb alt yapınız olması lazım.
bunları gözetmeden yapılacak her eylem, politikalar togg markasına zarar verir. dini veya milli konular değil bu projeler, tamamen akıl, ahlak, sorumluluk ve liyakat gerektiren işler.
avrupa'da ali'nin, veli'nin, selami'nin sadece arabasına bakmazlar. arabanın servis, sağlamlık (ncap testleri) aldığı hizmet (yazılım ve donanım desteği) ona da bakarlar.
umarım togg başarır. inşallah siyaset elini bu yatırımdan çeker, bir seçim malzemesi, propaganda aracı, oy kazanma argümanı yapmaktan vazgeçer...
güncel Önemli Başlıklar