bugün

küfür eder, aşağılar.
Bir ateiste allahın var olduğunu anlatmak gibidir.
görmeyen birine renkleri anlatmak gibi bir şeydir. zira Allah ın verdiği akılla onu inkar etmek imkansız.
Çok zor olan bir durum. Çok samimi olduğum bir arkadaşım Allah'ın olmadığını söylemiyorum ama dinlerin saçmalığını anlatıyorum evet deistim neyse doğal olarak Allah demiyorum konuyu anlatırken tanrı diyorum ve daha ikinci tanrı demem de arkadaş bana "tanrı deme Allah de" dedi ben o an anladım işte kime ne anlatıyorum gelde bu adamla konuş şimdi dinler yok falan filan direk konuyu kapattım başka şeyler konuştum
bir ateiste allahın var olduğunu anlatmak gibidir.
Hangi kafayla yaraticinin olmadigina inanir insanlar
abi yoktan geldiginizi nasil düşünuyorsunuz
lütfen biri bana açiklasin .
müslüman'dan müslüman'a fark gösterir. zira okuyan, bilimsel makalelerle ilgilenen, felsefeyle uğraşan müslümanlığı okuyarak öğrenen müslüman'a dokunmaz hatta bu noktada ateist rezil olabilir. fakat okumayan, babadan oğula geçen müslüman'a dendiği takdirde oradan derhal kaçınız...
Neyin arkasina siginip anlatilacak merak edilendir. "Bilim biliiim, iliiimmm" dersen surada bayilip duseriz.
Nietzsche der ki, tüm tanri uydurmaları en çok aci cekenin duyabileceği kisa bir mutluluk kuruntusuydu.

Onlar kotu dusmanlardir, alçak gonulluklerinden daha kindar bir şey yoktur ve onlara bulaşan cabuk lekelenir. (Rahiplere)

Onlarin kutsal kitabi varsa benim de var.
islamın beş şartı var:

ilk şartı: Allahın varlığına ve birliğine inanmak.

ikinci şartı: birinci şarta inanmayan için ikinci şartın önemi yok!

Allahım hakkınızda hayırlısını versin.
(bkz: bir ateiste allah ın olduğunu anlatmak)

Tan tek farkı allah ın varliginin gerçek olmasidır.
Neyi kanıtlamış olur ki bunu anlatan... Bir insan allah'a inanıyorsa ve doğru bir insan olmak üzerine yaşayıp anlatayan kişiye göre *olmayan bir yaratan için ibadetini yapıyorsa bundan sana ne be ateist..

Her şeyi geçtim ya varsa Canım ateist kardeşim... Cehennemde senin götüne kor demirler sokarlarken o cennette hurma yiyor olacak.. Sen kendi yaşantına bak..

Bir de şu var koca uçsuz bucaksız kainatı bir kenara bırakalım sen daha üzerinde yaşadığın dünyanın her yerine ulaşamamış her sırrına bir cevap bulamamışken allah ın var olmadığını nasıl kanıtlayacaksın?
Sadece anlatmaktir.
Anlatmak değildir esasında. Anlattığını zannetmektir. Önce kainatın varoluşunu açıklayacaksın, sonra Allah var mı yok mu bunu tartışacaksın. Sıkıştığı yerde olayları tesadüfe bağlayan bir insan ne anlatabilir ki?
Eskiden böyle şeyler yoktu yeni oldu bunlar moda dedesi Allaha inanan adamlar simdi ateist olmuş sadece farkinda gostermecelik uydurmasyon ve kendine bi uğraş bulma çabalarıdir bunlar.
deveye hendek atlatmak kadar zor olan eylemdir. evet...
bu iddia (yüce allahın c.c. olmadığı) ateist düşünce ürünü felsefi tezdir. ilmi gerçekliği yoktur. neden;

hiç ve yok kavramı gündelik kullanımda varlıktaki bir eksikliği ifade eder. halbuki mutlak ve genel anlamda o varlığın mevcut olmadığını ifade etmektedir ki bu fizik kanunlarına aykıdır. zira cenabı Hakk, 1- varlık (yaratılmış herşey) değildir. 2- başı sonu (zaman) cismi (bedeni) ve konumu (yer, mekan) sınırlı bir mahluk değildir. halbuki tüm kainat bir başlangıç noktasına muhtaçtır ki bu da rasyonel ve reel pozitif ilmi gerçeklik olarak bigbang ile meydana gelmiştir. yani herşey yokluk ve hiçlikten başlar. o halde cenabı hakkı bu şekilde konumlandırmak onu yaratılan mahluk yerine koymak olur ki bu düşünce tarzı başından sonuna kadar hatalıdır ve rabbın zatına karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır. oysa ki Allah c.c. varlıklar alemi olan bu kainattan beri (ayrı) dir. zaman ve mekanla yada bir vücutla sınırlandırılamaz. öyle olunca sizin yok iddianız otomatikman havada kalır. yani Allah, insan gibi bir varlık değildir ki yok olsun. yokluk mahlukata mahsustur halıkı zülcelale değil. o'na yok diyen kıt beyinliler bunu anlamasa da..

https://tr.m.wikipedia.or...de%20kullan%C4%B1l%C4%B1r.
allah'ın olup olmadığı zaten inanç meselesi bir şey. herkes var veya yok diye düşünse inanç olmazdı. allah gökte diyen de var, her yerde diyen de var, yer ve zamandan münezzeh diyen de var. işte öyle bir şey.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar